Ženska ejakulacija – squirting

Savjeti za bolji seks

Poznajete žensku ejakulaciju, odnosno squirting? O tome se sve do nedavno nije puno govorilo, puno žena uopće ne zna za to te nikada nije doživjelo, pa su zbog nepoznavanja uvjerene da su tijekom seksa urinirale po partneru ili krevetu i zato se osjećaju osramoćeno. Ako vas zanima što je squirting zapravo te kako ga doseći, čitajte dalje.

Što je ženska ejakulacija?

To je pojava kod koje tekućina teče iz vulve ili vagine tijekom ili prije orgazma. Poznata je i pod nazivima »squirting« ili »gushing« (prskanje). Pogrešno je uvjerenje da sve žene ejakulaciju dožive svaki put kada dožive orgazam. To nije istina, neke dožive često, a neke nikada.

U ranim 80im godinama su bili doktori uvjereni da je tekućina, koja teče iz vagine, urin te su za liječenje predlagali Kegelove vježbe za učvšćivanje vaginalnih mišića.

Naravno da je bilo napravljeno i nekoliko istraživanja. Ženama su prije seksa napravili ultrazvuk te tako potvrdili da je njihov mjehur prazan, ultrazvuk su opet napravili tik prije nego je žena doživjela orgazam – mjehur je bio napunjen, ultrazvuk nakon orgazma i ejakulacije je pokazao da je mjehur ponovno prazan. Naravno da su provjerili i sastav tekućine te su kod dvije žene saznali da je sastav potpuno jednak uzorku urina kojeg su dale prije istraživanja, kod pet su u uzorku, uz urin, pronašli i tekućinu čiji je sastav bio sličan kemijskom sastavu prostate.

Ali žene nemaju prostatu. Pogreška, zadnja istraživanja su pokazala da ju imaju. Dakle, ako želite doživjeti ejakulaciju, najprije morate pronaći prostatu, koja je kod G-točke. Kod squirtinga ona igra veliku ulogu, nalazi se na skoro jednakom mjestu kao prostata kod muškaraca.

Je li onda squirting zapravo samo urin? Da i ne. Istraživanja su pokazala da je velika većina tekućine urin, a manja količina je tekućina koja se izluči iz prostate tijekom stimulacije G-točke.

Možemo li onda squirting naučiti?

Možemo. Žensku ejakulaciju ćete dostići sa stimulacijom G-točke. Područje G-točke je povezano s uretrom, za vrijeme stimulacije ćete osjetiti pritisak u mjehuru, zato ga, prije nego započnete, ispraznite. Pronađite položaj koji vama i partneru najbolje odgovara, dakle, da bi stimulacija G-točke bila najveća i penetracija dublja (npr. neka je muškarac iza ili žena na vrhu). Partner mora snažno pritiskati na G-točku, a ujedno stimulirajte i klitoris. Kada budete tik pred orgazmom, potisnite s mišićima dna zdjelice, ali nemojte ih stisnuti kako to radi većina žena.

Naravno da ejakulaciju možete doživjeti i bez partnera, s nekom od seks igrački. Najprimjereniji je rabbit vibrator, jer će tijekom penetracije stimulirati i vaš klitoris.

Svaka žena ne može doživjeti ejakulaciju, zato nemojte biti razočarane, ako vam ne uspije. Razlozi za to mogu biti različiti, od slabih mišića dna zdjelice (osnažiti ih možete s Kegelovim vježbama i vaginalnim kuglicama), do toga da je problem samo u tome da se ne možete dovoljno opustiti – ako je u tome problem, pokušajte ponovno, a ako se ne možete opustiti pred partnerom, pokušajte same, s vibratorom ili nekom drugom seks igračkom.

U teoriji ju može doživjeti svaka, zato samo pokušavajte. Jer znate, vježba čini majstora, zato budite ustrajne!

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura