Tajne staklenih dilda

Erotske igračke

Stakleni dildo? Hm, jesu li uopće sigurni? Kako su napravljeni? Neće se slomiti i ozlijediti me? Zašto bi uopće imala stakleni dildo? Sve ovo su pitanja na koja ćemo odgovoriti i još više od toga, jer stakleni dildoi postaju sve popularniji kod oba spola.

Zašto su stakleni dildoi tako popularni?

Nabrojat ćemo vam više nego dovoljno razloga zašto:

 • Izdržljivi su i trajni, stakleni dildoi se ne uništavaju tako lako
 • Higijenski su i ne vežu neugodne mirise te se iznimno lagano čiste
 • Senzualan osjećaj glatkog stakla na najintimnijim i najosjetljivijim dijelovima tijela je neusporediv
 • Tvrdoća stakla pomaže i povećava snagu orgazma
 • Idealni su za stimulaciju G-točke
 • Odlično se odazivaju na promjene temperature, kao što je grijanje i hlađenje, što povećava snagu užitka
 • Stranke kažu, da je stakleni dildo nužno potreban u igricama u krevetu te vam nikada neće dosaditi
  Izgledaju čudesno, neki ih ostavljaju na vidljivim mjestima jer njihova estetska vrijednost proljepša cijeli prostor
 • Jer će stakleni dildo trajati skoro zauvijek, dugo nakon što vaše ostale igračke potrošite i bacite, ništa ne može prijeći vrijednosti staklenog dildoa

Svaki je drugačiji

Svaki stakleni dildo je malo drugačiji od prošloga. To je zato jer je većinu dildoa od stakla potrebno napraviti ručno. Tako je, svaki stakleni dildo je posebno napravljen ljudskom rukom, što osigurava kvalitetu i vrijednost. Niti dva nisu sasvim jednaka, nije li to super? Svaki stakleni dildo je svoje umjetničko djelo koje možete svima pokazati.

Staklen dildo s spiralom i točkamaŠto je sa cijenom?

Istina je, stekleni dildoi nisu najjeftiniji, već zbog vrijednosti samog materijala te naravno jer su ručno napravljeni. Uz to, važno je znati da većina staklenih dildoa nije napravljeno od običnog stakla, nego su izrađeni od borosilikantnoga stakla.

Borosilikatno staklo je najkvalitetnije i najizdržljivije staklo, koje je do 10 puta bolje od drugog stakla. Borosilikatno staklo ne puca pod visokim i niskim temperaturama, zato je sigurno za korištenje tijekom seksa. Obično staklo bi bilo opasno za korištenje, zato je borosilikatno staklo jedino primjereno za erotske igračke. Dildoi, napravljeni od stakla, su sasvim sigurni za korištenje tijekom seksa, jer staklo iz kojega su napravljeni, nije obično staklo. Staklo je tvrdo, lagano za čišćenje te se neće razbiti, a ima i duži životni vijek od većine drugih materijala.

Potpuno sigurni

Vjerojatno ste pomislili: Nije li staklo opasno? Dildoi, napravljeni iz borosilikatnog stakla se neće razbiti u vašem tijelu te vam tako prouzročiti ozljede. S normalnim korištenjem će vaš stakleni dildo izdržati iznimno dugo vremena, čak i lakši udarci od krevet ili od pod mu neće štetiti. Naravno, ako ga ispustite s dovoljno velike visine ili namjerno udarite u tvrdi predmet, dildo se može razbiti, odkrhnuti ili odlomiti. Ako vam se to dogodi, da se dildo razbije ili samo odkrhne, odmah ga prestanite koristiti jer je upotreba takvog diloda opasna za vaše zdravlje.

Alergije

Ljudi imaju alergije na puno različitih materijala, ali ovdje ima staklo ponovno veliku prednosti u odnosu na druge materijale. Staklo, iz kojega su dildoi napravljeni, je 100% neporozno, što znači da ne preuzimaju nikakve mirise, ne upijaju tekućine te su općenito lagani za čišćenje i sterilizaciju. Staklo je i hipoalergensko, što znači da je primjereno za korištenje, bez obzira na to kakve alergije možda imate. Boja i dekoracije samih dildoa su većinom u unutrašnjosti stakla, tako da nema nikakvih problema s bilo kakvim kemikalijama.

Grijanje i hlađenje staklenog dildoa

Dildo No. 17Borosilikatni stakleni dildoi su prije svega sigurni, pa čak i ako su izloženi većim temperaturnim razlikama. Tako visoke, kao i niske temperature, dildoi mogu zadržati duže od drugih igrački.

Nešto naputaka za sigurno zagrijavanje i hlađenje dildoa:

 • Zagrijte dildo s toplom vodom iz pipe (direktno ili natočena u posudu). Nekoliko minuta bi moralo biti dovoljno, ovisno o veličini samog dildoa. Korištenje vode iz pipe osigurava ravnomjerno raspoređivanje toplote i posljedično zadovoljstvo i udobnost tijekom korištenja.
 • NIKADA ne dajte stakleni dildo u mikrovalnu ili pećnicu. Dildou vjerojatno neće biti ništa, ali za vas neće biti nimalo ugodno. Dodir s iznimno vućim dijelom dildoa, kojeg ste zagrijali u mikrovalnoj ili pećnici, je naime izuzetno bolan, čak i ako ga bez problema držite u rukama (problem prije svega kod mikrovalnih jer mogu napraviti vruće točke, dok je drugi dio predmeta relativno hladan).
 • Dildo možete ohladiti s hladnom vodom iz pipe ili ledenom vodom. Ne stavljajte ga u zamrzivač. Dildou, kao i kod visokih temperatura, vjerojatno neće biti ništa, ali se hladni predmeti lijepe na tople, vlažne predjele kože iznimno lagano. Kao u filmu Glup i gluplji, samo još bolnije jer su ovo vaši intimni predjeli.

Zašto bi onda uopće zagrijavali ili hladili stakleni dildo?

Većina nas uopće niti ne pomisli na eksperimentiranje s temperaturom tijekom igre s erotskim pomagalima, prije svega zato, jer većina igrački nije primjerena za takve eksperimente. Borosilikatni dildoi su kao stvoreni za to!

Toplina nam odgovara te je općenito udobna i vabi nas. Koji god dio tijela da dotaknete s toplim dildom, brzo će postati osjetljiviji. Toplota pomaže dijelu tijela, koji ste dodirnuli, da je bolje prokrvljen, što će osigurati udobnije iskustvo.

Hladan dodir na ugrijano mjesto će vas zasigurno ugodno golicati. Hladan dodir će umiriti živce ispod kože kao i dotok krvi. Hladan dildo je izniman kao inhibitor užitka klitorisa. Puno žena može postati preosjetljivo nakon orgazma, ali lagan dodir s hladnim staklenim dildom će vas odmah pripremiti za nastavak.

A što je s lubrikantom?

Korištenje lubrikanta je preporučljivo sa svim erotskim pomagalima i naravno kod spolnog odnosa. Jer su stakleni dildoi neporozni, primjeren je praktično svaki lubrikant, jer dildo ne apsorbira niti jednoga. Zato ćete lako otkriti da ćete koristiti i manje lubrikanta, nego što biste s dildom od drugog materijala. Naravno da kod prvih korištenja osigurate više lubrikanta za fluidniju upotrebu. Lubrikanti na bazi vode su vjerojatno još i najbolji izbor za staklene dildoe.

Za kraj još nešto o čišćenju

Čišćenje i briga za vaš stakleni dildo je potpuno jednostavna stvar. Brinite za njega (i za druge erotske igračke u vašoj kolekciji) pravilno i nagradit će vas s godinama užitaka. Nekoliko savjeta:

 • Očistiti ga možete sa za to namijenjenim sredstvima. Slijedite uputstva.
 • Očititi ga možete s običnim sapunom za ruke ili sredstvom za čišćenje posuđa, samo se pobrinite da ga onda dobro isperete pod toplom vodom.
 • Većinu staklenih dildoa možete očistiti jednostavno u stroju za pranje posuđa zajedno s drugim posuđem. Isperite ga s toplom vodom kada završi, da ne bi ostalo tragova sredstva za čišćenje.
 • Ako vaš stakleni dildo niste već dugo koristili (joj, što propuštate!), prije ponovno upotrebe ga isperite s toplom vodom, čisto da biste bili sigurni.

Kada završite s korištenjem, stakleni dildo spremite u kutiju ili na drugo mekano mjesto da se vaše igračke ne sudaraju međusobno te se na taj način oštete. Naravno da ga možete ostaviti i na vidljivom mjestu te se pohvaliti s njim.

Na kraju krajeva svaki je posebno, unikatno umjetničko djelo kojeg se ne smijete sramiti, nego im se trebate diviti.

Pronaći ćete ih i u našoj trgovini:


Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura