Silikon ili lateks?

Erotske igračke, Savjeti za bolji seks

Većini je dovoljno da čuju riječ »lateks« i mozak tu riječ automatski poveže s riječi »kondom«. Ako čuju »silikon«, odmah pomisle na ženske grudi. Unatoč tome da je reakcija tako brza, puno ljudi ne zna razlikovati same materijale, još posebno ako govorimo o erotskim igračkama. Samo neki vam mogu nabrojati prednosti i mane materijala, zato vam u ovom članku pomažemo razumjeti bitne razlike. Razlike je važno znati jer samo tako možete izabrati vašu potpunu igračku.

Lateks/Latex

Prva erotska pomagala u industriji su bila, isto kao i kondomi, napravljeni od lateksa. Prva stvar po kojoj prepoznate lateks je da su lateks igračke glatke i imaju mekanu strukturu. Čim otvorite paket s igračkom od lateksa, možete osjetiti poznati miris gume. Unatoč tome, lateks igračke i dalje ostaju na samom vrhu popularnosti i cjenovne dostupnosti. Ogroman broj seks igrački koje možete dan danas pronaći na tržištu je upravo posljedica popularnosti lateks igrački. A još i danas je veliki postotak tih igrački napravljen upravo od lateksa.

Jelly materijal

Jelly materijal je samo druga riječ za posebnu vrstu lateksa. Struktura i dodir te vrste materijala je naime izuzetno slična želeu (eng: jelly) koji je jako popularan preko mora. Taj materijal je prirodno proziran i njegova unutrašnjost može biti puna mjehurića.

Lateks/jelly kao materijal nije idealan, prije svega s higijenskog vidika koji je za seks igračke jako važan ako na njih ne pazite dobro. Lateks ima poroznu teksturu, odnosno pun je pora, malih rupica koje zadržavaju mikroskopske količine prljavštine. Zato su teži za čistiti od drugih dostupnih materijala. Njegova popularnost izvire prije svega iz toga da je lateks iskoristiv kako s lubrikantima na bazi vode, tako i s onima na bazi ulja. Problem je samo u tome da kada ga jednom koristite s lubrikantom, lubrikant može privlačiti više prašine.

Da skratimo, unatoč značajnom mirisu po gumi, lateks je i dalje izuzetno popularan jer je njegova upotreba udobna i dobro se osjeća. Ako želite iznimnu zabavu po ugodnoj cijeni, lateks erotske igračke su prave za vas.

A što je sa silkonom?

Silikon je, uz lateks, jedan od najkorištenijih materijala u seks industriji. I silikon ima miris po gumi, ali je nešto slabiji od proizvoda iz lateksa. Velika razlika od lateks proizvoda je i ta da je tekstura silikonskih proizvoda potpuno glatka, odnosno nema pora. To znači da ih je jako lagano čistiti u usporedbi s lateks igračkama. Još lakše je silikonska erotska pomagala oprati u stroju za pranje posuđa. Da, istina je da silikonske igračke (ako su vodootporne i nemaju otvorenih elektronskih dijelova) možete lagano postaviti u stroj za pranje posuđa te ih tako jednostavno oprati.

Unatoč tome da je silikon samo jedan materijal, igračke mogu biti mekane ili nešto tvrđe. Čak i ako na njima koristite lubrikant, silikon privlači izuzetno malo prašine i prljavštine. S njima možete koristiti lubrikante na bazi vode, a svakako morate izbjeći korištenje lubrikanata na bazi ulja! Uljaste tekućine naime oštećuju i polagano razgrađuju površinu silikonskih igrački. Uz to da nikako ne izgleda lijepo sa estetskog vidika, s tim skraćujete i njihov životni vijek.

Koristite silikonska pomagala zajedno s temperaturom. Možda zvuči čudno, ali se silikon brzo zagrije i ohladi, što ga napravi spremnim za vruće-hladne užitke. Jer je silikon većinom hipoalergenski, upotrebljiv je i za one koji imaju probleme s različitim alergijama. Sve te prednosti donose sa sobom i ponešto višu cijenu.

Međutim, ako mislite da je viša cijena prepreka na putu do silikonskih užitaka, razmislite još jednom ili ponovno pročitajte drugi dio članka. Nabrojane prednosti i životni vijek, koji je duži od većine drugih seks igrački, je već više nego dovoljno da ne zažalite vašu kupnju. Pogledajte ponudu silikonskih proizvoda ovdje.

Različite proizvode od lateksa i silikona ćete pronaći i u našoj trgovini:


Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura