Problemi s erekcijom. Kako ih riješiti?

Savjeti za bolji seks

Danas ćemo razgovarati o problemima s kojima se gotovo svaki muškarac suočava barem jednom u životu. To su problemi s erekcijom. Srećom, s tim se problemom možemo nositi vrlo uspješno.

Ako te zanima kako, čitaj dalje.

Statistike pokazuju da svaki drugi muškarac u dobi od 40 do 70 godina ima problema s erekcijom. S godinama veću je vjerojatnost da će imati muškarac erektilnu disfunkciju. Međutim, nije nužno da je to posljedica starosti.

Koji su znakovi problema s erekcijom?

U penisu mora biti dovoljno krvi da se postigne erekcija. Dakle, problemi s erekcijom javljaju se kad u penisu nema dovoljno krvi da stoji uspravno. Međutim, moguće je samo premalo krvi kako bi penis bio dovoljno čvrst za bilo kakvu seksualnu aktivnost.

Važno je napomenuti da povremeni problemi s erekcijom nisu rijetki i to još ne znači da imaš erektilnu disfunkciju. Povremene probleme s erekcijom može uzrokovati stres, umor, pretjerana konzumacija alkohola i slično.

Međutim, problem nastaje kad ti se to redovito događa i time negativno utječe na tvoj spolni život.

Znači li to da sam neplodan ako imam problema s erekcijom?

Između neplodnosti i problemima s erekcijom ne postoji veza. Proizvodnja sperme nije povezana s erekcijom. Krv u penisu odgovorna je za erekciju, dok je ejakulacija povezana s orgazmom.

Što uzrokuje probleme s erekcijom?

Treba napomenuti da poremećaj erekcije nije bolest već simptom. Dakle, često se pokazuje kao rezultat nekog drugog problema. Međutim, ti problemi mogu biti psihološki ili organski.

Psihološki problemi

Ako si mlađi i imaš problema s erekcijom, tada postoji vrlo velika vjerojatnost da je uzrok psihološki. U ovom slučaju, najvjerojatnije ti neće pomoći nikakva tableta, krema,  pumpica za penis ili bilo što drugo.

Psihološke probleme teško je riješiti, uglavnom zato što je ovaj problem vrlo paradoksan.

Uzbuđenje je prilično kompleksan proces. Ako jednom imaš problem s erekcijom, sljedeći put brineš hoće li se ponoviti. I taj strah uzrokuje da se to zaista ponovi. I premda za to nema razloga.

Kad smo nervozni, oslobađa se adrenalin koji sužava krvne žile. Posljedično, manje krvi može ući u penis i stoga ne dođe do erekcije.

Organski problemi

Poremećaj erekcije također može biti rani pokazatelj i znak upozorenja za kardiovaskularne bolesti. Osim toga, na erekciju mogu utjecati i određeni lijekovi, operacije, droge, alkohol, pušenje.

Međutim, to može biti potpuno mehanički problem kada, na primjer, u penis ne može ući dovoljno krvi ili ona ne ostane unutra. Upravo zbog toga, pametno je konzultirati se s liječnikom i zajedno s njim pronaći najprikladnije rješenje za tebe.

Kako riješiti probleme s erekcijom?

Vjerojatno je najpoznatije rješenje plava tableta.

Ali jesi li znao da postoje i druga rješenja poput pumpice za penis, prstenovi za penis, kreme, sprejevi i slično?

Tablete

Tablete nisu neko čudesno rješenje koje će pomoći svima, bez obzira na sve. Ponekad moraš isprobati nekoliko različitih tableta da bi pronašao pravu.

Sve tablete djeluju na sličan način, razlikujući se samo u sastojcima. Također puno pomaže i zdrava prehrana, jer prehrana utječe na djelovanje pilule.

Na našoj web stranici možeš pronaći široku paletu tableta za erekciju. Sve su tablete izrađene od potpuno prirodnih sastojaka i na taj su način svima dostupne.

Jače tablete, međutim, klasificirane su kao lijekovi i njihovu upotrebu može propisati samo liječnik.

Kada se koriste lijekovi za erektilnu disfunkciju postoje određeni zdravstveni rizici , koji u  tabletama od prirodnih sastojaka u načelu ne postoje.

Ako želiš saznati više o upotrebi tableta za probleme s erekcijom, možeš pronaći na našem blogu sve potrebne podatke . Poveznicu do članka možeš pronaći OVDJE.

Pumpice za penis

Ako probleme s erekcijom želiš riješiti pomoću  pumpice za penis, najviše će ti pomoći pumpica BATHAMTE .

Izumio ju je John Oakes, za svog prijatelja, koji je ozlijedio kralježnicu i imao je problem s erekcijom.

Nekoliko je godina razvijao vodnu pumpicu za penis, što je puno pomoglo njegovom prijatelju.  2006. godine osnovao je tvrtku Bathmate, a njegove  pumpice za penis ubrzo su postale najprodavanija marka pumpica za penis na svijetu.

O tome također možeš pronaći više na blogu ili pogledati YouTube video.

Prstenovi za penis

Prstenovi za penis dizajnirani su da dulje vrijeme zadrže krv u penisu. Kao rezultat, erekcija je jača i dulja.

Najučinkovitiji su, ako možeš postići barem djelomičnu erekciju, inače si možeš pomoći s pumpicom za  penis. Tako krv 'napumpaš' u penis, a prsten za  penis je tamo zadržava.

Erekcijske kreme i gelovi

Korištenje erekcijskih  krema i gelova vrlo je jednostavno. Kremu ili gel samo umasiraj u penis, što također možeš učiniti kao dio predigre.

Djeluju tako da potiču cirkulaciju krvi, što penisu daje veći volumen i tvrdoću. U našoj trgovini možeš pronaći veliki izbor krema i gelova i zasigurno ćeš pronaći nešto što će ti pomoći.



Injekcija

Ako ništa od navedenog ne pomogne, može ti liječnik propisati i upotrebu intrakavernozne injekcije. Mnogi muškarci u početku odbijaju takav tretman iz straha od zabadanja igle u penis, ali brzo se predomisle kad vide koliko je učinkovito.

Prvu dozu uvijek daje liječnik kako bi te naučio kako je koristiti. Kasnije to možeš učiniti sam.

Što još možeš učiniti?

Erektilna disfunkcija također može biti posljedica pušenja, prekomjerne konzumacije alkohola, prekomjerne težine, nezdrave prehrane i nedostatka tjelesne aktivnosti.

Hrana bogata ugljikohidratima, mastima i kolesterolom začepljuje krvne žile, a sužene krvne žile ograničavaju količinu protoka krvi i posljedično dođe do problema s erekcijom. Istraživanja također pokazuju da redovita tjelesna aktivnost također pomaže kod impotencije.

Uz to, mnogi problemi mogu biti psihološki. Ove je, s jedne strane, najteže riješiti. Međutim, pomaže da razgovaraš o tome sa svojim partnerom, da na licu mjesta rješavate probleme i da radiš na sebi i svom mentalnom zdravlju.

Osim toga, nema ništa loše u tome da potražiš pomoć kod psihologa. Ponekad je to najbolje rješenje.

Lucija
bio_lucija

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura