Vaginalne kuglice i Keglove vježbe

Erotske igračke, Savjeti za bolji seks

Vaginalne kuglice poznate i pod imenom Japanske kuglice, Ben-Wa kuglice, Venus kuglice i Geisha kuglice su namijenjene ženama, a uz užitak tijekom podražaja s njihovim korištenjem ćete ojačati i vaginalne mišiće, što će omogućiti povratak tonusa mišića žena nakon poroda, zadržavanje urina kod starijih žena, a ujedno i jačanje užitaka u seksualnosti i još intenzivniji orgazam.
Klasične kuglice su napravljene tako da imaju u sebi još jednu kuglicu koja se tijekom gibanja pomiče, što uzrokuje ugodan osjećaj vibriranja, primjerene su za izvođenje Kegelovih vježbi, za veću stimulaciju, a prije svega namijenjene za užitke su na volju vibracijske kuglice.

Kegelove kuglice su teže te su namijenjene prije svega za izvođenje Kegelovih vježbi. Postoje i one s nastavljivim utezima, koje omogućavaju izvođenje težih vježbi

Kako koristiti vaginalne kuglice?

dvostruke-kugliceStavljajte jednu kuglicu odjednom, ako ih koristite prvi put, preporučamo vam da započnete s klasičnim jednostrukim ili dvostrukim kuglicama te ih stavite u ležećem položaju. Za lakše stavljanje ih navlažite s lubrikantom.

U sebi ih najprije pokušajte zadržati po 15 minuta dnevno, a kad se naviknete na to, produžujte vrijeme. Koristiti ih možete svaki dan, tijekom svakodnevnih obaveza, hoda, gledanja televizije... One najhrabrije ih koriste i u javnosti, na poslu, u autobusu...

Za početnike su preporučljive kuglice iz mekših materijala, kao što su silikon ili plastika jer ih je lakše zadržati od onih iz metala ili stakla.

Izvadite ih u stojećem položaju, većina kuglica je povezana s vrpcom, što omogućava lakše odstranjivanje.

Kegelove vježbe za žene

Kegelove vježbe uključuju stiskanje mišića dna zdjelice, koji nadziru protok urina i kontrakciju vagine. Ime su dobile po ginekologu Arnoldu Kegelu koji je po dugogodišnjem slušanju pritužbi pacijentica otkrio, da su glavni uzrok za te probleme većinom bili nedovoljno jaki vaginalni mišići.

Svakodnevno izvođenje Kegelovih vježbi preporučaju ginekolozi i porodničari svim ženama jer s redovim izvođenjem mišići očvrsnu, što omogućava vraćanje mišićnog tonusa ženama nakon poroda, zadržavanje urina kod starijih žena, istovremeno će žena radeći te vježbe postati puno osjetljivija na podražaje, a ujedno će pomoći i partneru jer će moći duže vremena zadržati erekciju. Kegelove vježbe žena radi tako da stišće mišiće u vagini, kao što bi to napravila kada bi htjela zaustaviti mlaz urina. Sa stiskanjem mišića dna zdjelice se povećava snaga orgazma i kod muškaraca, a ujedno su te vježbe odličan način za višestruke orgazme oba partnera.

Vježbe bi svaka žena trebala dnevno ponoviti približno dvjesto puta, njihova dobra strana je da ih se može izvoditi dok se sjedi, stoji, tijekom radnog vremena, tijekom vožnje, ukratko kada god i gdje god.

Kegelove vježbe za muškarce

Kegelove vježbe nisu korisne samo za žene, nego i za muškarce, što nije toliko poznato. S izvođenjem muškarci jačaju mišiće dna zdjelice, koji podupiru mjehur i crijeva te djeluju na spolnu funkciju, pomažu kod zadržavanja urina te rješavaju probleme s preranom ejakulacijom.

Izvodite ih ležeći na leđima i s raširenim koljenima, na način da na 3 sekunde stisnete mišiće dna zdjelice, a onda ih na 3 sekunde opustite. Vježbe ponovite čim više puta, ali ne pretjerujte. Kada očvrsnete mišiće, možete pokušati vježbe izvoditi i sjedeći ili stojeći.

Širok izbor kuglica možete pronaći i  u našoj trgovini.

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura