TANTRIČKI SEKS - OTKRIJ UMJETNOST TANTRE

Ljubav i seksualnost, Savjeti za bolji seks

Vrlo često se pojam tantra poistovjećuje s riječju seks, ali tantra je zapravo zasebna cjelina i znači povezivanje ili. udruživanje - bilo s partnerom ili sa sobom.

Sama riječ izvedena je iz drevnog sanskrta - što znači "energetsko ispreplitanje"

U praksi tantra govori o prosvjetljenju: nadići spolnu i duhovnu razinu dubokim meditativnim, spontanim i intimnim seksom.

RADI SE O SPOZNAVANJU SVOJEG TIJELA

Poput joge, i tantra se odnosi na fizičku i duhovnu svijest.

Kako se navikneš i tantru redovito prakticiraš, postaješ prilagodljiviji svom tijelu i onome što ti donosi užitak i onome kako se osjećaš uz takvim užicima. To ti omogućuje da se više usredotočiš na svoje tijelo, saznaš koje su tvoje želje i potrebe i te želje ostvariš.

Uz to, energije koje iskusiš tijekom tantričkog seksa protječu tvojim tijelom i mogu pojačati tvoj orgazam.

AKO IMAŠ PARTNERA, RADI SE O UPOZNAVANJU I NJEGOVOG TIJELA

Tantra nije usredotočena samo na postizanje višeg stanja svijesti uma i tijela. Može se raditi i o stvaranju dublje, skladnije veze s partnerom.

Kada prakticirate tantru, sa svojim partnerom naučite se biti fizički svjesni i duhovno prisutni te se hranite energijom koja nastavlja rasti kad završite sa seksom.

Tantra vam također dozvoljava istraživanje i raširivanje aspekta vaših osobina ličnosti kako biste uistinu mogli upoznati drugu osobu iznutra i izvana.

KAKO SE MENTALNO PRIPREMITI

Tantra je duhovna praksa, što znači da tvoj um igra jednako važnu ulogu kao i tvoje fizičko tijelo.

Kada prakticiraš tantru, povezuješ se sa svojim tijelom, umom i dušom. Jasno mišljanje i spremnost da izlaziš izvan okvira važni su čimbenici da spojiš ona tri dijela sebe.

Probaj:

  • Usredotoči se na disanje. Odvoji 10-15 minuta za duboke udisaje i izdisaje i poveži se s onim što te opterećuje - stresom ili ispunjenjem svojih želja.
  • Rastezanje za nekoliko minuta. Dok rastežeš tijelo, pokušaj iz glave izbaciti negativne misli koje te ograničavaju. Što više stvari razjasniš o sebi,  to se više osjećaš lakšim.
  • Piši dnevnik najmanje 15 minuta dnevno. Razmisli o stvarima koje bi mogle zaustaviti tvoju osobnu ili. duhovnu rast i nadvladaj ih zapisujući ih u dnevnik. Crno na bijelom dokazano olakšava našu dušu.

KAKO PRIPREMITI PROSTOR ZA TANTRU

Tantra je holistička aktivnost. Ne radi se o seksu ili orgazmu, već o putovanju do željenog odredišta. Tvoje okruženje izravno utječe na tvoje mišljanje i sposobnost da se opustiš  i uživaš u ovom putovanju.

  • Provjeri je li u tvojoj sobi odgovarajuća temperatura. Ako je prehladno, uključi grijanje da bude ugodno i toplo, ili ako je prevruće, uključi klima uređaj ili ventilator.
  • Stvori ugodno raspoloženje paljenjem mirisne svijeće ili obične svijeće koja će emitirati ugodno svjetlo. Međutim, ako je moguće, možeš upaliti prigušene žarulje.
  • Stvori erotsku atmosferu s glazbom na  koju se možeš senzualno kretati sam/a ili s partnerom.

POVEĆAVANJE NAPETOSTI AKO SI SAM/A

Kad si sami/a možeš uključiti mnoga principa tantre. Zapamti, krajnji cilj nije masturbacija - možeš je odabrati ili se joj uopće ne posvetiš, kako želiš.

Meditacija

Meditacija je izvrsna za oslobađanje svega što te ograničava. Umjesto da dopustiš da energija zrači iz tebe, prizemlji se. Tijekom meditacije pusti da se tvoja energija sliva u zemlju. Neka ova energija raste i širi se tvojim tijelom i daje ti snagu.

Samo-masaža

Neka bude tvoja samo-masaža savršeno tjelesno iskustvo. Uzmi svoj omiljeni losion za tijelo ili ulje i nanesi ga po cijelom tijelu. Kad utrljaš ulje ili losion, odvoji vrijeme za masažu trbuha, prepona, unutarnje strane bedara, ruku, vrata i prsa.

Masturbacija

U solo igrama nije uvijek potrebno postići orgazam. Umjesto toga, odvoji vrijeme da zaista istražiš svoje genitalije i ono što im pruža zadovoljstvo - i što ovaj užitak pruža tebi. Dodiruj se na nove načine kao nikada prije, uspori svoje dodire. Omekšaj način na koji se igraš sa sobom.

POVEĆAVANJE NAPETOSTI S PARTNEROM

Zapamti, tantra nije nužno uvod u seks. Mnogo je više od toga. Možete se, naravno, odlučiti da će to dovesti do seksa, ili možda uopće neće ići u tom smjeru.

Ti i tvoj partner možete uključiti tantrička načela u druge prakse koje mogu nadograditi vaše intimne trenutke.

Predigra

Predigra se može odvijati na bilo koji način želite- oralno, masaža, zajedničko tuširanje itd. Što god radili, pokušajte u tim trenucima biti u potpunosti prisutni sa svojim mislima.

Sjedni nasuprot svom partneru. Gledajte si duboko u oči. Počnite se pomalo ljuljati i polako kretati, vodeći računa da duboko udahnite i izdahnite. Nakon pet minuta počnite se senzualno dodirivati, naizmjenično masirajući ruke, noge, vrat i druge dijelove tijela.

Za predigru preporučujem senzualno ulje za masažu s mirisom bijele čokolade jer je idealno za upotrebu u paru. Ulje se ne lijepi i ne suši se brzo, ali istodobno ima nježan i umirujući miris.

Nakon sljedećih pet minuta počnite se ljubiti - i samo ljubiti. Fokusirajte se na svaki fizički osjećaj koji osjetite u tom trenutku.

Seks (nije obavezan!)

Tantru možete povećavati do seksa - ili ne! Tantra se više usredotočuje na međusobno povezivanje nego na bilo što drugo.

Ako se odlučite za tantrički seks, počnite polako. Usudite se biti kreativni. Isprobajte nove položaje, dodirujte se na načine kao nikad prije niste i istražite neostvarene želje.

A iznad svega, potpuno se prepustite ovom iskustvu i dopustite da se još više poveća napetosti prije nego što prijeđete na sljedeći korak.

Ležanje i maženje

Ležanje pored partnera omogućuje ti razmjenu energije i razvijanje dublje veze između vas ili njegovanje postojeće.

Preporučujem položaj žlice. Partner koji leži iza, poslat će energiju partneru koji leži ispred i primit će tu energiju. Čvrsto se stisnite zajedno tako da vam se srca poravnaju u istoj visini.

Davatelj treba ruke omotati oko primatelja a dlan staviti na srce primatelja.

Nekoliko trenutaka ležite mirno, a zatim započnite koordinirati disanje i pustite energiji da slobodno teče između vas.

TANTRIČKI SEKS I NJEGOVE PREDNOSTI:

  • Dobiti od seksa više nego fizički užitak
  • Ublažavanje seksualnih blokada i srama
  • Liječenje seksualne traume
  • Buđenje seksualne energije kako bi slobodno tekla tvojim tijelom
  • Pristup do tvog potpunog užitka i želji
  • Otkrivanje orgazama cijelog tijela i / ili višestrukih orgazama
  • Iskustvo nove razine povezanosti s partnerom, dubokog osjećaja intimnosti i ljubavi
  • Dulje seanse vođenja ljubavi, opuštanje i bolja kvaliteta intimnosti
  • Poboljšana komunikacija
  • Sveobuhvatna veza uma-tijela-duha, sa sobom ili s partnerom

Kada se ljudi usklade sa svojom seksualnošću, kada se naša seksualna energija "životne snage" u potpunosti aktivira u nama i poveže s našim srcima i duhom, možemo postati najuspješnija, nezaustavljiva i nadahnuta verzija sebe da ostvarimo svoju svrhu u svijetu.

Jeste li uživali u članku Tantrički seks?

Ako imaš dodatnih pitanja, piši nam, prati naše objave na Facebooku i Instagramuili se pretplati na YouTube sadržaj da možeš biti u toku.

Barbara
bio_barbara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura