Svestrana upotreba lubrikanta

Savjeti za bolji seks

Ono što je zaista tužno i zabrinjavajuće jest broj ljudi koji uopće ne koriste lubrikant tijekom spolnog odnosa. Stoga toplo preporučujem čitanje ovog članka i sigurna sam da će lubrikant postati tvoja obavezna oprema.

Mnoge žene (i muškarci) strogo izbjegavaju upotrebu lubrikanta zbog pogrešnog mišljenja da je namijenjeno samo starijim "frigidnim" damama, koje zbog niske razine spolnih hormona same više ne mogu proizvesti svoje lubrikacije.

Ako tako razmišljaš, uvelike uskraćuješ svoj seksualni život, ponižavaš njegovu kvalitetu i smanjuješ užitak koji ti seks može pružiti.

Korištenje lubrikanta ne znači da nema atraktivnosti i uzbuđenja.

U slučaju suhe rodnice, upotreba lubrikanta još je neophodnija, ali to ne znači da te partner više ne voli i da ne uživa u seksu s tobom. Suhoća se može pojaviti zbog hormonske neravnoteže, stresa, umora, a hidratacija rodnice također se mijenja tijekom menstrualnog ciklusa.

Čak i ako se ne suočiš s problemima uzrokovanim suhoćom rodnice, u ladici pored kreveta i dalje moraš imati bočicu lubrikanta. Može ti pomoći kada nema dovoljno vremena za predigru, tijekom samozadovoljavanja, ali možeš pronaći i one koje možeš koristiti kao masažne gelove i priuštiti si senzualnu masažu s partnerom prije, za vrijeme ili nakon seksa.

Riješi se stigme da upotreba lubrikanta znači da nisi fizički ili emocionalno uzbuđen/a zbog seksa.

Seks s lubrikantom je sigurniji

Svrha lubrikanta je smanjiti trenje koje se javlja tijekom spolnog odnosa.

Ako postoji previše trenja, to može uzrokovati mikroskopske ozljede u rodnici. To ne boli, ali se otvorene rane mogu prilično brzo upaliti i dovesti do vrlo neugodnih infekcija.

Prekomjerno trenje također može uzrokovati pucanje kondoma, koji te štiti od neželjene trudnoće i spolno prenosivih infekcija.

Safe sex

Upotreba lubrikanta stoga znači manje trenja i manju vjerojatnost oštećenja tkiva ili kondoma.

Analni seks = obavezna upotreba lubrikanta

Budući da se anus ne vlaži automatski poput rodnice, upotreba lubrikanta tijekom svih analnih aktivnosti je obavezna! Inače, analna penetracija može biti vrlo neugodna, pa čak i bolna. Također se mogu dogoditi ozbiljna oštećenja rektuma, poput prolapsa.

Analni i silikonski lubrikanti najbolja su za analni seks. Međutim, nemoj ih upotrebljavati zajedno silikonskim analnim čepovima, kuglicama, dildoima ili vibratorima.

Možda se pitaš koja je razlika između običnog i analnog lubrikanta. Tekstura analnih lubrikanata je gušća od onih namijenjenih za vaginalnu upotrebu, pa još više smanjuju trenje. Također možeš pročitati više o različitim lubrikantima u nastavku članka.

Hand job ili Fingering lubrikantom

Upotreba lubrikanta nije ograničena na vaginalnu i analnu penetraciju penisom, dildoom, strap-onom ili vibratorom.

Također može biti izuzetno koristan tijekom hand job-a ili fingering-a jer sprječava ogrebotine i neugodan osjećaj klizanja suhe kože na najosjetljivijim dijelovima tijela.

Za dodatni začin možeš upotrijebiti i lubrikant za grijanje ili hlađenje kako biste istražili nove osjećaje koje nude lubrikanti.

Još bolji oralni seks

Čak i kod oralnog seksa, za maksimalni užitak potrebna je dobra hidratacija, za što nam vlastita slina često nije dovoljna. Naravno, možeš koristiti balzame za usne zbog kojih se više sliniš, ali zašto ne bi koristio/la lubrikant?

Za oralni seks preporučuje se koristiti onaj s okusom, jer mnogi obični lubrikanti imaju neugodan okus koji prilično brzo može pokvariti raspoloženje.



Lubrikant u kondomu

Mnogi se muškarci žale da seks s kondomom nije tako ugodan kao seks bez njega. Međutim, njegova je upotreba OBAVEZNA ako ne koristiš druge metode kontracepcije i želiš se zaštititi od neželjene trudnoće i spolno prenosivih infekcija.

Pa kako to učiniti ugodnijim? S lubrikantom. Prije nego što otvoriš kondom, stavi u njega kapljicu ili dvije lubrikanta. To će smanjiti trenje između penisa i kondoma, pa ga niti jedan od vas neće osjetiti.

Ovo je ujedno i jedini slučaj kada može biti previše lubrikanta. Stoga ga pažljivo doziraj da izbjegneš situaciju da kondom tijekom spolnog odnosa sklizne s penisa.

Fisting

Fisting je tehnika penetracije u rodnicu ili anus cijelom rukom. Važno je uraditi ga pravilno i koristiti puno (stvarno PUNO!) lubrikanta.

Fisting roka

Istovremeno, također izbjegavaj lubrikante s učinkom otupljivanja. Primatelj fistinga mora biti svjestan svih osjećaja i moguće boli kako bi te na vrijeme mogao upozoriti na to. Time se, naravno, izbjegavaju moguće ozljede i neugodni posjeti hitnoj pomoći.

Koristi ga dok masturbiraš

Nije bitno koristiš li tijekom masturbacije dildo, vibrator, masturbator, seksualnu lutku ili neku drugu erotsku igračku ili nikakvu. Lubrikant će ti u svakom slučaju koristiti i poboljšati masturbaciju.

Penetraciju s dildom ili vibratorom učinit će još ugodnijom jer će značajno smanjiti trenje. Možeš ga koristiti i s stimulatorima klitorisa - čak ni tamo vlaga nije suvišna. Čak ti može pomoći u stvaranju bolje vakuumske brtve.

Također nije tajna da je upotreba mnogih masturbatora ili lutki bez lubrikanta praktički nemoguća. Previše trenja može oštetiti silikonske navlake, a bakterije se počnu prilično brzo nakupljati u ogrebotinama. Naravno, uporaba takvog proizvoda nije sigurna. Također, masturbator se može sasvim uništiti ako u njega uđeš bez lubrikanta.

Pazi da odabereš pravi lubrikant za sebe i svoju igračku. Nemoj koristiti silikonski lubrikant u kombinaciji sa silikonskim erotskim dodacima jer ih može uništiti.

U našoj ponudi možeš pronaći i lubrikante za osjetljivu vaginu.

Lubrikant i ostale igračke

Lubrikant također možeš koristiti u kombinaciji s ostalim proizvodima iz naše ponude.

Može začiniti upotrebu stezaljke za bradavice, sisaljke za dojke i klitoris, vaginalne pumpe ili pumpe za penis.

Naravno, ne zaboravi ga koristiti kada koristiš analne igračke, poput čepa i kuglice.

Lubrikant također može značajno olakšati namještanje prstena ili navlake za penis, produživača testisa i nošenje odjeće od lateksa.

Kako odabrati pravi lubrikant?

Dobro je da za sebe i za svog partnera ili za igračke koje koristiš odabereš odgovarajući lubrikant.

Najčešće korišteni lubrikanti su:

Lubrikanti na bazi vode najpopularniji su, jer se mogu koristiti u kombinaciji s kondomima i svim igračkama. Također ne ostavljaju tragove na plahtama i rijetko sadrže tvari koje bi mogle izazvati nadraživanje rodnice. Njihov je nedostatak, međutim, u tome što su manje izdržljivi od silikonskih lubrikanta, pa nam trebaju u većim količinama.

Stalno naglašavanje da se silikonski lubrikant ne smije kombinirati s erotskim dodacima od silikona može ti se činiti dosadnim, ali važan je podatak koji ne bi trebao/la zaboraviti ili zanemariti.

Međutim, ti su lubrikanti- za razliku od onih na bazi ulja - sigurni za upotrebu s kondomima, a možeš ih koristiti i pod tušem, u kadi ili u bazenu, jer ih voda ne ispire. To ti može zadati probleme ako se takav lubrikant prolije po plahti - ostavit će tragove na njoj. Oni ti također mogu pomoći kod oblačenja lateks odjeće i sjaja ovog materijala.

Analni lubrikanti su obično gušći. Mogu se izrađivati ​​i na bazi vode i silikona, a često imaju dodane sastojke koji dodatno opuštaju stražnjicu i tako olakšavaju analnu penetraciju.

Lubrikant s okusom najbolji su za oralni seks. Mnogi obični lubrikanti imaju neugodan okus koji može pokvariti cijelo iskustvo korištenja lubrikanta tijekom oralnog seksa.

Kao lubrikant ne koristi sve što je sklisko

Iako postoje neke sigurne za tijelo alternative za lubrikant, poput maslinovog ulja, aloe vere i običnog jogurta, postoje i tvari koje svakako trebaš izbjegavati.

Zbog svoje skliske teksture mogu izgledati kao izvrstan izbor za vrijeme kada nemaš lubrikant, ali NIKADA ne koristi ove proizvode kao zamjenu za lubrikant:

  • vazelin
  • losion
  • sapun
  • slina (iznimka je oralni seks, ali u slučaju penetracije u vaginu ili analne penetracije može dovesti do infekcije)
  • dječje ulje

Srećom, kod nas možeš pronaći i lubrikant u vrlo malim pakiranjima. Uvijek ih možeš imati pri ruci za svaki slučaj, tako da svoje avanture možeš učiniti još glatkijima;)

Ako imaš bilo kakvih pitanja, uvijek smo ti dostupni putem e-maila, telefona, chata i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu. Kontaktiraj nas, pitaj, napiši komentar.

Za još zanimljiviji sadržaj iz svijeta seksa i erotskih igračaka također se možeš pretplatiti na naš YouTube kanal.

Aneja
bio_aneja

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura