Razmišljaš o upotrebi gaga ? Tu je sve što trebaš znati.

Za drske i predrske

Nije ništa neobično da večina ljudi misli kako je upotreba gaga neobična ili čak strašljiva. Misao na začepljena usta, ponižavajuče osjećaje i emocije, sadizam i fantazije mogu za nekog značiti posve nešto drugo nego to što predstavlja erotičnost i seksualnost.

U prvom redu gagi namijenjeni su stvaranju dinamike među dominantne i podređene osobe kod BDSM seansa. O tome več smo puno govorili, ako te interesira ova tematika možeš pročitati članke:

Podređenom partneru upotrebom gaga zatvorimo usta. Postoji velik izbor, različitih oblika i veličine pa je zato treba pre svega partnerom dogovoriti kojeg izabrati. Bez obzira dali postoji veza BDSM ili ne, gagom stvaramo raznobojnost u spavaćoj sobi. Iako na prvi pogled ne čini tako, gag može poboljšati fizičnu i emocialnu vezu u spavaćoj sobi.

Pogledajmo sada što su zapravo gagovi, u koju svrhu ih upotrijebiti i kako njima rukovati u spavaćoj sobi.

Zašto gag?

Gag stvara intimu i posve jasan stav o tome tko je u sensi dominantna osoba a tko podređenena. Služi kao prigušivač zvuka što podređenog partnera natjera upotrijebiti i druga osjetila. Kod upotrebe gaga taj koji ga nosi prima tako fizično kao i psihično uzbuđenje.

Dominantan partner upotrijebit če gag za jačanje njegove dominance. U večini gagovi imaju dodatnu mogučnost sprečavanja koje dominantni partner upotrijebi u BDSM seansi.

Manje gagove može se koridtiti dulje vrijeme a da ne dođe do bolova u ustima. Na podređenog partnera djeluju jednako kao oni srednje i velike velićine.

Kako gag utjeca na potrošača?

Posljedice upotrebe gaga je povečavanje pljuvačke. A to nije problem! Jer to predstavlja jedno važnih vidika koje privlači tako podređenog kao dominantnog partnera. Upotrebom gaga, usta nisu sposobna gutati pljuvačke tako jednostavno, lučenje pluvačke može biti element uzbuđenja.

Vizualno gagovi su jako stimulacijski i pokazuju neku emocionalnu ranjivost što iskustvo sense donosi do višeg nivoja. Za puno parova ga stvara trenutak oslobađanja životinjskih instikta. Umjesto da su pod nekim pritiskom jer mogu biti glasni, govoriti ili nekim drugim zvukom pratiti uživanje koje donosi akt, gag podređenu osobu jednostavno natjera da šuti i uvečava na koncetrisanje čulnog zadovoljstva.

Drugi jako važan vidik upotrebe gaga je povjerenje. Općenito u BDSM seansama, povjerenje najvažniji je dio veze među podređenom i dominantnom osobom. Zamislite da dominantni partner kaže podređenom »Vjeruj mi«,u isto vrijeme kad mu stavi gag u usta. To je senzorsko opterećenje koje stvara jake reakcije kod podređenog parnera i što može dovoditi do orgazma ili dva.

U prvu ruku reklli bi da je gag posvećen za iskusne igrače a istina je da se radi o igrački koju mogu upotrijebiti i početnici. Kao lisice, vezovi,reket, gag je glavni sustav BDSM igranja i pruža se velik izbor, veličina,oblica i mogučnostima.

Imajte u mislima da upotreba gaga bude ograničena, jer prečavanje govora, disanja i slično ne bude stalan element BDSM seansa. Preporuka stručnjaka, podređene osobe ne upotrebljavati više od 15-20 minuta. Mišići u čeljusti brzo se umore zato je važno da dominantna osoba cjelo vrijeme prati igru i ako je potrebno, ukloni ga. Ovisno o širokom rasponu gagova, zasigurno ćete naći onaj koji će vam se svidjeti i koji će vam također biti udoban za korištenje.

Koji gag izabrati?

Neiskusnim korisnikom priporučujemo da biraju među manjim gagovima koji su jednostavni za korištenje, brzo se postave i uklanjaju. Idealan gag za početnike pruža mu ugodan doživljaj, znači, usta ne treba previše otvoriti a pasicu je moguče udobno i sigurno namjestiti oko glave. Preporučuje se svakako i da gag pruža jednostavno disanje i zvukove(koje upotrijebite kao sigurnu riječ).
Pored svega upotreba klasičnog gaga kruglicom bit če pravi izbor jer pruža veliku udobnost i jednostavno se održava higijena.

gagKlasični gag stvara punost u ustima osobe koja ga upotrebljava. Potraga za gagom koja se dobro uklapa u usta korisnika može potrajati neko vrijeme, pogotovo kada se odlučite prebaciti na veću veličinu ili neki drugi oblik.Isprobajte više opcija upotrijebite je kako biste saznali što vam odgovara.

gag2Druga opcija za početnike je također gagi u cilindričnom obliku respektivno gagi za griženje koji su u naćelu više izdušeni,nježniji i softiciniraniji(na primjer, koža), što omo gućuje početniku da lakše ugrize gag. Ta vrsta gagova u osnovi upotrebljava se kod igra gdje podređena osoba preuzima ulogu konja. Prednost takvih gagova je da korisnik ne mora otvoriti usta previše, a disanje je također puno lakše.

Kada budete spremni da napredujete, možete upotrijebiti veće gagove koji potpuno sprečavaju disanje kroz usta i zvukove. Neki gagovi imaju različite mogučnosti zatvaranja, djelove od metala koje se stavi u usta (na primjer štipaljke za grudi) i slično. Nakon nekog vremena upotrebe klasičnog gaga za početnike također možete iskoristiti takva napredna rješenja.

Alternativa gaga

Ako niste spremni za upotrebu pravog gaga možete za početak oko usta vezati šal, maramu ili trak, što možete brzo ukloniti i omogučava jednostavno disanje.

Kao što je već objašnjeno u nekoliko BDSM članaka osnova svake seanse je da uvijek imate sigurnu riječ ili signal. Budući da gagi uglavnom blokiraju govor, upotrebite neki drugi signal, na primjer tapkanje rukama ili nešto slično. Lagan početak kod upotrebe gaga jako je važan. Savjet za dominantne partnere je da uvijek kontroliraju podređenog partnera, da se uvijek uvjere da je s njim sve uredu i da se dobro osjeća.

Imate gag, šta sad?

Kad odlučite koji gag želite upotrijebiti, partnerom dogovorite o komunikaciji. Upotrebom gaga onemogučen je govor zato prije početka dolučite sigurnu riječ ili signal koji znaći
neposredan prekid i oslobađanje podređenog partnera. U primjeru prehlade ili alergije kod korisnika upotreba gaga se odsavjetuje jer može doći do potpune blokade disanja zbog zatvorenog nosa.

Podređena osoba neka drži gag, međutim dominantna osoba zakopča pasicu na stražnoj strani glave. Može potrajati neko vrijeme da se gag pravilno i sigurno namjesti. Budući da gag s kuglicom obično stoji na mjestu iza zuba, korisnik bi trebao koristiti neku silu pritiska za postavljanje kuglice na pravo mjesto. Dominantna bi osoba trebala kod zakopčavanja pasice komunicirati svojim partnerom da se uvjeri da je gag sigurno i doista jako namješten. Ako pustite na početku nekoliko popuštenu pasicu to je uredu, a sigurno ne želite da među samom seansom izpadne kuglica iz usta.

Kad se gag namjesti , dominantna osoba podređenoj osobi stavi pitanje, iako ona ne može odgovarati. To će stvotiti razigranu atmosferu i signallizira poćetak seanse.

Ne zaboravite pratiti vrijeme, budući da je poželjno koristiti gag ne duže od 20 minuta odjednom. Pratnja podređenog partnera i njegovih signala jako je važna općenito kod svih poćetnika. Može se dogoditi da kao poćetnik nakon upotrebe gaga osjetite bolove i umornost, a kao uvijek svuda – vježba pravi majstora.

Nakon seanse, gag jednostavno odstranite i oćistite da bude spreman za sljedeću upotrebu.

Luka
Zainteresiran je za sve o seksu, tako da na njegovom blogu možete pronaći širok raspon članaka koji pokrivaju različita područja - od svakodnevnih savjeta do mnogih freaky fetiša.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura