Što nikada ne koristi umjesto lubrikanta?

Savjeti za bolji seks

Ako se ikada zapitaš što kokosovo ulje radi u ženskoj torbici, uvjeravam te s velikom vjerojatnošću da je jedna od tih svrha: koristi li ga djevojka kao ruž, kao što je sredstvo za uklanjanje šminke ili kao lubrikant.

Lubrikant je fantastična stvar ako želiš orgazam učiniti malo lakšim i pravi spasitelj ako je tamo ispod suho u vrućim trenucima. Ako ti lubrikanta nestane, brzo ćeš razmisliti o najbližoj klizavoj stvari u sobi. Pa, prije nego staviš prvu stvar na svoja intimna područja, bolje razmisli o ovim savjetima.

Dok je kokosovo ulje visoko siguran prirodan lubrikant, popisujem ti u donjim linijama koje stvari ne koristi kao lubrikant. Najbolje je koristiti lubrikant na vodenoj ili silikonskoj osnovi, bez dodanih umjetnih mirisa, bojila ili drugih potencijalno iritantnih tvari. Vrlo je vjerojatno da uzimaš alternativu koja se temelji na ulju ili ima bilo koje druge sastojke koje se ne uklapaju u vašu vaginu.

Sljedeće su najčešće korištene konfiguracije, a istovremeno opasne s nekoliko aspekata.

Dječje ulje

Iako je prvi dodir vrlo sklizak, što se brzo čini prikladnim, ulja su opasna i sa stajališta nespojivosti s lateksom (kondomi), koji ga oštećuju, i sa stajališta zdravlja. Ulje povećava rizik od bakterijskih infekcija vagine. Istraživanje potvrđuje vezu između intravaginalne uporabe ulja i razvoja gljivične kandidijaze, što može dovesti do upale.

Maslinovo ulje

Jesti maslinovo ulje dobro je za srce, možeš utrljati u kožu za blistaviji ten, ali ga nemoj koristiti kao lubrikant. Iako je u redu za masažu i predigru, nije pogodan za penetraciju. Šteti kondomima od lateksa (to znači manje - ili ništa - zaštite od spolno prenosivih bolesti i trudnoće) i povećava rizik od bakterijskih infekcija.

Losion

Često viđeno u filmovima, jer je nekako slučajno na dohvat ruke, ali losioni su obično ispunjeni mirisima, bojama, parabenima, za koje neki stručnjaci tvrde da su potencijalne smetnje hormonima i još nešto drugo. Jedan od iritirajućih tvari su i propilen glikoli, tvari koje uzrokuju da se losioni ne osuše i uzrokuju povraćanje, upalu i opću iritaciju u vagini. Čak i "prirodni" losioni sadrže te tvari i stoga su vrlo neprikladni za upotrebu na intimnim područjima.

Mineralna ulja

Mineralna ulja su praktički svugdje oko nas, u kozmetici se uglavnom koriste kao krema za sunčanje, dječja ulja, čak iu šminki su važan sastojak. Inače, to su ulja dobivena kao nusproizvod destilacije ulja i često se koriste u održavanju motornih vozila kao motornih ulja, ali iu strojarskoj industriji. Tijelo ulja se zapravo apsorbira, ali problem nastaje jer takvo ulje dehidrira nježno i osjetljivo genitalno tkivo, što je upravo suprotno od željenog učinka. To povećava rizik od kidanja i nepotrebne boli. I još nešto, kondomom od lateksa u kontaktu s mineralnim uljem u jednoj minuti pada sigurnost za 90 %.

Maslac

Veliki postotak mlijeka (98%) i mliječnih proizvoda je kazeinski protein. Ovo je uredu za regeneraciju nakon vježbanja, ali masnoća u maslacu brzo postaje gorka. Eksperimentiranje u spavaćoj sobi je zabavno, ali pravilo bi trebalo biti da životinjski proteini ostanu što dalje od genitalija.

Slatko vrhnje

Da je na ovom popisu slatko vrhnje, kriv je film Pobjednici (Varsity Blue) iz 1999. godine. U filmu vidiš donje rublje od slatkog vrhnja, zapravo grudi i genitalije obložene kremom, što je izazvalo opći entuzijazam za takve "komade" rublja.

Iako je ukusna, krema uzrokuje teškoće ako uđe u vaginu. Sve što sadrži šećer (i toga slatko vrhnje ima puno) uništava prirodni pH vagine, te stoga dovodi do iritacije i povećane osjetljivosti na infekcije, jer se sluznica ne može tako učinkovito obraniti. Odnosi se na sve slatko - prste (genitalije) daleko od čokoladnih umaka, meda, javorovog sirupa itd.

Slina

Uvijek s tobom i mokra, pa bi imalo smisla koristiti ju za vlaženje tijekom akcije. Međutim, slina nije dovoljno klizava da bi mogla poslužiti kao učinkoviti lubrikant i stoga gubiti vrijeme. I sline. Dodatni minus sline kao lubrikanta je i činjenica da je to samo još jedan način prenošenja spolno prenosivih bolesti i različitih infekcija - baš kao i nezaštićeni oralni seks.

Vazelin

Svrha lubrikanta je učiniti stvari klizavijima kako bi one bile lakše klizavije, ali ih ne učiniti neugodno ljepljivima. Vaselin čini upravo to. Na početku klizi, tada je tekstura već neugodna, kao i bakterije koje se lako mogu akumulirati u vazelinu, tvar se teško pere i tako dolazi do iritacije i upale. Poput proizvoda na bazi ulja, vazelin također ne djeluje s kondomima od lateksa jer ga oštećuje, što opet dovodi do rizika od infekcija spolno prenosivim bolestima i neželjenom trudnoćom.

Anamarija
bio_anamarija

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura