Kako izabrati vibrator za sebe?

Erotske igračke

Vibratori su najbolje seks igračke za odrasle, jer pružaju različite načine i funkcije te nevjerojatnu stimulaciju i osječaje. Odličan su izbor za samske pa i za parove, jer ima više modela koje parovi mogu koristiti zajedno.. baš zbog velikog izbora, pravi je model težko izabrati, pogotovo ako ne koristiš takve predmete i ne poznaješ ih.

Puno žena među spolnim odnosom bez dodatne stimulacije ne doživi orgazam, i pošto je svaka žena drukčija i svaka ima svoj želje i načine stimulacije, na izboru pružaju se različiti modeli koji pružaju različitu stimulaciju.

Vanjska ili unutarnja stimulacija?

Prije kupnje treba da razmisliš kakvu vrstu stimulacije želiš – vanjsku, unutarnju ili obadve zajedno. Radi lakšeg odabira, vibratori se razvrstavaju u 10 podkategorija.

Kako odabrati?

Ako želiš samo unutarnju stimulaciju, tada vidi kategoriju klasičnijh i realističnih vibratora. Tamo nađeš vibratore u obliku penisa, realistični su takvi koji što bolje liće na pravi penis – sa mudama i izbočenim venama.

Rabbit vibratori najbolje su prodavani, jer pružaju unutarnju i vanjsku stimulaciju. Više ih pruža i stimulaciju G-točke, zato je ovaj model odličan za sve žene koje vole intenzivnu stimulaciju.

vibracijske gaciceAko uživaš u stimulaciji G-točke, izaberi vibrator ove kategorije. Od drugih se ralikuju po tome, da je gornji dio nekoliko ukrivo, da lakše stigne tvoju najosjetliviju točku. Ako tražiš manji vibrator, prikladan za putovanja, imašana odabir male prikladne vibratore, koji naravno nisu tako snažni kao oni veći a svejedno svoj posao dobro odrade.

I vibracijska jaja odlična su za putovanja, više njih možeš rukovati daljinskim upravljačem, kojeg možeš, naravno, prepustiti partneru.

Vibracijske gaćice hit su u razdoblju dvije godine, potpun odabir za ljepši provod. Gaćice jednostavno obučeš, a partner daljinskim upravljačem nadzire tvoj užitak. Koristite ga u udobju svog doma ili oni hrabriji na samom vručem sastanku u gradu.

Vibratori za parove oblikovani su tako da ih umetneš a pošto su mali i tanji možeš koristiti tako da pored vibratora umetneš i penis. Tako ti uživaš u stimulaciji i vibraciji, koje osjeti i partner.

Za sve, koji uživaju u analni stimulaciji na odabir su analni vibratori, koje možeš koristiti sama ili među spolnim odnosom i tako uživaš u snažni dvostruki penetraciji. Analne vibratore mogu koristiti i muškarci, to su vibratori prostate, koji su ukriveni i dostignu njihovu vrlo osjetljivu točku.

Novi vibrator u ponudi je vibrator LELO Sona, koji je sasvim suprotan ostalim. Namijenjen je vanjski stimulaciji, ali ne stimulira samo vanjski dio klitorisa, nego valovima i unutarnji dio, kojeg drugi vibratori ne mogu stiči.Tako možeš uživati u dužem orgazmu, kojeg češ osjetiti u sebi.

Nježna ili jaka stimulacija?

Vibratori imaju različite stupnjeve vibriranja. Razmisli koliko jaka vibracija ugodna je za tebe i naravno partnera. Ako je to tvoj prvi vibrator, najbolje je da odabereš takvog koji ti pruža više različitih intezititeta i tako nađeš pravog za sebe, Odabrati možeš među različitim brzinama, jakosti vibriranja, rotiranju glave i načinom vibriranja.

Različiti načini su odlika, jer možeš sam odabirati jačinu i brzinu, a naravno i uzorke, koji pružaju potpunu stimulaciju. Neki vibratori vodoodporni su i tako možeš ih koristiti pod tušem ili u kadi, jer puno žena u vodi više se opusti i tako užitak bude veći.

Ako želiš da ima tvoj užitak u rukama partner, onda odaberi vibrator sa daljinskim upravljačem. Ako sa partnerom ne uživate zajedno, odaberite vibrator, kojeg povežete aplikacijom i tada partner može njime upravljati preko telefona bez obzira koliko kilometara je udaljen od vas.sona cruise

Kako odabrati material?

Vibratori najviše su izrađeni od plastike ili silikona, a dostupni su i stakleni, za one s skupim ukusom i zlatni. Pažljivost kod materiala nikad nije dosta velika, najčešće preporučuju se vibratori od plastike ili silikona. To su najednostavniji za korištenje i za čišćenje, a i dostupnih cjenama. Mi preporučujemo material bez ftalatov(omekšivači) ili latexa(nekim izaziva alergiju). Za lakši odabir možeš ispod pročitati više o najčešće upotrebljavanim materialima.

Elastomer(TPR in TPE) material je koji se uvijek vrača u prvi oblik. Vibratori izrađeni od tih materiala mekani su , prilagodljivi i ne sadrže ftalate i latex i oni su hipoalergeni. Ali su jako porozni, zato treba da se ih čisti sa sapunom i vodom, a isto tako nije dobro isti vibrator upotrebljavati za analnu i vaginalnu stimulaciju.

Silikon odbija prljavštinu i bakterije, ne razpadne sa većim trenjem i drži toplinu. Je hipoalergenski, ne sadrži ftalate ili lateksa. Pošto material nije porozan, manja je mogučnost za alergijske reakcije.

ABS je 30puta više izdržljiv nego obična plastika, jer među toplotne obrade sadrži svoj oblik. Otporan je kemijske i toplotne učinke. Njegova slabost je u tome da se rado ošteti u dodiru sa tvrdom površinom.

Polivinil klorid, platika je, koja je više poznata kao PVC. Lagan je, vodoodporan i izdržljiv material. Ti vibratori imaju glatku površinu i hipoalergeni su. Njihova slabost je, da se nakon dužeg korištenja, material može uništiti.

Lubrikanti

Uz vibrator uvijek preporučujemo upotrebu lubrikanta. Postoji velik izbor, najčešći univerzalni su takvi na vodnoj bazi, koji ne uništavaju materiala, a primjernu su za osjetljive ljude, koji mogu biti alergični na neke stvari. Više o lubrikantima čitaj ovdje.

Glasnost i napajane

Najjednostavniji za upotrebu i vjerojatno i najbolji odabir su vibratori koji se pune. Kod drugih naime moraš imati uvijek u zalihi baterije, jer nikad ne znaš kad če nestati. Vibratore na napajane možeš jednostavno uvijek napuniti i imati uvijek spremnog za akciju.
Na tržištu su prisutne i seks igračke, koje djeluju na elektriku ali su malo skuplje. A istina je, da ih kod njihovog korištenja neče brinuti da se baterija isprazni baš u najnepogodnijem momentu.

Erotični dodaci među sobom razlikuju se i po stupnju glasnosti. Znaj, da če svaki vibrator biti čujan, neki više, drugi manje. Za kojeg se odlučiš, ovisi od toga kako su debele stijene ili da li vam je stalo da vas niko ne čuje.

Želim vam puno užitaka! :)

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura