Kada je pravo vrijeme za kupnju prve igračke?

Video prilozi, Prvi koraci u seksualnosti

Kupnja prve igračke nije tako jednostavna kao što se čini na prvi pogled, jer je ponuda u današnje vrijeme zaista velika! A osim toga, koja je igračka najprikladnija za prvi put, a postavlja se i pitanje kada je pravo vrijeme za odluku o kupnji.

Svatko ti može reći da se prvu igračku kupuje s 20 godina.

Ništa prije, ništa kasnije.

Šalu na stranu

Zapravo, nitko ti ne može reći kada si spreman/na za seks. Također, nitko ti ne može reći kada si spreman/na početi masturbirati ili pomisliti na vibrator ili neku drugu seksualnu igračku.

Ne postoji zakonska dobna granica za kupnju seksualnih igračaka, ali neke trgovine same odlučuju i same postavljaju dobnu granicu.

Možeš li se previše naviknuti na igračke?

Žene, a ponekad i muškarce može zabrinuti da će se previše naviknuti na stimulaciju seksualne igračke i da će tamo dole otupjeti. Zabrinuti su i da ne bi toliko uživali tijekom seksa, jer će se previše naviknuti na stimulaciju, koju ne može oponašati niti jedan čovjek.

Na sreću, čak i ako se to dogodi, to nikada neće ostati zauvijek. Ako često koristiš igračke i sa svojim partnerom nakon toga teže ili uopče ne doživiš orgazam, rješenje je vrlo jednostavno. Neko vrijeme, nekoliko dana može biti dovoljno, prestani koristiti igračke i tvoje će se tijelo brzo ponovno "vratiti" na "tvorničke postavke".

Pozitivne nuspojave

Osim orgazama koje upotreba seksualnih igračaka može donijeti, to je izvrsno i za one koji žele natrenirati svoju izdržljivost u krevetu. Uz razne masturbatore koji oponašaju osjećaj stvarne osobe, možeš se natrenirati tako da ti  dođe kasnije.

Kako odabrati pravu igračku?

Možeš birati između velikog broja različitih seks igračaka. A pri odluci, koju ćeš izabrati za prvi put, izbor može biti zbog toga prilično težak.

Ako te zanima koje su najbolje igračke za početnike, možeš na blogu pročitati članak o tome, koje su najbolje igračke za početnike.

Osim toga, na internetu postoji i mnogo videa i blogova s prezentacijama. I mi smo pripremili i snimili puno takvih sadržaja koje možeš gledati i čitati kako bi odluka bila lakša .

Sve video sadržaje koje stvaramo na Corner 69 možeš pronaći na YouTube kanalu, a link na kanal čeka te OVDJE.

Pitaj u trgovini

Također se možeš uputiti u trgovinu i zatražiti savjet od prodavača.

I nemoj se sramiti jer oni su tu da ti savjetuju. Također se možeš raspitati o najpopularnijim proizvodima - jer su vjerojatno popularni s razlogom i možda baš tako pronađeš svoju omiljenu igračku.

Najpopularniji kod žena su razni vibratori, i stimulatori klitorisa a kod muškaraca masturbatori.

Međutim, moraš biti svjestan/na da nije sve za svakoga. Nešto što je meni najbolje na svijetu, možda se tebi uopće neće svidjeti.

Savjetovanje putem telefona, e-pošte i društvenih mreža

Uvijek nas možeš kontaktirati putem telefona, e-pošte ili društvenih mreža. Rado ćemo ti pomoći koliko možemo i ako naručiš nešto u internetskoj trgovini, paket dolazi zapakiran tako da nitko neće znati što se skriva u paketu;).

Kvaliteta i količina

Kad kupuješ, brzo primijetiš da su neke stvari znatno skuplje od drugih, iako izgledaju vrlo slično. Seks igračke se razlikuju - kao i mnoge druge stvari - po kvaliteti i materijalima od kojih su izrađene.

Sigurnosna regulacija seks igračaka

Budući da sigurnost seksualnih igračaka nije službeno regulirana, moraš obratiti pažnju na ono što kupuješ.

Što kvalitetniju igračku kupiš, duže će ti služiti. Problem je u tome što će te to koštati više. I nema ništa gore od kupnje neke skupe igračke za koju se na kraju ispostavi da ti uopće ne odgovara.

Zato je najbolje da za početak kupiš nešto jeftinije, da vidiš sviđa li ti se, a sljedeći put usudiš si priuštiti skuplju stvar. Najvažnije na što treba obratiti pozornost je da je igračka izrađena od materijala koji se lako čisti kako igračka ne bi postala leglo bakterija.

Prilikom odabira igračke najviše pažnje posvetite materijalu

Ako je igračka izrađena od silikona, nehrđajućeg čelika, stakla, Pyrex ili ABS plastike, tada je najsigurnija za upotrebu.  Drugim materijalima trebaš izbjegavati posebno ako ih namjeravaš koristiti za penetraciju. Konkretno, izbjegavaj igračke od gumenog želea - ili na ambalaži će biti napisano: jelly rubber.

Krastavci su samo za salatu

Jesi li ikada pogledao/la krastavac i pomislio/la, hmmmm ovo je pravi oblik za ... pa, znaš ... ako jesi, nadam se, da je to ostalo samo kod razmišljanja!

Razno voće i povrće i drugi pribor koji je izduženog i zaobljenog oblika nisu prikladna zamjena za seksualne igračke.

Ne postoji način na koji ih možeš oprati tako dobro da bakterije neće ostati gore. A to doista ne želiš u sebi, jer to može brzo dovesti do neke vrste upale ili infekcije. I liječniku neće biti baš ugodno objasniti kako je do toga došlo.

Za kraj

Ne odrastamo i ne razvijamo se svi istim tempom.

Dakle, ne postoji čudotvorna formula pomoću koje bi ti mogla reći kada je pravo vrijeme za kupnju seks igračaka. Ti sam/a najbolje znaš jesi li spreman/na. I ako ju kupiš tek sa 50 godina ili uopće nikad, to je sasvim u redu.

Kad se odlučiš za kupnju igračke, obrati pozornost na to od kojeg je materijala igračka napravljena. Sva svojstva materijala možeš pročitati OVDJE.

I, to je sve za danas. I ne zaboravi nas pratiti na svim društvenim mrežama kako ne bi propustio/la novi video koji dolazi. Govorit ću o svemu što trebaš znati o korištenju kondoma i kako ga pravilno namjestiti.

Maja
bio_maja

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: