Koji lubrikant da kupim?

Erotske igračke

Jeste li znali da je zbog nedostatka lubrikanta veća mogućnost da kondom pukne? Da može puknuti i ako koristite lubrikant na bazi vode s kondomom od lateksa? Ako budete znali zašto je dobro koristiti lubrikant te koji su odgovarajući, ćete u seksu još više uživati, a prije svega ćete imati manje briga.

Ako se pitate, trebate li ga i vi koristiti, odgovor je da!

Žene se mogu suočiti sa suhoćom vagine zbog različitih uzroka, kao što su dojenje, menopauza ili jednostavno zbog menstruacijskog ciklusa. Ako budete u takvim danima koristili lubrikant, ćete više uživati kako vi, tako i partnerica, jer je spolni odnos zbog suhe vagine jako neugodan.

Poznajemo različite tipove lubrikanata, od onih na bazi vode, pa do onih s grijajućim učinkom, a koji je primjeren za vas ovisi o tome, za što ga koristite te s kojim seksualnim igračkama. Kupiti ih možete i preko interneta u sex shopu.

Grijajući i rashladni lubrikanti

To su lubrikanti koji postanu topli, odnosno hladni u dodiru s kožom. Još je posebno dobar osjećaj, ako ga nanesete na kondom. Važno je da ga ne stavite previše – dovoljna je veličina kovanice, a jer su žene osjetljivije, za one s preosjetljivom kožom će ga ubrzo biti previše. Grijajući sadrže kapsaicin, kojeg možemo pronaći i u feferonama, rashladni uobičajeno mentol, ali bez brige, ti su sastojci dodani u jako, jako malim količinama. Prije korištenja na osjetljivim mjestima, napravite test, da biste izbjegli neugodan osjećaj.

Lubrikanti na bazi vode

Ti lubrikanti su najrašireniji jer su neagresivni te ih mogu koristiti i oni s osjetljivom kožom. Prije korištenja svejedno provjerite sastojke, jer ako je napravljen na bazi vode, to ipak ne znači da ne sadrži sastojke koji mogu iritirati kožu. Omiljeni su i zato jer se mogu koristiti s kondomima, većinom seksualnih igrački, lako se odstranjuju te ne ostavljaju mrlje. Također se i jako brzo upijaju te postanu ljepljivi, što znači da ćete ga morati koristiti u velikoj količini. Istina je i da su jeftiniji od npr. silikonskih, ali ćete ih i puno brže potrošiti.

Široku ponudu tih lubrikanata ćete pronaći u našoj trgovini:

Lubrikanti na bazi silikona

silikonski-lubrikantPopularni su iz više razloga, vodootporni su pa ih se može koristiti pod tušem, u bazenu... traju duže od onih na bazi vode, zato ih ne trebate puno, sigurni su za korištenje te u velikoj većini sadrže manje kemikalija od onih na bazi vode, a također se ne upijaju u tijelo i ne postaju ljepljivi. Ne koristite ih u kombinaciji sa seks igračkama od silikona (sa svim mekanim i onim realističnim), jer lubrikant može uništiti silikon, tako da je bolje koristiti neki drugi.

Za muškarce, koji imaju probleme s preranom ejakulacijom, je najprimjereniji lubrikant za produžavanje orgazma, nanesite ga pod kondom jer može biti neugodno za partnera.

Prirodni lubrikanti

Što su više sastojci u lubrikantu prirodni, manje je mogućnosti za različite upale. Sadrže sastojke, kao što su karagenan, vitamin E i aloe vera, koji su dugotrajni te ne sadrže umjetne kemikalije. Neki ljudi, koji imaju problema s alergijama na druge lubrikante, se puno bolje osjećaju kada koriste ove prirodne lubrikante. Prije kupnje se raspitajte kakve sastojke sadrže te kakve kondome možete s njima koristiti.

lubrikant-s-okusomLubrikanti s okusom

Mogu vam pomoći da se hrabrije dohvatite oralnog seksa. Kod kupnje budite pažljivi jer neki sadrže šećer, što može biti problem kod žena koje su sklone upalama, iz tog razloga kupite onog, koji ne sadrži glicerin. Prije korištenja provjerite sviđa li vam se okus, jer to može pokvariti atmosferu u krevetu.

Domaće napravljeni lubrikanti

Vjerojatno ste već čuli da neki koriste čak i bjelanjke iz jaja ili ulje iz kikirikija umjesto lubrikanta. A je li to sigurno? Morate biti pažljivi da na genitalije ne nanosite ništa, što može iritirati kožu. Nije poznato pripomaže li neka od ovih stvari tome, da kondom pukne. Postoji i mogućnost infekcije, ako na intimne dijelove nanosite hranu. Također nemojte koristiti niti ulje za djecu, masažna ili druga ulja, jer uz njihovo korištenje kondom puca te tako povećavate mogućnost infekcija i upala.
Za analni seks se koriste takozvani analni lubrikanti, koji su uobičajeno napravljeni na bazi vode ili silikona.

Neki lubrikanti sadrže spermicide, koji mogu iritirati kožu te uzrokovati neugodan osjećaj. Drugi, koje ne sadrže sprermicide, su primjereni za parove koji žele zatrudniti, sigurni su i za korištenje tijekom trudnoće.

Lubrikanti poboljšavaju seks te povećavaju stimulaciju, ali je svejedno potrebno upozoriti da mogu sadržavati sastojke koji iritiraju kožu te uzrokuju alergijske reakcije, zato uvijek prestanite s korištenjem proizvoda, koji uzrokuje iritaciju.

Uživajte u boljem i bezbolnijem spolnom odnosu s lubrikantima:

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura