Predigra = Bolji seks

Savjeti za bolji seks, Video prilozi, Prvi koraci u seksualnosti

Predigra te psihički i fizički priprema za seks. Muški spolni organ otvrdne, a ženska rodnica produži i postane vlažnija. Mnogo se više povezuješ sa svojim partnerom, svjesniji si svog tijela i posljedično više uživaš. Osim toga, istraživanja pokazuju da predigra pridonosi intenzivnijim orgazmima.

Žene su s Venere, muškarci s Marsa

U nekim aspektima muškarci i žene prilično smo slični, dok u drugima ne bi mogli biti još više različiti.

Jesi li znao da ženama u prosjeku treba 20 minuta da se uzbude, dok muškarci mogu biti spremni za manje od minute? Naravno, generaliziram i pojedinci često odstupaju od ovog prosjeka. Poanta je u tome da si dečki dok su s djevojkom moraju uzeti puno više vremena , nego što misle da je dovoljno.

Sto ljudi sto ćudi

Nešto što mene uzbuđuje, ne mora da i tebe. Zato je još važnije odvojiti vrijeme i upoznati svog partnera. A kad ti se nešto svidi, reci to da zna na za drugi put. Zaista kaži svaki put, ali najviše što možeš učiniti za što bolji seks je otvoreno razgovarati sa svojim partnerom o svemu što ti se sviđa, a što ne i što misliš da bi ti se moglo svidjeti!

Nekoliko praktičnih savjeta za predigru

Prije svega, predigra nije samo oralni seks i ručne vještine na intimnim dijelovima. Najbolja predigra je kad dođe na red tek na kraju.

Erogene zone

Erogene zone su područja našeg tijela koja su vrlo osjetljiva na dodir, poljupce, milovanja ... to su na primjer uši, vrat i ramena. Vlasište je također vrlo dobro revitalizirano pa možeš kliznuti prstima kroz partnerovu kosu ili nježno uhvatiti kosu tijekom ljubljenja. Zatim su tu i ruke i noge koje su izrazito osjetljive, osobito na zglobovima. A kad smo već kod nogu, prečesto zaboravljeni, ali ludo osjetljivi dio je unutarnja strana bedara.

I ako želiš još malo začiniti predigru, za stimulaciju možeš upotrijebiti i neku perušku, kocku leda ili vibrator!

Igračke

Postoji ogroman broj igračaka koje je izvrsno koristiti u paru. Za predigru su posebno popularni različiti masažni vibratori.

Masaža

A kad smo već kod masaže, masaža cijelog tijela izvrsna je ideja za predigru. Uključi još masažno ulje ili još bolje masažni lubrikant. Završi masažu posvetivši se intimnijim predjelima. Masaža kojom dovodiš partnera do orgazma naziva se ‘masaža sretnim završetkom.



Mnoge žene ne dožive orgazam tijekom penetracije, i ako je tvoja partnerica jedna od njih, tako je možeš dovesti do vrhunca, čak i prije penetracije!

Zajedničko tuširanje

Zajedno idite pod tuš i nasapunajte se zajedno, tako da zaista odvojite vrijeme i obratite pažnju  svim dijelovima tijela. Neka milovanje bude više poput masaže nego neko ozbiljno trljanje prljavih lonaca. A možda se tuširanje prelije u seks pod tušem ili se svježe otuširani, to što ste započeli, nastavite u krevetu.

Sexting

Predigra ne mora započeti neposredno prije nego što se s  partnerom odlučite za seks. Može početi mnogo ranije, prije nego što ste uopće zajedno. Mentalna stimulacija jednako je važna kao i fizička. Partneru time daješ do znanja da misliš na njega čak i kad nije s tobom, i tako se pobrineš da se još više raduje vašem susretu.

Napiši poruku

Danas se seksi poruke šalju uglavnom telefonom. Zato recimo za promjenu partneru napiši poruku koju možeš sakriti u novčanik. Neka ga pronađe kad više ne budete zajedno ili ga ostavi negdje gdje će ga kasnije pronaći.

Dakle, ukratko:

Predigra je vrlo važan dio seksualnosti, a posebno je potrebna većini pripadnica ljepšeg spola. Naše tijelo obično ne može biti spremno i uzbuđeno tako brzo kao u muškaraca.

I ne zaboravi da predigra vodi do intenzivnijih orgazama!

I još to. Predigra ne bi trebala započeti tek kad ste zajedno u krevetu - ili gdje god to radili. Kad ste zajedno ili kad niste, pokažite si jedan drugome pozornost na različite načine. I nije nužno uvijek u fizičkom obliku. Ukratko, ne podcjenjuj moć koju može imati samo riječ i mala pažnja :)

Za još zanimljivije i informativnije sadržaje prati nas na društvenim mrežama - Facebook, Instagram, Tik Tok i YouTube kanalu jer pripremamo još više sadržaja u kojima ću govoriti o svemu što trebaš znati o seksualnosti, ali nitko ti to nije rekao.

Uživaj, Lucija.

Lucija
bio_lucija

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura