Vibratori - poznaješ li sve tipove vibratora?

Erotske igračke

Vibratori su neosporno jedna od najomiljenijih seks igrački jer ih mogu koristiti kako muškarci, tako i žene. Poznate ih vjerojatno baš svi, ali možda ne znate da postoji više vrsta vibratora i u čemu se međusobno razlikuju, zato prije kupnje ne znate kojega izabrati.

Pročitajte kakvi tipovi vibratora su na volju i kakve su njihove glavne karakteristike.

Tipovi vibratora

Manji vibratori su uobičajeno prvi izbor za početnike i idealni za parove, jer su maleni, ali svejedno dovoljno jaki da pružaju puno užitaka. Ti vibratori su odličan izbor za žene koje žele stimulaciju klitorisa tijekom masturbacije ili spolnog odnosa. A zbog toga što su maleni, možete ih koristiti i tijekom penetracije, bez straha da ćete ozlijediti sebe ili partnera.

Vibracijski leptiri su namijenjeni ženama, uobičajeno su oblikovani slično kao strap-on jer ga žena može »obući«, što joj omogućava da uživa bez da bi koristila ruke. Oblikovani su u obliku leptira s raširenim krilima.

Namijenjeni su vanjskoj stimulaciji, dakle stimulaciji klitorisa, a neki imaju i dodan dio za penetraciju. Odličan su izbor za masturbaciju ili stimulaciju tijekom spolnog odnosa. Više o njima možete pročitati ovdje.

Vibracijska jaja su manji vibratori u obliku jajašca te ih možete koristiti kako za vanjsku, tako i za unutarnju stimulaciju. Upravljati možete s prikladnim daljinskim upravljačem na kojem izabirete brzinu i načine vibriranja. A jer su manji i prikladni, odlični su za putovanja.

Klasični vibratori široka su kategorija koja se sastoji od jednostavnih, ali uzbudljivih vibratora koji oduševljavaju svakoga. To su igračke jednostavnog oblika koje se mogu koristiti za stimulaciju klitorisa ili vagine. Prevladavaju klasični vibratori s glatkom površinom, ali postoje i vibratori s ispupčenim otvorima, jamicama ili drugim uzorcima koji pružaju dodatnu stimulaciju.

Masažni vibratori su namijenjeni vanjskoj stimulaciji. Oblikovani su tako da je gornji dio širi, da stimulira veći dio klitorisa, a uobičajeno su i većih dimenzija. Koristiti ih možete i na drugim dijelovima tijela te tako možete partneru ponuditi opuštajuću i erotičnu masažu.

Vibratori za parove može zanimljivo začiniti odnos u spavačoj sobi, istovremeno učinkovito je rješenje za žene koje težko dožive orgazam. Zašto? Budući da nadražuje klitoris, on također ne otežuje penetraciju. To znači da možete mirno nastaviti svoj seksualni odnos, igračka će se pobrinuti za njen klitoris i veću mogučnost za orgazam.

Stimulatori klitorisa. Orgazam kod žena ne uzima se zdravo za gotovo. Mnoge ga nikad ne dosegnu, neke rijetko, neke s velikim naporom. Puno žena može postići orgazam samo stimuliranjem klitorisa. Zato su ove erotske igračke idealan izbor za žene kojima treba dodatak uzbuđenju, kao i za one koje se teško opuste ili imaju problema s postizanjem orgazma.

Vibratori G-točke su posebno oblikovani tako da dosežu najosjetljiviji dio vagine – G točku. Većina je ravna, a zakrivljen je tek vrh. Taj tip vibratora je povezan sa ženskom ejakulacijom (squirting), zato je odličan izbor za eksperimentiranje, a posebno ako ejakulaciju još niste doživjele.

Rabbit vibratori zadovoljavaju sve ženske potrebe jer stimuliraju vanjski i unutarnji dio zajedno. Na volju su u različitim bojama i oblicima, a svima je zajedničko to, da ima baš svaki vibrator još i dodatni dio koji tijekom penetracije stimulira klitoris. Neki imaju ugrađen i poseban rotacijski motor na gornjem dijelu, koji omogućava da se taj dio vrti u krug ili lijevo i desno, što pruža još dodatnu i bolju stimulaciju.

Realistični vibratori dizajnirani su tako da izgledaju i osjećaju se kao pravi penisi. Postoji nekoliko razloga za odabir. Možda si u vezi i želiš isprobati drugi oblik ili veličinu penisa. Ili je možda tvoj ljubavnik udaljen i želiš stvoriti osjećaj istinskog seksa masturbacijom. U svakom slučaju, realistični vibrator je dobar izbor.

Vibrajuće gačice izgledaju kao normalno donje rublje, ali postoji mali vibrator u podstavi na dnu gaćica ili tanga gaćica koji pomaže u stimulaciji klitorisa i vagineS vanjske strane vibrator je potpuno nevidljiv, tako da nitko neće primijetiti da nosiš posebno donje rublje koje vibrira. Vibrator se može i ukloniti. To olakšava pranje gaćica, a gaćice možeš nositi i bez vibratora

Analni vibratori su namijenjeni analnoj stimulaciji. I u toj je kategoriji na volju puno različitih oblika, od većih do manjih ili od glatkih do rebrastih. Ako uživate u analnom seksu i želite još više stimulacije, taj vibrator je kao stvoren za vas. Izabrati možete i onoga koji stimulira vaginu ili klitoris i anus zajedno, da je užitak stvarno potpun.

Na volju je stvarno jako puno različitih tipova i oblika vibratora, zato ne sumnjamo da ćete zasigurno pronaći barem jednoga koji će vam pružati sate i sate nevjerojatnih osjećaja i užitaka.

Ako imaš bilo kakvih pitanja, uvijek smo ti dostupni putem e-maila, telefona, chata i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu. Kontaktiraj nas, pitaj, napiši komentar.

Za još zanimljiviji sadržaj iz svijeta seksa i erotskih igračaka također se možeš pretplatiti na naš YouTube kanal.

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura