Testosteron - kada uzrokuje erektilnu disfunkciju i kako ih eliminirati

Ljubav i seksualnost

Muški spolni hormon. Pa, uglavnom je shvaćen kao muški, ali također ga proizvodi i žensko tijelo.

Testosteron je steroidni hormon iz skupine androgena (muški hormoni), koji se kod muškaraca razvija u testisima, a kod žena u jajnicima i nadbubrežnim žlijezdama. Hormon testosteron regulira rast i razvoj muškog genitalnog trakta, spermatogeneza, "kriv je" ćelavosti (to je zbog genetskih faktora i velikih količina androgenih hormona) i grublje kože, ali i sekundarnih seksualnih znakova; ubrzani rast, mišićna masa, glasovna mutacija, brada, brkovi, stidne dlake, formiranje i rast vanjskih genitalnih organa.

Također je odgovoran za povećani seksualni impuls i viši libido, i kod muškaraca i kod žena, a važan je i za druge ne-seksualne fiziološke probleme, kao što su razina crvenih krvnih zrnaca, gustoća kostiju, mišićna masa, visokokvalitetno spavanje i visoka razina fizičke aktivnosti. energije. Između ostalog, testosteron je neophodan za dobrobit i zdravlje muškarca.

Istina je da je svako tijelo individualno, ali vrhunac aktivnog (slobodnog) testosterona doživljava većina muškaraca u dobi između 20 i 30 godina, a vrhunac ukupnog je između 35 i 40. Slobodan testosteron tijelo može koristiti, dakle, važniji je od ukupnog.

Pojam ukupnog testosterona je označen kao slobodan i "vezan", koji je u krvi vezan za proteine, čak 98% svih. Prema tome, osjećate više učinaka testosterona što viša je koncentracija slobodnog testosterona u vašem tijelu.

Razina testosterona se polako prirodno smanjuje u starenju tijela. Taj se proces naziva andropavzom i stoga je obrnuti proces puberteta. Za većinu muškaraca to je gotovo neprimjetno.

Nedostatak / pad testosterona i posljedica toga

Nedostatak ili pad razine testosterona u krvi može dovesti do brojnih problema ili promjena povezanih sa starenjem.

To uključuje: smanjeni spolni odnos, neplodnost, promjene u tjelesnoj konstituciji, manje dlaka u donjem diu tijela i na licu, manju mišićnu masu i fizičku snagu, gubitak gustoće kostiju i krhku kost, što dovodi do osteoporoze, umora i psihijatrijskih poremećaja.

Osim toga, najčešće neugodnosti uzrokovane padom testosterona su, poremećaj erekcije i smanjenje libida. U slučaju poremećaja erekcije, možete si pomoći s kremama za podizanje, dodatcima prehrani i tabletama, kao i s tabletama ili kapsulama, kako biste ponovno probudili seksualni nagon i nastavili uživati u krevetu.

Pojava pada testosterona dodatno je pojačana kroničnim stresom, nedostatkom vitamina D (izlazak na sunce), lošom kvalitetom prehrane, povećanjem tjelesne težine, nedostatkom kretanja i korištenjem lijekova na recept. Nedostatak testosterona uzrokuje ne samo fizičke promjene, nego i psihološke promjene, najčešće anksioznost, zbunjenost, depresiju i umor.

Kako bi se prirodno povećala razina testosterona, izbjegavajte šećer, prestanite pušiti, smanjite konzumaciju alkohola, uvijek operite voće i povrće, vježbajte, smanjite stres i dobro spavajte. Kombinacija promjena načina života i korištenja naših proizvoda sigurno vas neće iznevjeriti.

Anamarija
bio_anamarija

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura