Svinganje - kad promjena partnera nije varanje

Ljubav i seksualnost

Petak navečer je. Izlaziš na večeru sa svojom dragom. Nosi kratku, crnu haljinicu koju želiš strgati s nje čim je ugledaš. Tijekom jela ti nježno šapne na uho da možda ne nosi donje rublje, zbog čega je želiš još više. Dok naručuje bocu vina, koketira sa zgodnom damom za susjednim stolom. Ubrzo pozovete damu i njenog partnera da vam se pridruže za stolom. Tada primijetiš i sam da te dama gleda na potpuno drugačiji način nego partnerica. Gospodin također zrači seksi energijom. S pogledima se slažete s partnericom da par možete pozvati sebi kući.

Kod kuće otvarate još jednu bocu vina, što je sjajan uvod u svingersku predigru. Isprva samo nježni dodiri, a zatim ljubljenje neznanke dok partnerica već otkopčava patent na hlačama gospodina koji vam je prije dva sata bio potpuni stranac u životu.

Ovo je samo jedna opcija za uvod u petak navečer ako se odlučite za svinganje. Slične avanture u vašoj vezi mogu postati tradicija svakog vikenda.

Što je svinganje i tko su svingeri?

Svingeri su parovi ili pojedinci, obično heteroseksualni, koji se odluče za otvorenu vezu. Oni omogućuju svojim partnerima da imaju seks s drugim ljudima. Naravno s dopuštenjem.

Možemo reći da je to stil života koji odnosu dodaje malo začina, a istovremeno oba partnera moraju aktivno sudjelovati i komunicirati kako bi održali kvalitetan odnos. Tako mogu istražiti i naučiti puno više o svojim seksualnim sklonostima i preferencijama svog partnera, jer se uglavnom radi o seksualnim užicima - ne emocionalnim.

Ova vrsta odnosa prikladna je za one koji poštuju jedni druge, koji su spremni pridržavati se pravila, koristiti zaštitu, testirati se na spolno prenosive bolesti, koji su iskreni, selektivni u odabiru partnera te diskretni o iskustvima.

Svinganje se može odvijati u različitim okolnostima - od spontane seksualne aktivnosti koja uključuje dodavanja treće osobe ili više osoba, neformalnog sastanka prijatelja ili kao dio redovnog druženja s istomišljenicima. Postoje različiti klubovi koji nude različite sadržaje i atmosferu, a često imaju i "tematske" noći. Svinganje se također zna odvijati u polu-javnim prostorima, kao što su hoteli, odmarališta, brodovi za krstarenje ili često u privatnim kućama. Uz to,postoje brojne web stranice na koje se parovi mogu prijaviti i organizirati događaje.

Znaš li?

  • Međunarodna zastava svingera sastoji se od crvenih obruča koji predstavljaju strast i neraskidivu vezu između para, žuta pozadina predstavlja svjetlost i vatru/strast, a plava boja znači prostranstvo neba.
  • Ananas na vratima ili poštanskom sandučiću znači da su svingeri dobrodošli.

Prije nego što se upustite u prvo iskustvo, pobrinite se da točno znate u što ulazite i što želite. Pogotovo ako ste dugo u vezi, nemojte biti ljubomorni. Za početak možete dopustiti samo dodirivanje i ljubljenje ili oralni seks, ali ne i penetraciju. Ako vam to odgovara, napravite korak dalje i isprobajte s novim parom ili možda pozovite treću osobu na igru. Svinganje ne znači uvijek samo seks s drugim ljudima. Za neke pojedince i parove ovo je način druženja. Na taj se način mogu uspostaviti prijateljstva, a možete se družiti I u neseksualnim aktivnostima.

Koje su prednosti svinganja?

Pored spavanja s više partnera po dogovoru s voljenom osobom, postoje i druge pogodnosti. Možeš probuditi maštu i poboljšati svoj seksualni život. Poboljšanje komunikacije: naučit ćete učinkovitiju I bolju komunikaciju. Partnerstvo postaje ugodnije jer možeš bez oklijevanja razgovarati o potrebama, postavljati pravila i odrediti što je najbolje za određenu situaciju / promjenu. Komunikacijske vještine sigurno se mogu prenijeti i na rad ili prijateljstvo. Više poštovanja: partneri se slažu gdje su granice i kakve su. Par i pozvani uvijek poštuju jedni druge i granice dogovora.

Igra započinje, i nekome možda bude neprijatno. U ovom slučaju, svi poštuju želje te osobe bez osude, srama ili krivnje. Jedna od najvećih prednosti otvorene veze je ta što više ne trebaš ispunjavati svoje maštarije sa samo jednom osobom. Zato mnogi svingeri kažu da se osjećaju sretnije I ispunjenije nego prije kada su imali seks samo s jednom osobom. Također se poboljša i seks s primarnim partnerom. Ne zaboravimo da su neke studije pokazale manju nevjeru i manje razvoda između svingerskih parova. To možemo pripisati većoj intimnosti među parovima jer se osjećaju povezano, mogu biti otvoreniji za sve o čemu sanjaju, a da ne osuđuju. To ne samo da poboljšava seksualni život, već i gradi kemiju i intimnost u vezi. Usvajanje tabua i isprobavanje novih stvari može produbiti vašu vezu.

Što je s nedostacima?

Naravno, mogu se dogoditi i manje ugodne situacije koje naruše odnos. Zato je vrlo važno komunicirati što volite, gdje je granica, što prihvatiti i što tolerirati. Važno je i znati što učiniti ako jedna osoba promijeni svoj način razmišljanja. Budućnost nam ne treba predviđati, ali redovna i otvorena komunikacija može umanjiti šanse za neuspjelu vezu. Pored toga, možete se naći u situaciji kada pozvani par ili osoba ne odgovaraju tebi ili partneru. Ponekad nije jednostavno pronaći ljude koji su voljni svingati s vama. Svinganje je vrlo slično izlasku, gdje kroz komunikaciju otkrivamo jesmo li spremni za sljedeći korak, osim što je potreban pristanak više ljudi.

Kako se pripremiti za svinganje?

Važno je imati iskren odnos s partnerom. Razgovarajte je li to zaista zdravo za vašu vezu i postoje li drugi faktori koje morate uzeti u obzir prije prihvaćanja novih partnera. Napravite plan i postavite pravila, ali imajte na umu da se i plan i pravila mogu mijenjati.

Sasvim je razumljivo da ovakav način života nije za sve, ali postoje vrlo sretni ljudi koji su dio toga i koji vole taj stil života. I s tim nema apsolutno ništa loše.

Lidija
Radujem se istraživanju novih stvari koje će ti kroz moje članke otkriti novi svijet erotike. Kombiniraj učenje i zabavu.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura