Što je pegging i zašto biste to trebali isprobati?

Ljubav i seksualnost

Pegging je heteroseksualni analni seks gdje žena prodire u muški anus. Da bi to učinila, koristi strap on - poseban uređaj, naime dildo koji pričvrstiš na pojas.

Odakle potječe izraz" pegging "? Izraz je ušao u upotrebu 2001. godine, kada je američki kolumnist Dan Savage napisao da bi svaki čovjek trebao barem jednom isprobati ovu poziciju i pitao je svoje čitatelje kako bi mu ime dali. Pored uvođenja izraza, došlo je i do ogromnog porasta interesa za ovaj oblik seksualnog užitka.

Analni seks je samo za gejeve?

Neki heteroseksualni muškarci izražavaju zabrinutost kad spominju analni seks jer se boje da bi te analni užitak mogao učiniti gayom. Drugi su glasno zgroženi što na taj način oduzimaš muškost muškarca i pretvaraš ga u običnu pokornu papuču. Mislim da je takvo razmišljanje suvišno, jer analni seks odavno više nije tabu i praktikuju ga i žene i muškarci. Tajna muškog analnog užitka je prostata; žlijezda koju imaju samo muškarci. Ako se masira ili stimulira pravilno, može dovesti do fenomenalnog orgazma, a pegging je jedan od načina stimulacije.

Zanima te još više? Ispod su sve informacije koje trebaš znati.

Što je suština pegging-a?

U peggingu uživaju obje stranke, žena i muškarac. Žena koja daje dobiva priliku naučiti što znači imati penis. Samim tim ona također simbolično stječe kontrolu nad muškarcem. Muškarac, s druge strane, uči osjećaj, odnosno, kakav je osjećaj biti penetriran. Njegov užitak dolazi od stimulacije prostate, što može dovesti do nezaboravnog orgazma bez nadraživanja penisa. Neki muškarci također uživaju u masturbiranju za vrijeme pegginga.

Tijekom analne penetracije diši duboko i opusti se što je više moguće, jer će to olakšati penetraciju.

Što je sa ženom, kako ona postiže orgazam? Neki strap-onovi imaju poseban džep u koji umetneš mali vibrator. Žena također može koristiti drugi pribor (vibrirajuće kuglice, dildo ili drugi pribor) dok nosi strap on. Jedna od opcija je i dirkanje rukom ili vibratorom. Postoje i posebni strap-onovi bez pojasa koje žena umetne u vaginu i penetrira u muškarca. Dio umetnut u vaginu stimulira njezina najosjetljivija područja.

Osim fizičkog zadovoljavanja, suština pegginga je u igranju uloga. Sa ženom koja nosi strap on, dolazi do preokreta uloga i dinamike moći. Na taj način žena, koja je obično u podređenoj ulozi, također uči i drugu stranu – kako je biti kada ona koja ovladava i osigurava užitak.Muškarac, međutim, postaje ranjiv i pokoran u ovoj ulozi. Preokret uloga donosi mnogo psihološkog zadovoljstva obojici partnera.

Pegging je često također dio BDSM igre, gdje domino preuzima potpunu kontrolu nad podređenima tijekom penetracije.

Kako započeti?

Prilikom pegginga obično se zaglavi na samom početku. Zar muškarac nema hrabrosti povjeriti svoju želju da žena prodire u njega? Ili se ne usuđuje jer misli da bi seks s strap-onom bio uvredljiv za njega? Definitivno je neophodno da razgovaraju o željama, očekivanjima, strahovima i da su obojici u prilog. Pegging zahtijeva ogromno povjerenje.

Savjet za njega: Navikavanje na analnu penetraciju

Osobito ako se prvi put susrećeš sa analnom penetracijom, preporučujem ti da se prvo malo sam poigraš kako se ne bi osjećao neugodno ili čudno. Pokušaj koristiti prste s vanjske strane anusa, ali možeš smisliti i analni čep, kuglice ili stimulator prostate. Ne zaboravi koristiti mnogo lubrikanta na vodenoj bazi i rukavice od lateksa ako je potrebno. Tijekom analne penetracije duboko diši i opusti se što je više moguće, jer će to olakšati penetraciju.

Pronađite pravu igračku

Ako se odlučite za pegging, odabir pravog pojasa vrlo je važan. O tome smo već pisali. Pojas mora savršeno odgovarati tijelu, jer to omogućava potpunu kontrolu i samim time uživanje tijekom penetracije. Postoje različiti modeli strap-onova.

  • Najčešći je elastični pojas s fiksnim dildom. Elastični pojasi su obično podesivi i možeš ih prilagoditi svojim željama. Prednost takvog pojasa je u tome što ima sve što trebate, nema potrebe birati hoće li dildo odgovarati pojasu ...
  • Strap on također može biti izrađen od dva odvojena dijela, dilda i pojasa. Dakle, dildo nije pričvršćen za pojas, dakle moraš ga instalirati. U tu svrhu postoji poseban prsten na pojasu. Prednost takvog pojasa je u tome što možeš mijenjati dildo, ali uvijek morate provjeriti koja veličina (opseg) odgovara svakom pojasu.
  • Postoje i modeli strap-ona s dva dildoa. Jedan služi za penetraciju muškarca, a druga je namijenjena zadovoljavanju žene koja nosi pojas, a žena ga ubacuje u vaginu. Prednost ovog pojasa je u tome što omogućuje stimulaciju i ženi.
  • Zbog popularnosti pegginga, razvili su i strap-on dildo, za koji nije potrebna upotreba pojasa, već ga umetneš u vaginu, a drugim dijelom penetriraš u partnera. Takav dildo brine o nadraživanju vagine, a dio koji ulazi u vaginu također se može napuhati i na taj način pružiti dodatan užitak, a istovremeno se brine za čvršću ugradnju.
  • Za napredne korisnike dostupni su patentirani setovi s pojasom i priključnim dildom. To su kompleti bolje kvalitete u kojima dobijaš i pojas i set dildova koji pričvrstiš na pojas. Pojas ima posebnu iglu na koju pričvrstiš dildo, a komplet sadrži nekoliko dildova za odabir.

Za početnike umjetni penis trebao bi biti manji, kraći i prikladno zaobljen da bi došao do prostate. Preporučujem duljinu negdje do 14 cm i promjer do 4 cm. Preporučam koristiti pojas koji već ima dildo. I svakako ne zaboravite lubrikant na bazi vode. Još jedna stvar: određeni modeli vibriraju i tako pružaju dodatan užitak!

Savjet za nju: Navikavanje na dildo

Pegging je prvi korak za mnoge parove, gdje se susreću s igranjem uloga i otkriju kako ih uzbuđuje. Ipak, većina žena osjeća nelagodu ili neobičnost kad navuku strap on. Zato ti preporučujem da ga, kad ga odabereš, isprobaš sama. Pokušaj se kretati, plesati s njim, pomicaj se. Tako ćeš se lakše naviknuti.

Koja je poza najbolja za pegging

Preporučujemo vam:

  • "Doggy style" gdje je muškarac na sve četiri,
  • stojeći položaj u kojem se muškarac lagano nagne naprijed, pored toga također može masturbirati, ili
  • misionarski, gdje muškarac leži na leđima i povlači noge prema sebi na prsa.

Za početak bi umjetni penis trebao biti manji, kraći i prikladno zaobljen da bi došao do prostate. Preporučujem duljinu negdje do 14 cm i promjer do 4 cm.

Obavezno koristite lubrikant

Kako se anus ne navlaži sam, upotreba lubrikanta je obavezna. Silikonski je klizaviji, ali ako se koristi zajedno sa silikonskom igračkom, može uzrokovati štetu. Zato preporučujem lubrikant na bazi vode ili analni lubrikant. Druga važna činjenica - nemojte koristiti lubrikant koji privremeno ukoči. Zašto ne? Da biste izbjegli ozljede. Privremena ukočenost smanjuje osjetljivost analnog područja, što znači da muškarac neće osjećati, ako si previše gruba, tako ga možeš ozlijediti.

Higijena i analna igra

O analnom seksu već smo razgovarali. Higijena je vrlo važna u bilo kojem analnom seksu. Preporučujem analni tuš, ali nije nužno. Kad već govorim o tome, dopusti da te pripremim i na mogućnost blata. Ponekad malo blata utekne. Ne dopusti da te to uplaši.

Što je s brijanjem? Ovisi o svakom pojedincu. Neki vole uklanjanje dlačica oko analnog otvora, drugima se to ne ćini potrebno. Ako se ne odlučiš brijati, pobrini se da imaš dovoljno lubrikanta da izbjegneš neugodno trnjenju dlačica, jer je ovo područje posebno osjetljivo.

Za čišćenje igračaka preporučujemo upotrebu specijaliziranih sredstava za čišćenje erotskih igračaka, i prije i nakon upotrebe.

Eva
Otvorene i iskrene naravi te širokih nazora. Piše o svemu, a najradije uklanja mitove i predrasude.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura