Uredite intimne predele!

Savjeti za bolji seks

Brijanje intimnih dijelova je sve popularnije, kako kod muškaraca, tako i kod žena, ali svejedno je potrebno znati kakav način je najbolji, da biste izbjegli neželjene dlake – bez posjekotina i iritacije kože.
Britvice su namijenjene odstranjivanju kraćih dlaka, zato duže dlake prije brijanja skratite. Dlake primite, povucite prema gore, dalje od tijela, a onda ih sa škaricama odrežite. Koristiti možete i električni brijač, ali ne onog s vrtljivom glavom!

Ako ste u intimnom brijanju novi, možete nekoliko dana ostaviti samo skraćene dlake da biste se lakše navikli na osjećaj.

Omekšajte dlake, tako da se istuširate s vrućom vodom. Možda vam se ovaj korak čini potpuno nepotreban, ali ćete tako stidne dlake puno lakše odstraniti. Ako za tuširanje nemate vremena, jednako učinak ćete postići i da dlake pokrijete s toplim, mokrim ručnikom te ostavite 5 minuta.

Poznavatelji umjetnosti brijanja stidnih dlaka će vam savjetovati da napravite piling prije i nakon brijanja! Zašto? Jer ćete s pilingom sve odlake okrenuti prema van te ih lakše obrijati, upravo tako ćete i odstaniti mrtvu kožu, što znači da će brijanje biti lakše i brže, a smanjiti ćete i mogućnost za porezotine. Dakle, ako imate vremena, svakako vam preporučamo piling.

Spriječite podražaje!

Prije brijanja s britvicom, nanesite pjenu. Preporučljivo je da koristite pjenu ili kremu koja je namijenjena brijanju stidnih dlaka, a možete koristiti i onu za brijanje brade. Prije nego što ju nanesete na intimne dijelove, probajte ju na drugom dijelu tijela, jer su neki ljudi alergični na određene proizvode.

Iako je proizvod označen kao primjeren za žene, to ne znači da ga ne može koristiti i muškarac. Pjena za žene je uobičajeno nježnija te zato preporučljivija, jer su pjene namijenjene brijanju muških brada mirisne, što može uzrokovati podražaje i neugodan osjećaj.

Ako se brijete s britvicom, neka bude nova – što je novija, to je bolji rezultat. Što više rezača bude imala, bolja je, jer ne samo da ćete prije završiti, nego je i manje uznemirujuće za kožu.

Ako budete britvicu koristili više puta, upotrebljavajte ju samo za intimne predijele te ju nakon svake upotrebe očistite i osušite! Ne ostavljajte ih mokre jer će voda uzrokovati hrđu na rezačima.

Rastegnite kožu! Ako je labava, imate veću mogućnost za porezotine. Britvica će svoj posao dobro napraviti samo na ravnim površinama, zato sa slobodnom rukom kožu dobro rastegnite te ju čvrsto držite. Počnite brijati ispod pupka, tako da kožu rastegnete tik iznad predijela kojeg želite obrijati.

Brijte sporo i nježno!

Morate znati da ćete, ako budete dlake brijali u smjeru njihovog rasta, spriječiti podražaje kože te urastanje dlaka, brijanje u suprotnom smjeru od rasta dlaka će vam omogućiti da dlake lakše obrijete. Ako imate osjetljivu kožu, preporučamo vam brijanje u smjeru rasta dlaka, iako traje puno duže.

Ako želite brijanje obaviti brzo, bezbolno i bez porezotina, preporučamo vam aparat za brijanje. S njim svoju frizuricu možete urediti kako god želite, jer uobičajeno u kompletu dobijete više različitih nastavaka koji vam omogućavaju da dosegnete baš svaki dio, a možete postavljati i dužinu te s malo kreativnosti ostvariti i neki uzorak.

Ako želite urediti samo bikini zonu, potražite manje brijaće aparate, napravljene baš za uređivanje tog dijela.

Ispod možete pogledati nekoliko proizvoda s kojima ćete intimne dijelove urediti brzo i jednostavno.

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: