Svjesna masturbacija: Put do boljih orgazama

Savjeti za bolji seks

Kako svjesnom masturbacijom postići bolje orgazme? Ako tražiš načine da poboljšaš svoje seksualno iskustvo, bilo zato što nikada  nisi doživio orgazam, bilo ti je teško postići orgazam ili jednostavno želiš intenzivnije orgazme, svjesna masturbacija može biti pravi odgovor za tebe. Ovaj pristup kombinira elemente svjesnosti i meditacije sa seksualnošću kako bi stvorio fokusiranije i zadovoljavajuće seksualno iskustvo.

Svjesna masturbacija ne odnosi se samo na sam čin masturbacije; to je dublje istraživanje vlastitog tijela, emocija i misli koje prate seksualno zadovoljstvo. U ovom blogu ćemo istražiti što je točno svjesna masturbacija, kako je možeš prakticirati i koje dobrobiti donosi tvojim orgazmima i seksualnom životu općenito.

Svjesna masturbacija

U svijetu u kojem je žurba norma, čini se da čak ni naša seksualnost nije imuna na tu stalnu težnju za učinkovitošću. Što ako ti kažem da ključ boljeg orgazma leži u sporosti i svjesnosti trenutka? Upravo tu na scenu dolazi svjesna masturbacija, praksa koja podiže seksualni užitak na sasvim novu razinu.

Što je svjesna masturbacija?

Svjesna masturbacija pristup je seksualnosti koji se temelji na mindfulnessu ili svjesnosti. Ova nas praksa uči kako biti potpuno prisutan u trenutku, bez osuđivanja, bez ometanja, fokusiran samo na svoje tijelo, osjećaje, misli i emocije.

Udaljavamo se od vanjske stimulacije, poput erotskih videa ili literature, i umjesto toga polako i namjerno istražujemo vlastito tijelo.

Zašto svjesna masturbacija?

Cilj svjesne masturbacije nije orgazam. Ironično, kada orgazam prestane biti cilj, postaje dostupniji. Cilj je upoznati vlastito tijelo, istražiti nove vrste užitaka i produbiti svoj osobni užitak. To je putovanje koje zahtijeva vrijeme, strpljenje i predanost.

Uključivanje svjesne masturbacije u tvoju dnevnu ili tjednu rutinu nije samo korak prema boljim orgazmima, već i oblik ljubavi prema sebi i samopoštovanja. Uči nas cijeniti trenutke mira, tišine i intimnosti sa samim sobom, koji su u modernom svijetu rijetki.

Koliko često bi trebali prakticirati svjesnu masturbaciju?

Učestalost ovisi o pojedincu. Nekima odgovara svakodnevna praksa, dok drugi preferiraju rjeđe, ali duže sesije. Ključno je slušati svoje tijelo i njegove potrebe te prilagoditi praksu onome što smatraš najkorisnijim i najprijatnijim.

Kako prakticirati svjesnu masturbaciju?

Vrijeme i prostor

Počni tako što ćeš si dati neometano vrijeme i prostor. Soba bi trebala biti čista, uredna, možda s dodatkom ugodne glazbe ili svijeće za stvaranje opuštajućeg okruženja. Važno je da ti se u ovom trenutku ne žuri.

Pribor i istraživanje

Usredotoči se na dijelove tijela koji se obično ignoriraju tijekom tvoje rutine masturbacije. Eksperimentiraj s različitimpriborom – kockom leda, vodom, olovkom itd. – za poticanje osjetilnih iskustava. Ključno je isključiti racionalni dio svog mozga i usredotočiti se na svoje osjećaje.

led

olovkom

Svjesnost i disanje

Ako si nov u meditaciji ili mindfulnessu, usredotoči se na svoje disanje kako bi ostao u trenutku. Duboko, fokusirano disanje ne samo da ti pomaže da ostaneš usredotočen, već i oslobađa tjelesnu napetost, što je ključno za postizanje orgazma.

Bez ikakvih očekivanja

Odbaci sva očekivanja. Istraživanje i otkrivanje novih vrsta užitaka neka bude tvoj cilj, a ne orgazam. Otkrij koji su dijelovi tvog tijela posebno osjetljivi – mogao bi se iznenaditi!

Učinak na orgazme

Kada se prestanemo fokusirati na cilj orgazma i umjesto toga uživamo u putovanju, orgazam se često događa neočekivano. Svjesna masturbacija omogućuje nam potpuno prepuštanje užitku, što povećava šanse za intenzivnije i zadovoljavajuće orgazme.

Učinak na seks

Svjesna masturbacija također može pozitivno utjecati na tvoj seksualni život s partnerom. Često se tijekom seksa previše fokusiramo na ono što naš partner misli ili kako izgledamo, što nas odvlači od samog trenutka. Prakticiranjem svjesne masturbacije učimo se više fokusirati na užitak, čime se povećava mogućnost da orgazam doživimo i s partnerom.

Masturbacija

Dakle, svjesna masturbacija nije samo praksa za povećanje orgazama; je put do dubljeg samorazumijevanja i povezanosti sa svojim tijelom. Ne radi se samo o fizičkom užitku, već o cjelovitom iskustvu koje obogaćuje našu seksualnost. Ako si na putovanju osobnog istraživanja ili želiš poboljšati svoj seksualni život, svjesna masturbacija nudi ti alate za potpunije i zadovoljavajuće seksualno iskustvo.

Što učiniti ako se pojavi frustracija?

Frustracija može biti dio procesa, osobito ako su očekivanja velika ili ako si navikao na brže oblike seksualnog zadovoljstva. Važno je prepoznati te osjećaje, ali ne držati se njih. Umjesto toga, vrati se osnovama svjesnosti – promatraj svoje disanje, osjete u svom tijelu i budi svjestan trenutka. S vremenom ćeš možda otkriti da se frustracija smanjuje kako tvoje tijelo i um nauče cijeniti sporiji tempo i dublje veze.

Putovanje, a ne cilj

Svjesna masturbacija nije samo tehnika za pojačavanje orgazama; je put do samospoznaje i boljeg razumijevanja vlastite seksualnosti. U ovom procesu nema pravila niti postavljenih ciljeva – samo beskrajne prilike za istraživanje, učenje i rast. Kao i kod svakog putovanja, vrijedi i ovdje da je samo putovanje važnije od konačnog cilja.

Svjesna masturbacija nas uči da je svaki trenutak dragocjen, svaki dodir važan i svaka emocija vrijedna istraživanja. Nudi mogućnost da u poplavi svakodnevice pronađemo mir, užitak i zadovoljstvo u svom tijelu. To je dar koji dajemo sami sebi – dar vremena, pažnje i ljubavi.

Mindfulness - svjesna masturbacija

Prakticiranje svjesne masturbacije stoga je više od običnog traženja seksualnog užitka; je put do ispunjenijeg, fokusiranijeg i sretnijeg života. Kada naučimo biti u trenutku sa svakim dodirom, udahom i osjećajem, ne samo da poboljšavamo svoj seksualni život, već i živimo svaki dan. Probaj - možda otkriješ nove slojeve užitka i povezanosti o kojima prije nisi ni sanjao. Tvoje tijelo i um bit će ti zahvalni.

Ako imaš pitanja, možeš nam pisati na e-mail ili nas posjetiti u našoj trgovini u Zagrebu. Pročitaj ostatak sadržaja na blogu i prati nas na društvenim mrežama; može nas pronaći na Instagramu, Facebooku, YouTubeu i TikToku.

neza
bio_neza

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: