Poznaješ li sve tipove vibratora?

Erotske igračke

Vibratori su neosporno jedna od najomiljenijih seks igrački jer ih mogu koristiti kako muškarci, tako i žene. Poznate ih vjerojatno baš svi, ali možda ne znate da postoji više vrsta vibratora i u čemu se međusobno razlikuju, zato prije kupnje ne znate kojega izabrati. Pročitajte kakvi tipovi vibratora su na volju i kakve su njihove glavne karakteristike.

Tipovi vibratora

Manji vibratori su uobičajeno prvi izbor za početnike i idealni za parove, jer su maleni, ali svejedno dovoljno jaki da pružaju puno užitaka. Ti vibratori su odličan izbor za žene koje žele stimulaciju klitorisa tijekom masturbacije ili spolnog odnosa. A zbog toga što su maleni, možete ih koristiti i tijekom penetracije, bez straha da ćete ozlijediti sebe ili partnera.

Vibracijski leptiri su namijenjeni ženama, uobičajeno su oblikovani slično kao strap-on jer ga žena može »obući«, što joj omogućava da uživa bez da bi koristila ruke. Oblikovani su u obliku leptira s raširenim krilima. Namijenjeni su vanjskoj stimulaciji, dakle stimulaciji klitorisa, a neki imaju i dodan dio za penetraciju. Odličan su izbor za masturbaciju ili stimulaciju tijekom spolnog odnosa. Više o njima možete pročitati ovdje.

Vibracijska jaja su manji vibratori u obliku jajašca te ih možete koristiti kako za vanjsku, tako i za unutarnju stimulaciju. Upravljati možete s prikladnim daljinskim upravljačem na kojem izabirete brzinu i načine vibriranja. A jer su manji i prikladni, odlični su za putovanja.

Klasični vibratori su oblikovani u obliku penisa. Koristiti ih možete za stimulaciju klitorisa, iako su namijenjeni prije svega unutarnjoj stimulaciji. Klasični vibrator je odličan način za eksperimentiranje s umetajućim vibratorima, a većina ih ima na volju više različitih načina i brzina vibriranja koje sami izabirete.

Masažni vibratori su namijenjeni vanjskoj stimulaciji. Oblikovani su tako da je gornji dio širi, da stimulira veći dio klitorisa, a uobičajeno su i većih dimenzija. Koristiti ih možete i na drugim dijelovima tijela te tako možete partneru ponuditi opuštajuću i erotičnu masažu.

Dvostruki vibratori su slični dvostrukim dildoima, ali samo što vibriraju. Najbolji su izbor za parove koji žele zajedno uživati u zadovoljavajućim vibracijama.

Vibracijski naprstci su oblikovani tako da ih možete namjestiti na prst te imate potpun nadzor nad užitkom. Možete ga koristiti sami ili svoj užitak potpuno prepustiti rukama partnera. Odlični su i za stimulaciju klitorisa tijekom seksa.

Vibratori G-točke su posebno oblikovani tako da dosežu najosjetljiviji dio vagine – G točku. Većina je ravna, a zakrivljen je tek vrh. Taj tip vibratora je povezan sa ženskom ejakulacijom (squirting), zato je odličan izbor za eksperimentiranje, a posebno ako ejakulaciju još niste doživjele.

Rabbit vibratori zadovoljavaju sve ženske potrebe jer stimuliraju vanjski i unutarnji dio zajedno. Na volju su u različitim bojama i oblicima, a svima je zajedničko to, da ima baš svaki vibrator još i dodatni dio koji tijekom penetracije stimulira klitoris. Neki imaju ugrađen i poseban rotacijski motor na gornjem dijelu, koji omogućava da se taj dio vrti u krug ili lijevo i desno, što pruža još dodatnu i bolju stimulaciju.

Realistični vibratori su vibratori koji su oblikovani u obliku penisa i vibriraju. U većini primjera imaju muda i izbočene žile. Na volju su u različitim dužinama i s različitim promjerima.

Vodootporni vibratori su namijenjeni svima koji uživaju u vodi. Bez brige ih možete koristiti pod tušem, u kadi ili na bazenu. Također su i jako jednostavni za čišćenje jer ih možete cijele potopiti u vodu.

Analni vibratori su namijenjeni analnoj stimulaciji. I u toj je kategoriji na volju puno različitih oblika, od većih do manjih ili od glatkih do rebrastih. Ako uživate u analnom seksu i želite još više stimulacije, taj vibrator je kao stvoren za vas. Izabrati možete i onoga koji stimulira vaginu ili klitoris i anus zajedno, da je užitak stvarno potpun.

Na volju je stvarno jako puno različitih tipova i oblika vibratora, zato ne sumnjamo da ćete zasigurno pronaći barem jednoga koji će vam pružati sate i sate nevjerojatnih osjećaja i užitaka.

Ispod pogledajte nekoliko izabranih vibratora iz naše ponude.

Urša
Pronađite njezine članke u svim kategorijama, najviše voli pisati o savjetima koji obogaćuju i poboljšavaju seks i davati odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura