Boli me tijekom seksa! Što mogu učiniti?

Novo u ponudi

Osjećaš bol tijekom seksa? Nisi jedina. Najmanje 20 posto žena osjeti bol u seksualnom odnosu. Bolovi mogu biti blagi ili teži, mogu biti kontinuirani ili prolazni. Postoji li rješenje? Postoji - zove se dilatacija. Možda zvuči zastrašujuće, ali daleko od toga! Vaginalni dilatator je vrlo lijepo dizajniran instrument koji pomaže u obnavljanju i revitalizaciji vaginalne snage. Za žene se preporučuje komplet dilatatora različitih veličina koji omogućuju postupno treniranje mišića.

Kada koristiš vaginalni dilatator?

Kada seks boli. Razlozi mogu biti:

- vaginizam

- vulvodinija: to je stanje kronične boli u području oko otvora vagine (vulve),

- suhoća vagine,

- vaginalna stenoza: suženje vagine,

- ginekološke operacije.

Kako se koristi dilatator?

Korištenje dilatatora je jednostavno.

1. Udobno se smjesti

Preporučljivo je izvesti dilataciju u opuštenom okruženju bez uznemirujućih čimbenika.

Lezi na leđa, savij koljena, raširi noge. Pokušaj se usredotočiti na zdjelično dno. Položaj mora biti udoban. Nekoliko puta duboko udahni i polako izdahni da se opustiš. Također možeš napraviti nekoliko jednostavnih Kegelovih vježbi.

2. Nježno umetni vaginalni dilatator

Vaginalna terapija nije bolna - njezin je cilj ublažavanje bolova. Ako se bojiš, stani i ponovo duboko udahni. I kad budeš spremna, nastavi.

Uzmi lubrikant na bazi vode, nanesi ga na ulaz u vaginu i na dilatator. Preporučujemo da na početku koristiš najmanji dilatator. Naravno, može biti i veći, ali odaberi onaj s kojim ne osjetiš bol. Nemoj koristiti vazelin jer može nadražiti vaginalnu sluznicu.

Nježno i polako umetni zaobljeni kraj dilatatora u vaginu. Ako dilatator lako prodire u vaginu, upotrijebi veći. Ali ako te boli, odaberi manji. Dovoljno je veličina u kompletu :)

Opusti mišiće zdjeličnog dna i ubaci dilatator još dublje. Kada dođeš do kraja, lagano pomiči dilatator naprijed-nazad. Time rastežeš vaginu. Budi fokusirana i duboko diši.

3. Ukloni dilatator

Kad završiš, ukloni dilatator i diši. Uporaba dilatatora trebala bi trajati od nekoliko minuta do maksimalno 10 minuta.

Dilatator, naravno, očisti nakon upotrebe: isperi ga blagim sapunom i toplom vodom.

Eva
Otvorene i iskrene naravi te širokih nazora. Piše o svemu, a najradije uklanja mitove i predrasude.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura