Intimne frizure - 9 načina između kojih možete birati

Savjeti za bolji seks

Kao što smo več u prijašnjem članku govorili, načina, na koje možete urediti svoje intimne predijele, je dosta. Jako je važno da imate za uređivanje istih prava i higijenska pomagala, da se uz moguće ogrebotine ili porezotine slučajno tko ne zarazi, što zasigurno nebi bilo dobro.

Trebat ćete škarice ili električni brijač (ne rotacijski), britvicu, pjenu za brijanje (preporučamo onu koja je namijenjena brijanju intimnih predijela), a žene će još možda trebati i pomagala za depilaciju.

S električnim brijačem ili škaricama ćete stidne dlake skratiti jer brtvica nije baš primjerena za duge dlake, a onda ćete nanijeti pjenu za brijanje za fluidnije iskustvo bez iritacija.

Kako da uopće oblikujem svoj »grmić«?

Prirodni stil

Prva mogućnost je da svoj grm uopće ne obrađujete. Taj stil je primjeren, kako za muškarce, tako i za žene. Slično kao i drugim dijelovima mode, modne smjernice nam često savjetuju budalaste stvari ili stvari koje je teško slijediti. Sve se više u svijetu erotike upozorava na brijanje intimnih predijela, ali u to ne treba potpuno vjerovati. I dalje je u modu i prirodan izgled. Ogromno muškaraca i žena još i dalje preferira prirodno žbunje umjesto uređene frizure, zato vrijedi razmisliti ima li se smisla stalno previše baviti s tim. Takav stil vas može ograničiti kod izbora kupaćih, bikini kupaći ili speedo način kupaćih, naime, s punim grmićem ne izgleda baš stilski.

Umjetni grmić

Ako vam potpuno neuređen izgled grmića ne odgovara, možete probati s »umjetnim grmićem«. U tom stilu se samo dijelno brinete za održavanje svog grmića, ali ga u velikoj mjeri ostavljate nedodirnutim. Ošišajte rubove, dlake možda samo malo skratite i već ste završili.

Bikini stil

Bikini stil je primjeren prije svega za žene, glavni motiv je uređivanje intimnih predijela tako da ništa ne viri ispod bikinija. Dlake najprije ošišajte ili s brijaćim aparatom skratite po čitavoj površini jednako, a onda obrijte sve dlake koje su u pregibima vaših nogu, tako da dlake ne vire izvan bikinija, tangica, kratkih hlačica i sličnih komada donjeg rublja ili kupaćih kostima. Umjesto brijanja, pregibe možete i depilirati, ako vam je tako lakše.

Oblikujte poseban oblik

Stvaranje proizvoljnog oblika, koji vam se sviđa, zahtjeva nešto više vremena i truda, a vjerojatno i nešto eksperimentiranja prije nego odredite kakav oblik vam uopće odgovara. Glavna svrha takvog brijanja je da do kože obrijete sve, osim seksi i razigranog oblika koji ste si izabrali. Omiljeni oblici su npr. maleno srce ili trokutić, a nešto manje uobičajeni su npr. munja, strijela i slično. Igrajte se i pronađite maleni, slatki oblik s kojim ćete biti zadovoljni. Najprije možete dlake skratiti, a onda obrijte ili izdepilirajte dijelove grma koje želite odstraniti.

Pista za slijetanje

Pista za slijetanje (ili »landing strip«) je jako omiljena frizura prije svega za žene, koja je ujedno i jako jednostavna. Skratite dlake na čitavom predijelu, a onda obrijte većinu dlaka, tako da direktno nad genitalijama ostavite samo tanku okomitu liniju. Pista za slijetanje je provokativni stil koji očuva nešto vaše prirodne ženstvenosti, a ujedno partneru pokaže da ste se za njega potrudili.

Brazilski stil

Još jedna popularna opcija, koju često vidite na filmovima za odrasle, je brazilski stil kod kojega obrijete sve dlake bez iznimke. Najprije s depilatorom ili s električnim brijačem skratite dlake, a onda ih obrijete ili izdepilirate. Takav stil je primjeren, kako za muškarce, tako i za žene.

Lavlja griva

Popularna frizura za muškarce je i tzv. lavlja griva. To je stil s kojim ćete vizualno povećati svoju muškost, zato je koristi puno muškaraca. Odstranite dlake s muda i s korijena penisa, ali ostavite sve ostalo. Gornji dio intimnog predijela možete još i oblikovati, tako će ostati nekakav oblik polumjeseca iznad samog penisa.

Strijela

Strijela je isto tako jako omiljen i jednostavan stil za muškarce te je alternativa pisti za slijetanje kod žena. Jednostavno iznad genitalija ostavite uređen jednakostraničan trokut kod kojega možete dužinu sami odrediti, a sve ostale dlake glatko obrijte.

Vajazzle

»Vajazzle« je englesko ime stila za oblikovanje intimne frizurice, za kojega na hrvatskom nemamo pravi prijevod. Zapravo ide za korištenje dodatnih ukrasa na vašem grmiću za poseban učinak. Vajazzling znači sve, od ukrašavanja grmića s različitim obojanim kamenčićima, umjetnim dijamantima, kristalićima, šljokicama ili nečim drugim, do bojanja samih dlaka u drugu, udarnu boju i privremenih tetovaža.

Za koji stil se vi uobičajeno odlučujete? Koji biste željeli probati?

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura