Elektro stimulatori - vodič za početnike

Novo u ponudi

Za većinu ljudi struja i seks ne idu zajedno. Od djetinjstva smo učili da je struja opasna i da se s njom ne smije igrati. Naravno, također i mi ne preporučujemo eksperimentiranje s opasnim električnim uređajima za postizanje seksualnog užitka, ali ti ovim člankom objašnjavamo kako sigurno i bezopasno uživati u elektro seksu.

Što je Electrosex?

Elektro seks je način poticanja genitalija i erogenih zona sigurnom količinom električne energije. Većina ljudskog tijela sastoji se od tekućine, što ga čini izvrsnim provodnikom električne energije. Korištenjem seksualne igračke ili provodljivih jastučića struja može teći kroz živčane stanice stvarajući treperenje, gotovo vibracijske vrste užitka.

Kako to djeluje?

Za električni užitak moraš stvoriti elektrokrug. Jednostavan elektrokrug zahtijeva četiri elementa:

1. Izvor napajanja (osnovna jedinica).

2. Dvožilni kabel, to je kabel s dva utikača za spajanje sa elektrodama.

3. Dvije elektrode, jedna za dovod struje u tijelo i jedna za pražnjenje.

Između elektroda je naše tijelo.

Struja stoga teče iz osnovne jedinice nakon što je žica uključena u prvu elektrodu.

Zatim prolazi kroz naše tijelo i ulazi u drugu elektrodu. Stimulira živce i mišiće na svom putu. Teče iz tijela kroz drugu elektrodu i natrag u osnovnu jedinicu.

Kakav je osjećaj uz elektro seks?

Tijekom električnog seksa ne radi se o boli ili o boli uopće. Potpuno je novo iskustvo, potpuno drugačiji od "normalnog" seksa, a u nižim je postavkama stimulacija čak toliko slaba da ga jedva osjetiš.

Naravno, za sve početnike je preporučljivo započeti s što manjom stimulacijom, koju potom pojačavaju. Električni naboj stimulira živčane završetke i kožu koja ga dodiruje. Zamisli osjećaj da te netko nježno miluje, ali sada mu dodaj osjećaj lagane vibracije. Daleko od boli, zar ne?

Osjećaj na sljedećoj razini malo je jači i pojačava trnjenje - isto kao da si  dodirnuo kožu vibratorom najvećom brzinom. Živčani završeci postaju osjetljiviji, uzbuđenje i stimulacija jača. Ove se postavke često koriste sa igračkama koje se mogu umetnuti; korisnici uspoređuju osjećaj s korištenjem vibrirajućih igračaka, osim što je osječaj jaći i razina stimulacije veća.

Na većim postavkama snage, međutim, osjetiš intenzivne trnce i lagano bockanje. Stimulacija je jača i može uzrokovati kontrakciju mišića.

VAŽNO: Uvijek isključi uređaj prije upotrebe, kreni s najnižom razinom snage i polako povećavaj snagu. Tako možeš otkriti koja ti snaga najbolje odgovara.

Jesu li električni stimulatori opasni?

Ovo je pitanje koje postavljaju gotovo svi koji ih žele isprobati. Električna energija stvorena električnim podražajima je relativno mala, usporediva s TENS uređajem koji ublažava i uklanja bol pomoću električne stimulacije. Postoje, naravno, i neke sigurnosne mjere:

Ne koristite električne podražaje

  • ako imaš srčane probleme ili pejsmejker
  • tijekom trudnoće
  • iznad struka
  • ako se ne osjećaš dobro, ako si  dehidriran, neuhranjen ili umoran
  • na nadraženu ili oštećenu kožu

Koristi lubrikant na vodenoj bazi koji će povećati vodljivost. Nemoj koristiti lubrikante na bazi silikona, jer je silikon izolacijski materijal, a igračke mogu biti izrađene od silikona koje se takvim lubrikantom mogu oštetiti. Za poboljšanje osjetljivosti koristi i elektroprovodljivi gel (za vanjske dodatke). Uvijek provjeri je li uređaj isključen prije upotrebe.

U kategoriji igračaka za elektro seks možeš pronaći razne komplete, dildove, analne čepove, vibratore, ... Možeš isprobati:

* elektrode ili igračke koje uključiš u osnovnu jedinicu,

* ili kupiš samostojnu igračku koja također ima ugrađenu mogućnost elektrostimulacije.

Električni uređaj (jedinica) nekako je izvor električnog užitka jer kroz prikačene elektrode ili igračke oslobađa nježnu električnu struju, koju osjećaš kao nježno trnjenje. Uređaj obično ima više izlaza (dva do šest); to znači da za toliko igračaka možeš individualno prilagoditi različite frekvencije, duljine, oblike i snage električnih impulsa.

Elektro-igračke su igračke napravljene od aluminija ili drugog metala koji dobro provodi električnu struju. Igračku priključiš u električni uređaj. Možeš birati između: dildo, analni čep, kavez za penis, rukavice, vaginalne kuglice ili par elektroda za samostalno igranje (ne koristi elektrodu na intimnim područjima!). Postoje i igračke s ugrađenom funkcijom električne stimulacije koje nije potrebno priključiti u električni uređaj.

To znaći: kupim i započnem?

Da, ali polako. Elektrostimulacija se ne odnosi na kupnju uređaja, odgovarajuće igračke i igranje s postavkama. Kod elektrostimulacije moraš polako istraživati. Uvijek isključi uređaj prije upotrebe. Zatim počinješ s najmanjom snagom. Provjeravaš svoje osjećaje. Učiš se uživati. Tek nakon nekog vremena prelaziš na veću snagu. Uvijek pročitaj i sve upute.

Najvažnije je zapamtiti da je iskustvo elektro seksa za svakoga različito. Neki uživaju u tome neizmjerno, dok je za druge najmanja stimulacija previše jaka i neugodna. Počni polako i eksperimentiraj s novim igračkama nižim intenzitetom, a zatim pojačaj. Prije nego što shvatite, naućiti ćete se uživati u potpuno novim osjećajima i prepustite se zadovoljstvu.

Također pročitaj Vodič za napredne korisnike.

Eva
Otvorene i iskrene naravi te širokih nazora. Piše o svemu, a najradije uklanja mitove i predrasude.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura