Problemi s preranom ejakulacijom?

Savjeti za bolji seks

Za puno muškaraca prerana ejakulacija znači puno problema te jako utječe na njihov seksualni život i sampouzdanje. S tim se suočava jedan od tri muškarca, a najčešće prije 40. godine starosti. Zašto uopće dolazi do tih problema i kako ih se uopće riješiti te ponovno uživati u seksualnosti?

Što je prerana ejakulacija?

Prerana ejakulacija je nekontrolirana ejakulacija prije ili odmah nakon penetracije. Dogodi se nakon minimalne stimulacije ili puno prije nego što to muškarac želi. Rezultat toga je nezadovoljavajuć spolni odnos za oba partnera. To je najčešći muški problem s kojim se suočava puno muškaraca, znanstvenici su otkrili da je u nekoj točki života pogodila svakog muškarca, a naravno da kod različitih muškaraca traje različito dugo. Ako se pojavi jednom ili samo nekoliko puta, nema razloga za brigu, a ako vam se to događa često, morate potražiti pomoć i riješiti problem, jer ti problemi mogu dovesti do drugih problema, kao što su depresija, stres i izbjegavanje partnera i spolnog odnosa što snažno utječe na odnos.

ejakulacijaNajčešći uzroci

Većina primjera prerane ejakulacije nema jasnog uzroka. S godinama seksualnih iskustava se muškarci često nauče zadržati orgazam. Prerana ejakulacija se može pojaviti s novim partnerom, a možda i samo u nekim seksualnim položajima ili ako je od zadnje ejakulacije prošlo puno vremena. Mogu ju uzrokovati i psihološki faktori, kao što su anksioznost, osjećaj krivnje ili depresija. U nekim primjerima može biti zdravstvenog izvora kao posljedica hormonskih problema, ozljeda ili neželjeni učinak nekih lijekova.

Simptomi

Simptom je prerana ejakulacija prije ili odmah nakon penetracije, nakon minimalne stimulacije. Ako prije niste imali problema s tim te se prerana ejakulacija dogodi nekontrolirano, potražite pomoć kod doktora.

Dijagnoza

Vaš liječnik će dijagnozu postaviti nakon savjetovanja o vašem seksualnom životu i potpunom pregledu, a da bi odredio kakvo je vaše fizičko stanje, možda će htjeti razgovarati s vašim partnernom te napraviti laboratorijske testove koji će potvrditi ili opovrgnuti sumnju zdravstvenih problema.

Liječenje

U većini primjera problemi nestanu sami od sebe, prije svega u primjerima kada je prerana ejakulacija posljedica stresa. S vježbama tehnika opuštanja i dubokim disanjem možete zadržati orgazam te ga naučiti kontrolirati – to napravite tako da s masturbiranjem prestanete tik prije orgazma, a onda ponovno nastavite, tako ćete naučiti kada i kako orgazam zadržati. Upravo tako možete probleme umiriti i spriječiti s prestankom konzumiranja alkohola, duhana i nedopuštenih droga.

Kod liječenja, odnosno rješavanja prerane ejakulacije vam može pomoći i partnerica, i to s novim tehnikama. Morate naučiti kako prepoznati i nadzirati osjećaje koji dovode do ejakulacije, komunicirajte s partnerom da uspori ili prestane sa stimulacijom, pokušajte s kondomom koji će smanjiti stimulaciju ili zamijenite položaj.

sprej-za-odgadzanje-orgazmaPomoći vam mogu i Kegelove vježbe, da, i za muškarce su jako preporučljive, iako ih većina uopće ne poznaje. Kako ih izvoditi? Pročitajte ovdje.

Probajte i s kremama i gelovima za kašnjenje orgazma, koji na živčani sustav djeluju opuštajuće i umirujuće, a to na prirodan način oslabi spolne podražaje te smanjuje osjetljivost penisa što za posljedicu ima kasniji orgazam.

Muškarac, koji može zadržati svoj orgazam, doprinosi boljem seksualnom iskustvu svog partnera. Kada žena zna da njen partner može odgoditi svoju ejakulaciju, osjećat će se opuštenije, a seks će za oboje postati puno više zadovoljavajuć.

Problemi u seksualnosti su jako česti, uz preranu ejakulaciju, tu su i problemi s erekcijom i premalenim penisom o čemu smo već pisali, članke možete pronaći ispod, a isto tako si ispod možete pogledati i proizvode za kašnjenje orgazma.

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura