Stimulacija prostate - kako započeti?

Savjeti za bolji seks

Jesi li znao da G-točku nemaju samo žene? Također ju imaš i ti, a s njenom stimulacijom – masažom prostate, ćeš doživjeti nevjerojatan orgazam. Zanima te?

Muška G-točka je prostata i, iako je analni seks kod većine muškaraca i dalje tabu, za stimulaciju te osjetljive točke postoji nekoliko proizvoda koje možeš koristiti sam ili u paru.

Što je prostata?

Prostata je kao orah velika muška žlijezda u koju utječu oba sjemenovoda, a proizvodi i 1/3 sjemene tekućine koja omogućava prehranjivanje spermija te je jedno od najosjetljivijih mjesta na muškom tijelu.

S masažom prostate nećeš doživljavati samo orgazme koji oduzimaju dah, nego je znanstveno dokazano da muškarci koji redovno izvode masažu prostate imaju manju šansu da obole od raka prostate.

Zašto? Jer se na prostati može nakupljati sjemena tekućina što dovodi do nakupljanja bakterija koje uzrokuju nabreklost. Naravno da nastanak bolesti nije ovisan od toga izvodiš li masažu prostate ili ne.

Kako mogu pronaći prostatu?

Kdje pronađem prostatu Kdje pronađem prostatu

Prostata se nalazi između stidne kosti i rektuma, na izlazu mjehura. Osjetit ju možeš kroz rektum, a najlakše je s prstom ili nekom analnom erotskom igračkom. Uobičajeno je lakše, ako ti u tome pomaže partnerica. Preporučamo vam korištenje lubrikanta koji će spriječiti trenje i omogućiti lakše klizanje.

Puno heteroseksualnih muškaraca ima nedoumice glede masaže prostate jer po njihovom mišljenju analni seks prakticiraju samo homoseksualci. Zapamti – u analnim igricama uživa većina muškaraca jer užitak ovisi samo o tome gdje su osjetljivi živčani završeci, a s kim želiš imati spolne odnose, sa ženom ili s muškarcem, ovisi o spolnoj orjentaciji. To su dvije potpuno različite stvari tako da možeš biti bez brige, analno eksperimentiranje neće utjecati na tvoju spolnu orjentaciju.

 

Kako započeti masažu prostate?

Pripremi se prije nego započneš istraživati. Legni na ručnik i pripremi lubrikant. Koristiti možeš i rukavice, a u suprotnom primjeru neka tvoji nokti budu kratki i glatki, jer s njima možeš ozlijediti osjetljivo tkivo. Prije početka isprazni mjehur.

Počni lagano, legni na leđa i ispod donjeg dijela leđa namjesti jastuk, najlakši način je da skvrčiš koljena. Započni s masažom mišića oko analnog otvora i perineuma (dio između anusa i muda), to će pomoći opuštanju mišića i olakšati penetraciju. Na prste nanesi lubrikant, trebat ćeš ga nešto više. Nije potrebno žuriti, prst možeš staviti lagano kad budeš spreman i dovoljno opušten.

Kada pronađeš G-točku i vidiš sviđa li ti se takva stimulacija, možeš koristiti i neku od analnih igrački.

Još detaljniji opis za početnike po koracima:

  1. Nanesi lubrikant oko anusa i na prst u izobilju.
  2. Kažiprst polako umetni do prvog zgloba i počni masturbirati.
  3. Izvuci prst i ponovno nanesi lubrikant.
  4. Dok se samozadovoljavaš, pokušaj umetnuti prst sada do drugog zgloba.
  5. Ponavljaj korake 3 i 4 dok ne dođeš do trećeg zgloba kažiprsta.
  6. Kad je prst potpuno umetnut, pronađite zaobljenu kvržicu, duboku oko 4 cm u anusu i prema korijenu penisa. Prostata je.
  7. Nježno masiraj prostatu s jastučićem prsta kružnim pokretima sedam do deset sekundi. Također možeš lagano pritisnuti i držati pritisak do 10 sekundi, opet jastučićem prsta, ali ne njegovim vrhom, jer se možeš ozlijediti.

Zašto je stimulacija prostate dobra?

Studije koje su ispitivale masažu prostate bile su vrlo male i nisu bile presudne u tome je li masaža prostate zaista korisna. Liječnici je možda neće podržati baš iz ovog razloga.

Masaža prostate može vam pomoći kod sljedećih problema:

  • Bolna ejakulacija (masaža terapijom može olakšati začepljenje tekućine u tvom reproduktivnom sustavu).
  • Erektilna disfunkcija (prije modernijih mogućnosti liječenja muškarci su koristili masažu i stimulaciju prostate za liječenje erektilne disfunkcije).
  • Protok mokraće (prostata okružuje mokraćovod. Kako se oteklina i upala u prostati povećavaju, prostata može početi blokirati ili čak zaustaviti protok mokraće. Ako ti masaža prostate pomaže u uklanjanju neke otekline, protok mokraće može se poboljšati).
  • Prostatitis (Prostatitis ili upala prostate glavni je problem koju uzrokuje mala žlijezda. Prije nego što su postali dostupni antibiotici i specijaliziranije liječenje, masaža je bila primarni tretman prostatitisa).

Postoje li rizici povezani s masažom prostate?

Medicinska zajednica ne daje veliku potporu masaži prostate. Međutim, olakšanje je za muškarce ako koriste samo ovu opciju liječenja ili je koriste s drugim mogućnostima liječenja. Muškarci obično koriste oboje, masažnu terapiju i antibiotike. Pretjerana masaža prostate, međutim, može pogoršati tvoje simptome.

Muškarci koji izvode masažu prostate bez ikakvog formalnog treninga ili. ako nisu upoznati s uputama i pravilnom uporabom, mogu ozbiljno oštetiti svoj reproduktivni sustav.

Danas je dostupno nekoliko elektroničkih masažera. To je zato što nekim muškarcima stimulacija prostate može biti vrlo ugodna.

Analni orgazam

Postići ga možeš analnom stimulacijom i stimulacijom prostate. Muškarcu ga je teško opisati, ali osjećaj bi trebao biti puno bolji od normalnog orgazma. Osjećaj je poput lagane eskalacije, kao što se obično osjeća prije normalnog orgazma, ali traje dulje i postaje intenzivniji.

Muškarci se osjećaju euforično nakon nje, ali to također može pobuditi puno emocija, pa možda neki od njih i plaču nakon toga - što naravno nije ništa sramotno. Oni se također mogu osjećati ranjivo, ali osjećaj je zaista nevjerojatan. To je potpuno drugačiji osjećaj nego što si navikao s normalnim orgazmom.

Što su stimulatori prostate?

Vibrator za prostatu Vibrator za prostatu

Stimulaciji prostate su namijenjene različite igračke, kako vibracijske, tako i one koje ne vibriraju. Koje su bolje? Ovisno od toga što ti najbolje odgovara. Stimulatori prostate su igračke oblikovane tako da pogode mušku G-točku, a na volju su u različitim oblicima, najviše je onih koji imaju zaobljen vrh.

Za početak ti preporučamo da isprobaš one koji ne vibriraju, a kad se navikneš na osjećaj, možeš za još više stimulacije koristiti vibracijske. Da bi početak bio lakši, izaberi manju igračku koju ćeš lakše staviti. Oblici igrački su različiti, ali svima su zajedničke stimulacijske izbočine koje još povećavaju tvoj užitak. Te igračke ćeš pronaći u kategoriji analnih stimulatora, analnih čepova i analnih kuglica.

Kako izabrati pravog?

Za početnike preporučamo manje stimulatore koji su jednostavni i lagani za stavljanje te su odlični za sve koji se donekle boje takve stimulacije. Preporučamo ti ovoga.

Kada se navikneš na osjećaš, možeš napraviti korak naprijed i izabrati ponešto veći stimulator ili onog s jačim vibracijama. Za sljedeći stupanj preporučamo vibrator LELO Loki.

Jači i veći stimulatori s većim promjerom su primjereni za iskusnije korisnike koji masažu prostate izvode već duže vrijeme. Na tom stupnju možeš započeti s ekspermentiranjem i probavanjem različitih veličina, promjera i načina vibriranja. Za iskusne korisnike preporučamo vibrator LELO Hugo.

Pobijedi tabue, probaj masažu prostate i doživi lude orgazme!

Stimulatore iz naše ponude možeš pogledati ispod:

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube

 

Barbara
bio_barbara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura