Čišćenje erotskih igračaka

Erotske igračke

Jesi li i ti među onima koji svoju erotsku igračku vraćaju u ladicu pored kreveta odmah nakon upotrebe? Ili ju možda prethodno brzo obrišeš starim ručnikom. Ni to nije dovoljno!

Čišćenje erotskih igračaka i briga o higijeni je neophodna. To je jedini način da se izbjegnu bakterijske infekcije ili spolno prenosive bolesti.

Pravilna briga o igrački također će joj produžiti životni vijek.

Ako te zanima više o čišćenju erotskih igračaka i kako to pozitivno utječe na tvoje seksualno zdravlje, pozivam te da nastaviš čitati.

Materijal igračke igra važnu ulogu

Nije tajna da su erotske igračke izrađene od različitih materijala. Oni se uglavnom mogu podijeliti u dvije kategorije:

Porozni i neporozni materijali.

Važno je znati u koju kategoriju spada tvoja igračka, jer je to jedini način na koji je možeš dobro očistiti i sigurno koristiti.

Ako ne znaš od čega je izrađena tvoja igračka, provjeri ambalažu ili pronađi proizvod na našoj web stranici i provjeri tablicu svojstava proizvoda.

Porozni materijali

Porozni materijali su materijali koji na svojoj površini imaju mikroskopske rupe, baš kao što ljudi imaju pore na površini kože. Te rupe su, ako se pravilno ne pobrinemo za čistoću erotskog proizvoda, pravi raj za bakterije.

Često je teško potpuno očistiti porozne materijale, pa se preporučuje da se ove igračke koriste s kondomom.

Najčešći porozni materijali od kojih se izrađuju erotske igračke:

  • termoplastična guma ili TPRE
  • termoplastični elastomer ili TPE
  • "žele" guma (igračke od od ovog materijala izrađene su od obojenih, blago prozirnih gumenih materijala  ; proizvođač često spominje TPR kao materijal, jer je i dalje podvrsta termoplastične gume; ti proizvodi mogu sadržavati i ftalate koji su opasni za tijelo!
  • PVC (može sadržavati ili ne sadržavati ftalate)
  • sensafirm, UR3 i drugi materijali koji pripadaju cyberskin-u (ovo je materijal koji je na dodir vrlo sličan pravoj koži)
  • Lateks u proizvodnji erotskih igračaka nije reguliran istim standardima kao lateks, koji se koristi za izradu kondoma, pa je često lošije kvalitete

Neporozni materijali

Međutim, ako tvoja erotska igračka nije porozna, nema malih rupa u kojima bi mogle rasti bakterije.

Ovi su materijali znatno sigurniji kako za održavanje, tako i za upotrebu, pa je velika većina modernijih igračaka izrađena od tih, a ne od poroznih sastojaka.

Najčešći neporozni materijali od kojih se izrađuju erotske igračke:

  • silikon
  • ABS plastika ili. sve vrste tvrde plastike
  • staklo
  • pireks
  • metali poput nehrđajućeg čelika i zlata

Čišćenje erotskih igračaka nakon svake upotrebe

Bez obzira na materijal od kojeg je izrađena tvoja erotska igračka, nakon SVAKE upotrebe moraš je dobro očistiti.

U tvojim intimnim područjima žive mnoge bakterije koje se brinu o svojoj zdravoj mikrobioti. Dok koristiš erotske igračke, neki od tih mikroorganizama ostat će na proizvodu. U većini slučajeva ti organizmi neće dovesti do zdravstvenih komplikacija jer se tvoje tijelo na njih već dobro naviklo.

Međutim, problemi se mogu pojaviti ako imaš spolno prenosivu bolest ili bilo kakvu infekciju ili upalu.

U to će vrijeme ovi patogeni također ostati na korištenoj igrački. Ako se ne uklone, možeš prenijeti infekciju svom partneru ili drugoj osobi s kojom koristiš igračke. Upotreba neočišćene igračke također će spriječiti liječenje bolesti ili infekcije, jer će proizvod biti stalni izvor novih patogena.

Higijena i čišćenje erotskih igračaka također su obvezni za proizvode namijenjene analnoj upotrebi. Ako takav proizvod ne očistiš odmah nakon upotrebe, bakterije na njoj mogu se prenijeti na površinu na koju staviš neočišćenu igračku, a odatle se prenose na druge igračke ili čak svakodnevne površine.

Nije tajna da bakterije iz analnog otvora dovode do raznih vrsta infekcija i bolesti kada ponovno uđu u tijelo.

Također se preporučuje čišćenje erotskih igračaka prije upotrebe

Čak i ako pažljivo i temeljito očistiš svoju igračku nakon svake uporabe, preporučuje se da je očistiš ponovno kad je sljedeći put ponovno uzmeš u ruke.

Nikad ne možeš znati s čime je igračka došla u kontakt dok nije bila u upotrebi.

Čak i samo male pahuljice prašine u vrećici ili torbici u kojoj držiš igračku mogu dovesti do infekcije.

Kako pravilno očistiti erotsku igračku

Pravilno čišćenje erotske igračke jednako je važno kao i njezino redovito čišćenje. Korištenje pogrešnih sredstava može čak oštetiti igračku, ali ako proizvod ne očistiš dovoljno temeljito, po tom pitanju ne napraviš ništa. Do sljedeće upotrebe, preostale će se bakterije razmnožiti do te mjere da će ih na igrački biti puno više nego što ih je bilo odmah nakon upotrebe.

Čišćenje erotskih igračaka prije upotrebe

Prije upotrebe igračke barem je obriši mokrom ili vlažnom krpom ili ručnikom.

Još je bolje ako je očistiš na isti način kao i nakon upotrebe.

Iznimka je naravno uložak za masturbator, jer ne želiš čekati da se njegova unutrašnjost potpuno osuši, a upotreba mokrog masturbatora može ti spriječiti uživanje i ispire lubrikant.

Čišćenje erotskih igračaka nakon upotrebe

Prvi važan korak za čišćenje igračaka je odabir pravog sapuna. Sapun bi trebao biti blag i s odgovarajućom pH vrijednošću. Također ne smije sadržavati alkohol ili druge agresivne sastojke. Ove kriterije zadovoljavaju većina intimnih sapuna.

Većinu poroznih igračaka najlakše je očistiti prikladnim sapunom pod toplom tekućom vodom. Osobito one s poroznim materijalima temeljito isperi igračku, jer ostaci sapuna na njoj mogu dovesti do problema. Na igrački se mogu pojaviti mrlje, ali ako je sapun agresivan, može iritirati tvoja intimna područja.

Porozne igračke koje nisu vodootporne očisti ručnikom. To treba učiniti dovoljno pažljivo kako se igračka ne bi pokvarila i istovremeno toliko temeljito da će biti sigurna za upotrebu. Najbolje je koristiti dva ručnika ili krpe. Jedno bi trebalo biti vlažno, a drugo osim vode natopiti i sapunom. Potonjim temeljito obriši igračku, a zatim prvom ukloni sapun s površine igračke.

Na isti način možeš očistiti i igračke od tvrde i ABS plastike.

Za igračke izrađene od cyberskin materijala , upotrijebi vrlo malo sapuna. Te su tvari općenito već vrlo osjetljive i mogu se brzo oštetiti, a sapun također tome uvelike pridonosi. Bez obzira koliko je blag, na kraju će oštetiti tvoju igračku.

To ne znači da ga ne trebaš koristiti! Potreban je za pravilnu higijenu, osjetljivost materijala na njega samo je jedan od neizbježnih nedostataka ove vrste igračaka.

Vodootporni proizvodi od stakla, određenih vrsta silikona i metala također se mogu dezinficirati uranjanjem u kipuću vodu na 3-5 minuta.

Mnogi tvrde da se mogu prati i u perilici posuđa, ali to nije najbolji izbor. Na proizvodu često ostaju tragovi kemikalija koje stroj koristi za čišćenje posuđa. Međutim, ove su tvari preagresivne za intimnu upotrebu i mogu ozbiljno iritirati tvoja najosjetljivija područja.

Što je s čišćenjem igračaka izbjeljivačem?

Prikladno samo za proizvode od borosilikatnog stakla i nehrđajućeg čelika. To je dodatni korak u brizi o erotskim proizvodima, ali NIJE nužan.

Prvo očisti igračku vodom i sapunom kako je gore opisano. Dovoljno je da neporozna igračka bude čista i sigurna za sljedeću upotrebu. Ako je želiš očistiti izbjeljivačem, uroni je u otopinu u omjeru 1:10 (izbjeljivač: voda) na 15 minuta. Zatim igračku NUŽNO ponovno temeljito isperi pod toplom vodom. Izbjeljivač je persona non grata za tvoje intimne dijelove, tako da na igrački ne smije ostati trag ove agresivne tvari!

Spremanje erotske igračke

Možda ćeš doći u iskušenje da igračku odmah nakon upotrebe staviš u ladicu noćnog ormarića, gdje će te čekati za sljedeće druženje. Međutim, to ti ne savjetujem. Važno je osigurati da se igračka čuva dalje od prljavštine, drugih igračaka i materijala, a ne samo od očiju znatiželjnih sustanara ili posjetitelja.

  • Možeš koristiti originalnu ambalažu igračke.
  • Ako imaš više igračaka i ako ti organizacija puno znači, svoje erotske proizvode možeš spremiti ispod kreveta ili u ormar u plastičnim kutijama. Tamo će također biti zaštićeni od prašine i druge prljavštine.
  • Svilena ili satenska torba izvrstan je izbor za one koji cijene estetiku. Mekana tkanina bit će prijateljska prema tvojoj igrački, bez obzira od kojeg materijala je izrađena.

Također je važno napomenuti da se igračka potpuno osuši prije nego što je spremiš. Možeš si pomoći mekom čistom krpom ili pustiti da se proizvod osuši na zraku.

Vlaga na igrački može ubrzati razmnožavanje malog postotka bakterija koje su ostale na proizvodu čak i nakon čišćenja.

Prije spremanja posipaj masturbatore i proizvode od lateksa kukuruznim škrobom ili puderom za obnovu kako bi se spriječilo da se slijepe.

Koristite sredstvo za čišćenje za erotske igračke

Za čišćenje erotskih igračaka možeš koristiti i erotsko sredstvo za čišćenje igračaka. Diskretno je i izuzetno korisno kada zbog posjeta, sustanara ili članova obitelji ne želiš nositi erotski proizvod preko hodnika do kupaonice. Također ti dobro dođe kad nemaš pristup vodi i sapunu ili kada imaš lijen dan.

Međutim, također je važno reći da je sredstvo za čišćenje igračaka poput suhog šampona. Bolje je nego ništa, ali dugoročno ne pridonosi higijeni.



Aneja
bio_aneja

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura