Njega i upotreba odjeće od latexa

Erotske igračke

Mnogim ljudima odjeća od latexa budi krv po žilama, pa neka da ih nose sami ili da ih za njih obuku partneri. Sa latexom sretnemo se svaki dan, jer se nalazi u različitim proizvodima, manje puta sretnemo ih u odjeći. Material nije zahtjevan a svejedno ima nešto posebno na što moramo obratiti pažnju, ako želimo da nam koristi duže vrijeme. Zbog toga nastao je ovaj skup uputa za njegu i upotrebu odjeće od latexa.

Kako obući odjeću od latexa

Vjerojatno to je prvi problem na kojeg pomisli svako kad mu spomenemo odječu od latexa. Jer se radi od gumijaste, uske pogodne odjeće naravno ne možemo ih obući kao što biobukli običnu majicu hlače ili suknju. Problem je u trenju među materiala i kože, posebno ako ta nije posve suha i razmaštena – što koža obično nije.

Zato treba si pomoći sa puderom. Na tržištu postoji nekoliko pudera za latex, to su specialni prizvodi za tačno određenu namjeru- da lakše obučete odjeću od latexa. Ako takav puder nije pri ruci možete koristiti neki drugi puder u prahu. U većim količinama postoji dječji puder u prahu. Ako dođete u situaciju kada i to nemate ne treba odustati – koristiti možete i škrob od kukuruza ili čak brašno. Nije idealno rješenje ali u sili đavo i muhe žđere.latex

Namažite se dobro puderom po svim onim djelovim tijela koje če prekriti odjeća od latexa, a dodatno možete i unutarnji dio odjeće naprašiti puderom. Da, svuda če biti puder ali o čišćenju čemo govoriti kasnije.

Problem može biti, i to više kod muškaraca nego kod žena, porašteni predjeli tijela. Zato budite več unaprijed spremni na to. Kako smo več spomenuli, sa više pudera sve če krenuti lakše.

Kod oblačenja, zapravo navlačenja odjeće na tijelo, budite pažljivi da ne poderate neki šav, da ne zakačite sa kojim djelom nakita ili napravite rupicu sa noktom.

Za sve one koji se latexom sretate prvi put, potrebo je spomenutu i odjeću od datexa. Ta je za korisnika bolja različica, jer ima latex na vanjski strani a na untrnji tekstilnu prevlaku, što znači da ju mnogo lakše obućemo.

Zašto latex ne sija?

Nekako se ukopalo mišljenje da se latex sije, svetluca i blista ,to smo navikli od fotografija modela profesionalnih fotografa. Bez brige,naravno, latex može da sije ali ne direktno od embalaže. Ako to želite, gledajte odjeću od PVC-ja koju ne treba koristiti sa puderom. Zbog korištenja pudera kod spremanja i oblačenja latex potreno je najprije umiti i onda laštiti, ako želite da sija.

Za lijep lijesak, potrebno je nekoliko vremena. Jer se kod odjevanja koristi puno pudera, preporučujemo da čiščenje i laštenje pravite tek kad je odjeća na tijelu. Onda je i lijepo raztegnuto i bez bora. Dakle prvi korak je svakako da najprije sa blagim sapunom i vodom isperete sav pudar sa odjeće i tek onda počnete laštiti.latex obleka

Pored toga, s svakim čišćenjem latex bude više blistav. Kad budete laštili prvi put, bljestat če ali če to i brzo prestati. Razlog je naime u kisiku koji reagira sa kemikalijama. Sa svakim ponovnim čišćenjem odječa če sijati duže, jer če latex sredstvo za laštanje absorbirati u svoje pore.

Ta rad nije jednostavan i brz, treba imati strplenje i nježnu ruku. Kod laštenja pripazite da pritisak nije prejak, jer posledično mogao bi latex na nekim djelima biti tanji i lakše če se poderati. Kad laštite i ojetite toplotu na koži znaći da ne koristite dovoljno laštila ili vam tehnika nije ispravna.

Da je latex laštan ili ne, to je osobna odluka. Svako voli svoje. I svaka boja drukčije blista i nekim pristaje da su mat. Sam postupak možete povjeriti svom partneru, jer se laštanje radi golim rukama, tako može več laštanje biti neki užitak ili masaža za onog koji nosi latex;)

Neki koriste i druge preparate koji nisu namijejeni laštanju latex odjeće. Mnogo se takvih preparata nađe u auto industriji. Mi odsavjetujemo takve preparate, jer može da se latex više blista ali u dodiru kožom može doći do neprijatnih reakcija – pa to odsavjetujemo. Zato koristite samo sredstva koja su za čišćenje odjeće za latex.

Više sredstava za čišćenje ima isti način korištenja. Sredstvo stavite na odijelo i nemojte njime štediti, a onda ga čistom rukom ili mekanom krpom razvučete na sve strane. Važno je da NE TRLJATE. Možete da uklonite sav bljesak a i čak da povrijedite odjeću. Nije cilj da sredstvo odstranite nego da jednakomjerno raznesete po odjeći. Dobro si ogledajte svoj rad pod jakim svjetlom i ako je potrebno popravite predjele koje niste dovoljno nalaštili.

moski latexKako latex očistiti i spremiti nakon upotrebe?

Nakon upotrebe odjeću od latexa nabolje je da stavite u mlaku vodu sa dodatkom blagog sapuna, nakon toga dobro ga isperite. Odjeći objesite, da se suši. Najbrže če biti da ga osušite s jedne strane, onda okrenite i sušite na drugoj strani.

Jer svi znamo, da može na latex doći i različite tjelesne tekućine, potrebno je pažljivo i temeljito čišćenje. Nemojte koristiti sapune koje sadržavaju klor ili sredstvo za bijeljenje, jer mogu oštetiti odjeću. Nemojte ih namakati u kadi ili bazenu.

Kod spremanja latexa obratite pažnju na rukovanje, jer nepravilno spremanje može uzrokovati oštečenja ili uništenja. Latex je material koji može pod određenim uvjetima da raspadne.

Sasvim osušenu odjeću spremite tako, da se nalazi na suvom mjestu i da nije izloženo suncu. Ako stavite odjeću na vješalicu gledajte da nije od plastike ili metala. Najbolje je koristi drvenog ili prekrivenog s tekstilom. Neka je što veći, inaće može zbog težine doći do neželjenog raztezanja i deformacija. Ako spremate odjeću na vješalici naprašite puderom unutranji dio odjeće, vanjski dio nije potrebno, ako nije u dodiru sa drugom odjećom od latexa, što bi dovelo do prianjanja.

Najbolje je odjeću od latexa čuvati složena, da ne dođe do raztezanja i na ta način bolje ih zaštitimo od sunca. U tom slučaju odjeću dobro naprašite puderom po unutrašnji strani i vanjskoj strani, inače mogu se priljepiti skupa. Složena možete saviti i u papir, nakon toga u vrećici ili neki drugi embalaži. Važno je samo, da se ne dodiruju jedan drugog ili kakvih drugih plastičnih i metalnih stvari.

Što je s mjerama sigurnosti?

Izbjegavajte i budite jako pažljivi oko svih oštrih predmeta, nakita, dugih noktiju, cigareta i slično. Tako i bakar pusti sljed i nikako ih ne možete da uklonite.

Nikada ne koristite ulja i latex zajedno, to bi oštetilo latex. Ako razmišljate o tom da bi bilo klizavo neka je to na vodnoj bazi.

Ne spremajte latexa na sunčani svjetlosti, jer može da raspadne ili pobijeli. Ako pobijeli,možete možda malo ispraviti dobrim sredstvom za loštenje.

Ako se desi, da vam latex pukne ili da se podera šav težko je to popraviti sam. Ovisno je od pukotine, možete da pokrpate sa unutranje strane sa krpicom za krpanje bicikla. Neče biti lijep izgled ali sprečiti čete da se odjeća više ne trga i tako možete je još nekad koristiti.

Luka
Zainteresiran je za sve o seksu, tako da na njegovom blogu možete pronaći širok raspon članaka koji pokrivaju različita područja - od svakodnevnih savjeta do mnogih freaky fetiša.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura