Veganski erotski proizvodi

Novo u ponudi

Dali znaš da čak i vegani mogu uživati ​​u uzbudljivom seksualnom životu? Zbog svojih principa ne bi trebali izbjegavati seksualna pomagala, ali trebali bi biti malo oprezniji pri odabiru. Vegani mogu u spavaćoj sobi koristiti samo veganske erotske proizvode.

Više o odabiru pravog veganskog erotskog pribora i o veganskoj seksualnosti možeš pročitati u nastavku članka.

Ukratko o veganstvu i zašto nije svaki erotski dodatak pogodan za vegane

Veganstvo se često pogrešno tumači samo kao dieta bez hrane životinjskog podrijetla. Zapravo je to puno složeniji način života.

Jedan od njegovih izuzetno važnih aspekata je i to da su svi ostali proizvodi, ne samo hrana, u životu pojedinca veganski. Stoga nisu izrađeni uz pomoć životinja ili njihovih proizvoda i ne testiraju se na životinjama(cruelty-free).

Jednostavno rečeno: Osoba koja izbjegava jesti meso, mlijeko, jaja i med dok nosi krznene kapute, kožne cipele i vunene rukavice nije vegan.

Isto vrijedi i za erotske dodatke. Nisu svi veganski i vegani bi to zato trebali izbjegavati. Srećom, nudimo mnoge proizvode koji ne sadrže životinjske proizvode i nisu testirani na životinjama.

Kondomi

Svaki je vegan potpuno svjestan da bi trebao izbjegavati kondome od janjeće kože. To su kondomi napravljeni od membrana gastrointestinalnog trakta ovaca i danas su znatno rjeđi od kondoma izrađenih od lateksa.

Međutim, činjenica da nisu svi lateks kondomi veganski, malo je poznata i onima koji žele spolni odnos bez životinjskih sastojaka.

Kazein je mliječni protein koji proizvođači kondoma koriste za zaglađivanje i oblikovanje kondoma od lateksa. Stoga je za vegane, osobe s intolerancijom na laktozu ili alergijama na mlijeko nužan odabir veganskih kondoma za sebe.

Veganski kondomi od lateksa

Kondomi marke Glyde dostupni u našoj trgovini koriste ekstrakte osat umjesto kazeina, a njihovi proizvodi ne sadrže dodani šećer, kemikalije, ispitivanja na životinjama, petrokemikalije, parabene, gluten, loj i spermicide. Čak bi mogli reći da su savršeni veganski erotski proizvod.

Kondomi marke LELO Hex i Hex Respect također su prikladni za vegane. Ovi kondomi imaju inovativnu šesterokutnu strukturu, zbog čega su ponosni da su nevjerojatnu tanki i snažni, što vas vode do još intenzivnijeg i intimnijeg seksualnog iskustva.

Alergija na lateks i izbor veganskih kondoma

Alergija na lateks često može dovesti do složene potrage za prikladnim kondomima. Marka Skyn ​​osigurava da su svi njihovi proizvodi pogodni veganima. Izrađeni su od senzopren-a, sintetičkog materijala koji kombinira snagu vrhunskog lateksa s osjetljivošću ultra tankih kondoma.

Lubrikanti

Nažalost, neka od najpopularnijih lubrikanata ne udovoljavaju veganskim standardima. Oni, naime, sadrže mliječnu bjelančevinu laktoperoksidaza ili u proizvodnom procesu koriste pčelinje proizvode, što također nije prikladno za neke vegane.

Lubrikanti proizvođača Sliquid ne sadrže životinjske proizvode i na njima se ne ispituje.

Vlasnik tvrtke marku je osnovao zbog svoje supruge koja se, poput mnogih drugih žena, suočila s osjetljivošću na glicerin derivat šećera i druge proizvode koji se koriste u proizvodnji lubrikanata.

Zbog upotrebe najkvalitetnijih sastojaka u proizvodnji, ovi lubrikanti smatraju se najčišćim i najprirodnijim lubrikantima na tržištu.

Naravno, ova marka nije jedini izbor za tebe - nudimo ti i veganske analne lubrikante, lubrikante koji imaju ekološki prihvatljivo pakiranje, a za one koji su još odvažniji tu je i jestiv veganski lubrikant za fisting marke Crisco.



Masažne svijeće i ulja

Erotska masaža izvrstan je izbor za senzualnu predigru, ali pronalazak životinjskih i ekoloških masažnih ulja i svijeća može biti prilično problematično.

Masažne svijeće

Svijeće za masažu od pčelinjeg voska i dalje su vrlo česte, što se naravno ne može klasificirati kao veganske erotske proizvode.

Iako se sojine svijeće za masažu sve više uvećavaju na tržištu, one često sadrže životinjske proizvode. Ovi proizvođači često kamufliraju pojam "parfem" ili "miris" na svojim etiketama.

Masažna ulja

S masažnim gelovima i uljima događa se isto kao i sa svijećama. Ponose se proizvodnjom od 100% prirodnih ulja. To mnoge ljude dovodi u zabludu kad misle da je proizvod napravljen samo od prirodnih ulja, no u stvarnosti se tim, inače potpuno prirodnim sastojcima, dodaju i ona životinjskog porijekla.

Od 100% prirodnih ulja ne znači isto kao 100% od prirodnih ulja!

Svakako su veganska masažna ulja stoga samo ona s certifikatom Vegan, poput marke Hot Bio. Osim ulja za masažu, proizvode i sredstva za čišćenje erotskih igračaka, lubrikante i kreme za depilaciju.

Afrodizijaci

Kod afrodizijaka se suočavamo s istim problemom kao i s veganskim proizvodima za erotsku masažu: samo afrodizijaci s certifikatom prikladni su za vegane.

Mnoge se kapsule mogu pohvaliti potpuno biljnim sastojcima, ali u omotu sadrže i želatinu, a tekući afrodizijaci sadrže prezervative poput L-arginin. To je tvar koja se nalazi u crvenom mesu, peradi i ribi.

Ekološki najprihvatljiviji afrodizijak su namirnice koje povećavaju naš libido. Među njima su za vegane prikladan izbor đumbir, šafran, maca, ginko, lubenica, ananas, jagode i još mnogo toga.

Fetiš oprema

Vegani koji su dio BDSM zajednice često se nalaze u dilemi kada traže veganske erotske proizvode.

Kožna fetiš oprema

Nudimo ovratnike, bičeve, rekete i ostale proizvode od umjetne i veganske kože.

Iako oba pojma - umjetna i veganska koža - zvuči slično, nisu potpuno isti.

Umjetna koža je imitacija prave kože. Iako ovaj materijal nije napravljen od životinjske kože, u određenim slučajevima može sadržavati određene proizvode životinjskog podrijetla (npr. Ljepila životinjskog podrijetla, vunena vlakna itd.) Ili se sastojci testirani na životinjama mogu koristiti tijekom izrade samog proizvoda.

Šanse da umjetna koža nije veganska su malene, ali nisu jednake nuli.

Svrha umjetne kože nije isključivo ponuditi kožni pribor veganima, već pružiti jeftiniju alternativu onima koji si ne mogu priuštiti pravu kožu.

Svakako su veganski erotski dodaci oni izrađeni od veganske kože. Zapravo se radi o umjetnoj koži koja zasigurno ne sadrži nikakve životinjske proizvode ili sastojke testirane na životinjama.

Luksuzna marka Vegan Fetish nudi ti mnoštvo veganskih BDSM dodataka u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti. Trajni proizvodi lako se čiste, a također se pakiraju u ekološki prihvatljivu biorazgradivu ambalažu.

Lateks fetiš oprema

A lateks? Odjeća od prirodnog lateksa, za razliku od većine kondoma od lateksa, potpuno je veganska i biorazgradiva.

Proizvodnja proizvoda od lateksa je prikladna i također je ekološka. Lateks je samo očvrsnuti kaučuk - tvar koja iz kaučukovca (drveće koje raste u Južnoj Americi, zapadnoj Africi i jugoistočnoj Aziji) istječe na isti način kao i smola iz naših smreka. Iz stabla istječe onoliko kaučuka koliko ga drveće može ponuditi, bez negativnog utjecaja na njegov rast. Zatim se kaučuk stvrdne i zaliječi "ranu" na stablu, a kaučukovac može i dalje glatko rasti.

Veganska lateks moda, međutim, sa sobom nosi i druge probleme: o lateksu se treba pravilno brinuti odgovarajućim sprejevima i puderima, koji nisu nužno uvijek veganski. Također je potrebno koristiti silikonski lubrikant za njihov sjaj.

Najlakši način za brigu o lateksu na veganski način je pažljivo pranje u toploj vodi bez sapuna ili deterdženta nakon svake upotrebe. Zatim se proizvod pažljivo osuši mekanim ručnikom i ostavi rasklopljen na zraku da se potpuno osuši do kraja. Prije nego što složiš komad odjeće i staviš ga u ormar, napudraj ga kredom - sastojkom koji se također koristi za izradu praha za obnovu za masturbatore, pa ga možeš koristiti i za njegu lateksa.

Lijepljenje odjeće od lateksa sprječava i kukuruzni škrob.

Špage za fetiš igre

U svoj krevet možeš bez brige donijeti i špage od prirodnih materijala, poput konoplje.

Veganske igračke

Nažalost, nisu sve erotske igračke prikladne za vegane. Iako sastav igračaka možda ne sadrži životinjske sastojke, mnogi materijali koji su sigurni za tijelo stekli su ovaj certifikat ispitivanjem na životinjama.

Odabir veganskog erotskog proizvoda može biti prilično kompliciran, ali sigurno nije nemoguć.

Stakleni erotski dodaci

Neobojeni stakleni dildo i analni čepovi mogu se koristiti bez brige. Staklene igračke su same po sebi pravo umjetničko djelo - svaki proizvod marke Prisms Erotic Glass individualno je i ručno izrađen, a igračka je stoga potpuno jedinstvena. Kvalitetne staklene dildove i čepove također nudi proizvođač Gildo.

Metalni i aluminijski analni čepovi

Metalni analni čepovi također su prikladan izbor za vegane. Međutim, samo ako ne sadrže nikakve ukrasne elemente u boji. Ima ih puno u našoj ponudi, ali neka te to ne odvrati od pronalaska pravog za sebe. Preporučujem ti:



Čak su i analni čepovi s repovima izrađeni od umjetnog, a ne od pravog krzna. Međutim, mora se slijediti ista formula kao za umjetnu i vegansku kožu: šansa da je umjetno krzno vegansko velika je, ali nažalost ne i 100%.

Silikon i veganski erotski proizvodi

Međutim, postoji problem kod silikonskih proizvoda: postoji mnogo različitih vrsta silikona - neke su veganske, a drugi ne. Budući da proizvođač igračaka nije dužan navesti koristi li veganski silikon ili ne, teško je utvrditi koje su silikonske igračke veganske, a koje ne. Jedino jamstvo je dakle samo certifikat Vegan.

Ali ovog si je vrlo teško zaraditi. Životinjski proizvodi ne samo da ne bi trebali biti prisutni u sastojcima same igračke. Također se ne smiju koristiti tijekom same izrade veganskog erotskog proizvoda ili tijekom proizvodnje sastojaka proizvoda i ambalaže.

Silikonskih seksualnih igračaka s certifikatom koji potvrđuje da su veganski, izuzetno je malo.

Poznata američka marka Doc Johnson, čiji su proizvodi također dostupni u našoj ponudi, pridružila se 2014. godine pokretu Beauty Without Bunnies  i tako certificirala 289 svojih proizvoda kao PETA-friendly.

Iako luksuzna marka LELO ne može oglašavati svoje igračke kao veganske erotske proizvode za svoje proizvode upravo zbog složenog postupka dobivanja certifikata Vegan, spominju je mnogi veganski blogovi i influenceri. Za one od vas koji tražite veganske vibratore, stimulatore, masturbatore i još mnogo toga, ovaj je proizvođač visokotehnoloških erotskih igračaka najsigurniji izbor.

Kada tražiš veganske erotske proizvode, moraš uzeti u obzir istu činjenicu kao i prilikom kupnje automobila: naravno, možeš izbjeći kožna sjedala, teško je pronaći veganske gume, a nemoguće je spriječiti da insekti padnu u vjetrobransko staklo.

Partner ili partnerica

Mora za 100% veganski seks tvoj partner ili partnerica biti vegan?

A to sasvim ovisi o tebi i tvojim principima.

Neki smatraju da, jer njihove tjelesne izlučevine jer konzumiraju životinjske proizvode posljedično nisu veganske. Treći pak tvrde da principi drugih, bez obzira koliko smo im bliski, ni na koji način ne mogu utjecati na tvoj način života.

Veganstvo možeš uvesti u svoju seksualnost već samim odabirom veganskih erotskih proizvoda, ostavljajući partneru izbor vlastitih principa bez grižnje savjesti.

Za još zanimljiviji sadržaj iz svijeta seksa i erotskih igračaka također se možeš pretplatiti na naš YouTube kanal.

Aneja
bio_aneja

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura