Veganski kondomi

Erotske igračke

Ako ne jedete i ne koristite proizvode životinjskog porijekla, također biste trebali koristiti i takve kondome. Niste znali da veganski kondomi postoje? Onda pročitajte sljedeći članak te saznajte više o njima.
Uobičajeno problem nije samo u traženju proizvoda koji nisu životinjskog porijekla, nego i u traženju proizvoda koji nije bio testiran na životinjama. To je jedan od glavnih problema kod kontracepcije za vegane, jer su brojni oblici hormonske kontracepcije testirani na životinjama.

Zašto koristiti veganske kondome?

Jer su potpuno prirodni

Prvotno su bili svi kondomi napravljeni iz crijeva životinja, najčešće kravljeg ili ovčjeg. Neki su još uvijek tako napravljeni, upravo oni iz lateksa sadrže kazein, koji je protein kojeg nalazimo u mlijeku, a koristi se za glađenje lateksa, što daje prirodniji osjećaj. Kazein ne predstavlja probleme samo za vegane, nego i za sve s alergijama na mliječne proizvode. Zato su proizvođači počeli proizvoditi kondome bez kazeina te ga nadomiještati s prirodnim ekstraktom, uobičajeno s kakaovim maslacem ili s ekstraktima biljke iz porodice čičaka, koji lateksu daje jednak učinak, odnosno mekoću.

Prirodne kondome ćete pronaći i u našoj internet trgovini:

Ne sadrže spermicid N-9

CondomTi kondomi isto tako ne sadrže spermicid nonoksinol 9, poznatiji kao N-9, koji ne uništava samo spermije, nego neka istraživanja pokazuju da uzrokuje mikro-abrazije na ženskoj vagini (od tu peckajući osjećaj, iritacija ili čak ponavljajuće infekcije te upale nakon korištenja kondoma). Napravljeni su od prirodnog lateksa, premazani s lubrikantom na bazi vode. Isto tako ne koriste nikakve kemijske spojeve, jer ih zamjenjuju s ekstraktima organskog voća i orašastih plodova.

Ugodni su prema životinjama i okolišu

To znači da su napravljeni od lateksa, kojeg dobijaju s osjetljivim procesom te s najvećim poštovanjem prema okolišu, bez genetsko modificiranih materijala. Isto tako, već korišteni kondomi manje zagađuju okoliš od ostalih. Napravljeni su bez testiranja na životinjama.

Jer je važna i veličina kondoma, zato što je najčešći uzrok pucanja, odnosno spadanja s penisa upravo pogrešna veličina, ti kondomi dolaze u četiri različite veličine te su primjereni baš za svakoga.

veganskiProizvodi za vegane nisu tako rašireni, pa ćete te proizvode najvjerojatnije moći kupiti samo u internet trgovinama. Najpoznatiji proizvođač je australijski Glyde, koji je i jedan od prvih koji je veganske kondome poslao na tržište. Njihovi kondomi dolaze u različitim bojama i okusima, od vanilije do borovnice, a naravno da možete izabrati i prozirne s neutralnim okusom. Ponose se i sa certifikatom britanskog udruženja Vegan Society i udruženja PETA, koji se bore za prava životinja.

Vaginalna sluznica je jako osjetljiva, zato je uz ono što stavljate u sebe, važno i ono što nanesete na sebe, zbog toga su na volju veganski lubrikanti na bazi vode, jer obični lubrikanti sadrže tvari životinjskog porijekla, dok veganski sadrže samo 0.001% istih. Ti lubrikanti ne sadrže nikakve kemikalije, konzervanse ili toksine, veganski su, biološki te zato jestivi.

Ako ste do sada imali probleme kada ste morali čitati deklaracije te otkrivati, je li neki od nabrojanih sastojaka životinjskog porijekla, sada možete odahnuti. Izaberite veganske kondome te nećete više imati brige o neželjenoj trudnoći, spolno prenosivim bolestima te kontracepcijskim proizvodima testiranim na životinjama.

Veganske lubrikante i kondome možete naručiti u našoj trgovini:

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: