Seks položaji u trudnoći

Savjeti za bolji seks

Danas nas čekaju najudobniji seks položaji u trudnoći. U prethodna dva članka o trudnoći saznali smo kakve promjene u seksualnosti možeš očekivati tijekom trudnoće, te upoznali neke mitove i istine o trudnoći.

Danas ti predstavljamo koji su najprikladniji i najudobniji seks položaji u trudnoći. Koji ćeš odabrati?

PAŽNJA! Savjeti ne vrijede u slučaju rizične trudnoće ili u slučaju da liječnik iz bilo kojeg razloga zabrani spolne odnose!

1. Spooning sex - “žlicanje”

spooning

“Žlicanje” je jedan od položaja koji se može koristiti od početka do kraja trudnoće. Kako bi ti bilo još ugodnije (osobito u posljednjim mjesecima trudnoće), ispod trbuha možete staviti jastuke ili smotane ručnike.

Spooning seks posebno je popularan, jer omogućuje lakši pristup klitorisu kojeg možeš dodatno stimulirati rukom ili igračkom.

2. Seks straga

seks straga

Seks straga izuzetno je pogodan položaj za prve mjesece trudnoće.

Pred kraj drugog tromjesečja to može postati malo teže izvedivo, jer na kraju možeš shvatiti da ti je neugodno ili da je već malo teže držiš ravnotežu. Tada je vrijeme da prestanete  sa seksom straga i upotrijebite neki od ostalih navedenih položaja.

3. Žena na vrhu

žena na vrhu

Kada je tijekom seksa žena na vrhu, kontrola tempa, brzine i dubine penetracije potpuno je u njezinim rukama. Zbog toga je to položaj koji preferiraju mnoge žene, a ni trudnice nisu iznimka.

S vremenom se može dogoditi da trbuh počne utjecati na tvoju ravnotežu – to možeš riješiti tako da se malo nagneš unatrag i položaj će biti još lakši za izvođenje i još udobniji.

4. Seks u vodi

seks u vodi

Ako kod kuće imaš kadu i ako je dovoljno velika, možete se poslužiti seksa u vodi. To je posebno ugodno u visokoj trudnoći jer voda daje osjećaj lakoće i bestežinskog stanja.

Tijekom seksa u vodi preporučuje se korištenje lubrikanta na bazi silikona. Ovo se neće isprati niti upiti u kožu, pa će njegov učinak trajati dugo.

5. Seks sjedeći

seks sjedeći1

Seks sjedeći je još jedan položaj koji se može koristiti čak i tijekom trudnoće. Tvoj partner može sjesti na stolicu ili na rubu kreveta, a ti sjedneš na njega.

Također možete zamijeniti uloge – ti možeš sjediti ili ležati na rubu kreveta! Ovo je odličan položaj za oralni, kao i za vaginalni i analni seks.

6. Seks sa strane

seks sa strane

Seks sa strane je vrlo ugodan za trudnice, slično “žličarenju”. Tijekom toga trudnice mogu ležati na boku, a za još veću udobnost mogu si pomagati jastucima ili smotanim ručnicima.

Ovaj položaj bez brige možete koristiti i tijekom trudnoće.

7. Analni seks

analni seks

Ne zaboravimo na analni seks! To se bez većih problema može raditi i tijekom trudnoće. Jedino na što morate obratiti pozornost je da nikada ne kombinirate analni i vaginalni seks. To znači da što god umetneš u anus, ne smiješ nakon toga umetnuti u rodnicu. Bio to prst, igračka, penis ili bilo što drugo.

Ako imaš hemoroide, najbolje je preskočiti analni seks kako ne bi stanje još pogoršala.

Koji ćeš položaj ti odabrati?

Ako još nisi čitala prethodne postove o trudnoći, samo ih pročitaj i tako nauči nešto novo.

Sve navedene proizvode možeš pronaći na našoj web stranici ili u našoj trgovini u Zagrebu. Ako imaš pitanja, možeš nas nazvati ili poslati e-mail  i rado ćemo ti pomoći! Također smo prisutni na Instagramu, YouTube kanalu, Facebooku i TikToku, pa nas ne zaboravi pratiti i tamo.

Sara
bio_sara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura