Vaginalni orgazam, mit ili istina?

Savjeti za bolji seks

Vjerojatno si čuo/la da žena može doživjeti nekoliko vrsta orgazama, a jedan od njih je poznati vaginalni orgazam - postoji li uopće? Ako te zanima što stručnjaci misle, nastavi čitati.

Muško i žensko aginalni orgazam

Sigmund Freud: 'Samo je vaginalni orgazam pravi orgazam.'

Već neko vrijeme vrlo je popularno vjerovanje da je vaginalni orgazam jedini pravi orgazam i da nije prikladno da žena doživi vrhunac sa stimulacijom klitorisa, jer bi to trebalo biti neprirodno i neprihvatljivo. Ostvarenju ovog uvjerenja najviše je pridonio poznati austrijski psiholog i neurolog Sigmund Freud, ali nažalost i danas neki vjeruju da bi žena trebala doživjeti orgazam samo penetracijom tijekom seksa.

Freud je čak izjavio da je klitoris muški organ jer ga je oblik podsjećao na penis. To je, rekao je, značilo da je orgazam koji žena doživi stimulacijom klitorisa nečist i neprihvatljiv. Štoviše, ako žena ne može doživjeti vrhunac samo penetracijom, onda nešto nije u redu s njom.

Međutim, s biološkog gledišta razvoja embrija danas znamo da je, ako se povežemo s Freudovom logikom, suprotno. Svaki fetus prvo ima upravo žensku anatomiju, a penis se formira iz klitorisa. To bi onda značilo da je penis ženski organ, a orgazmi koje muškarac doživljava stimulirajući genitalije su oni koji su nečisti i neprirodni ... Naravno, tome nije tako!

Formiranje penisa u embriju

Klitorisni i vaginalni orgazam

Ženske orgazme se često razlikuje među sobom, a najčešće se razlikuju vaginalni i klitorisni orgazam. Neki seksolozi vjeruju da ta diferencijacija uopće nije potrebna, jer ne postoji toliko velika razlika između različitih vrsta orgazma koja bi bila potrebna. Kažu da time samo dolijevamo ulje na vatru u uvjerenju da vaginalni orgazam vrijedi više od klitorisnog.

S druge strane, znamo da se orgazmi koje doživljavamo mogu međusobno vrlo razlikovati i ponekad su malo intenzivniji, a ponekad manje intenzivni. Zbog toga drugi stručnjaci kažu da s ovom klasifikacijom različitih vrsta orgazama nema ništa loše, jer ipak nisu svi isti, bitno je samo da znamo da ne postoji vrsta orgazma koja je superiorna drugima i da s nama nema ništa.pogrešno ako doživimo samo jednog.

Je li stimulacija klitorisa neophodna za orgazam?

Statistički gledano, oko 75% žena treba neku vrstu stimulacije klitorisa da bi postigla orgazam. Kada su istraživali sa ženama koje su izvijestile da lako mogu doživjeti orgazam samo penetracijom, otkrili su da se i kod njih često dolazi do neizravne stimulacije klitorisa.

 Osim toga, također su otkrili da će žene čija je glava klitorisa bila udaljena manje od 2,5 cm od rodnice mnogo vjerojatnije doživjeti orgazam samo penetracijom od onih čiji je klitoris bio udaljeniji. Dakle, stimulacija klitorisa igra važnu ulogu u ženskom orgazmu, bili mi toga svjesni ili ne.

Žena vaginalni orgazam

Tehnika koordinacije koitala

Američki istraživač Edward Eichel, upravo je zato što je stimulacija klitorisa toliko važna za ženski orgazam, uveo je 1988 tehniku usklađivanja koitala, s kojom u misionarskom položaju žene mnogo lakše dosežu orgazam tijekom penetracije. Tako da je naglasak na stimulaciji klitorisa penisom. Na temelju njegovog istraživanja stvoren je vibrator SNAIL VIBE koji djeluje upravo na ovom principu. Nudi stalnu stimulaciju i penetraciju, jer su otkrili da je postizanje vaginalnih orgazama puno lakše ako je prisutna i stimulacija klitorisa.

Tehnika usklađivanja koitala

G-točka i vaginalni orgazam

Neki stručnjaci, uključujući Brittany Blait, čak tvrde da vaginalni orgazam nije ništa drugo nego klitorisni orgazam, samo da se stimulira onaj dio klitorisa koji je skriven u ženskom tijelu. Blaitova čak dodaje da G-točka nije ništa drugo nego onaj dio rodnice gdje vaginalni zid dodiruje klitoris, a da je stimulacija G-točke zapravo stimulacija klitorisa.

 Da bi to lakše razumjeli, pogledajmo na brzinu anatomiju klitorisa.

Anatomija klitorisa

Ako pogledamo sliku, vidimo da je klitoris mnogo veći organ nego što izgleda izvana. ‘Noge’ klitorisa obuhvaćaju rodnicu i zato je cijela vulva (tj. Vanjski dio ženskih genitalija) tako vrlo osjetljiva.

Je li vaginalni orgazam, mit ili istina?

Nažalost, još nema dovoljno istraživanja da bi tvrdili postoje li G-točka i s njom povezan vaginalni orgazam ili je to samo stimulacija onog dijela klitorisa koji obuhvaća rodnicu. Ipak, može se reći da stimulacija određene točke u rodnici može neke žene dovesti do orgazma, dok drugima treba dodatna vanjska stimulacija.

 Stoga se istraživači međusobno ne slažu oko toga je li vaginalni orgazam doista samo rezultat vaginalne stimulacije ili je klitoris također stimuliran. Međutim, ako sumiramo nalaze, vidimo da ćeš najvjerojatnije doživjeti vrhunac ako tijekom penetracije stimuliraš i rodnicu i klitoris.

Uvjeri se sama!

Vaginalni orgazem

Igraj se solo ili s partnerom s raznim igračkama koje nude stimulaciju G-točke, klitorisa i oboje zajedno.

Snail vibe

Novost među seks igračkama je Snail vibe koji je stvoren posebno za one koje žele otkriti vaginalne orgazme. Njegov poseban oblik napravljen je za duboku penetraciju i istodobnu stimulaciju klitorisa, tako da je orgazam praktički zajamčen.

Snail vibe

Rabbit vibratori

Želiš li stimulaciju koja je više usmjerena na tvoju G-točku i klitoris? Rabbit vibratori sa zakrivljenom glavom prava su adresa. Uzmimo naprimjer Vibrator G-točke Satisfyer Mono Flex koji će te dovesti do orgazma svojom dvostrukom stimulacijom.

Rabbit vibrator

Vibrator G-točke

Međutim, možeš istražiti svoju G-točku i otkriti jesi li jedna od onih žena koje ne trebaju vanjsku stimulaciju klitorisa za vaginalni orgazam. Pogledaj našu široku paletu vibratora G točke i isprobaj onaj koji ti se čini najzanimljivijom.

Vibrator G točke

Ako imaš bilo kakvih pitanja, uvijek smo ti dostupni putem e-maila, telefona, chata i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu. Kontaktiraj nas, pitaj, napiši komentar.

Za još zanimljiviji sadržaj iz svijeta seksa i erotskih igračaka također se možeš pretplatiti na naš YouTube kanal.

Lucija
bio_lucija

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: