Korisni savjeti o održavanju erotskih igračaka o kojima trebaš biti upućen/a!

Erotske igračke

Nekoliko provjerenih savjeta koji će ti pomoći održati tvoje »vibracijske igračke« u dobroj formi za sve nadolazeće orgazme. Bez obzira na to da li kupuješ igračku prvi put ili si u tom segmentu već iskusan/iskusna, vrijedi pročitati nekoliko vrlo korisnih savjeta o održavanju erotskih igračaka.

Kada igračke ne koristiš, izvadi baterije

Za vrijeme putovanja ili kada igračke ne upotrebljavaš, važno je baterije izvaditi. Nikada ne znaš što bih moglo uzrokovati vibracije, pogotovo u nezgodnim situacija poput pregleda prtljage na aerodromu. Možeš zamisliti kako bi to bilo nezgodno? Upravo zbog toga imaju neke igračke ugrađene tako zvano sigurnosno zaključavanje koje nam sigurno dobro dođe za vrijeme putovanja odnosno transporta igračke.

Neovisno o tome, preporučljivo je ukloniti baterije svaki put kada igračku ne upotrebljavaš, pa čak i ako je samo pospremiš u ladicu noćnog ormarića. Naime baterije se mogu razliti i prema tome uništiti igračku, osim toga one se troše iako je igračka ugašena.

Uvijek drži kod sebe rezervne baterije

Nema goreg osjećaja kada shvatiš da su se baterije ispraznile upravo tada kada najviše poželiš koristiti vibrator ili sličnu seks igračku na baterije. I dalje ga možeš koristiti umjesto dilda, ali to naravno nije isto, stoga pokušaj imati pri ruci nekoliko »rezervnih« baterija. Za dugoročnu uštedu i manje zagađivanje okoliša, preporučljivo je kupiti dva kompleta baterija na punjenje. Tako će barem jedan komplet biti uvijek napunjen i spreman za akciju.

Nauči ih pravilno čistiti

Ako nisi siguran/a kako ispravno čistiti erotske igračke, prije svega provjeri upute igračke ili zamoli savjetnika za pomoć. Općenito se smatra da je važno oprati igračke odmah nakon korištenja ako želiš održavati najviši higijenski nivo, pogotovo prije ponovnog korištenja. Za većinu materijala je dovoljno očistiti običnim sapunom i vodom, no mi ti ipak preporučujemo čišćenje sa specijaliziranim sredstvima za čišćenje erotskih igračaka.

Za svoju igračku koristi pravi lubrikant

Više informacija o lubrikantima možeš dobiti na našem blogu, dok glavno pravilo kojeg moraš zapamtiti glasi: nikada ne koristi lubrikant na bazi silikona sa igračkama koje su izrađene od silikona, jer ona može raspasti. Dakle u tom slučaju koristi lubrikant na bazi vode, dok silikonski lubrikant možeš koristiti sa igračkama koje su napravljene od materijala poput stakla ili metala.

Nakon korištenja se operi

To pravilo zapravo vrijedi za svaki spolni odnos, jer je to jedan od najuspješnijih i najboljih načina za održavanje higijene i zdravlja. Također to pravilo vrijedi i za nakon korištenja erotskih igračaka, jer se bakterije na intimnim mjestima ipak umnožavaju iako nije došlo do spolnog odnosa.

Korištenje erotskih pomagala ne znači nezadovoljstvo u spolnosti

Zdrav spolni život nikako nije u sukobu sa korištenjem seks pomagala. Ako si u vezi sa partnerom koji ne odobrava korištenje seks igračaka, svakako bi bilo dobro o tome porazgovarati. Korištenje igračaka sa osobom koju voliš, i naravno kod solo igrica, u tvoj će spolni život doprinijeti novo zadovoljstvo i osjećaje. Korištenje sa partnerom će vam pomoći izgraditi intimnije odnose, dok solo korištenje upoznavanje i razumijevanje vlastitog tijela.

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura