Izdržljivost - prebrzo svršim, što sad?

Savjeti za bolji seks

"Prebrzo svršim, što da radim?"

Gornje pitanje, jedno je od najčešćih, koje dobivamo. Pitaš li se i ti, što učiniti ako je tvoja izdržljivost slaba? Baš kao što svoju kondiciju možeš trenirati trčanjem, izdržljivost ili stamina, također je nešto što možeš poboljšati.

Više edginga - veća izdržljivost

stamina training kit za izdržljivost

Edging je jedna od najučinkovitijih tehnika koju možeš koristiti za povećanje izdržljivosti u krevetu. Za to je potrebno puno vježbe i, kao i za sve u životu, puno truda. Iako, da budemo iskreni, edging je baš zabavan, i sviđa nam se!

Ovo je tehnika u kojoj masturbiraš i staneš neposredno prije orgazma. Onda pričekaš, da se malo smiriš, pa opet nastaviš. Dobro je, da vježbaš barem 20 minuta odjednom, no naravno, izdržljivost će biti veća ako to ponoviš više puta. Na taj ćeš način uvježbati svoj mozak i tijelo da si ti glavni. Tako ćeš imati bolju kontrolu nad svojim orgazmima.

Ako želiš da učinak bude još bolji i brži, možeš koristiti masturbator. Najbolji masturbator za ovu svrhu je Fleshlight Stamina Training Kit, koji je dizajniran upravo za to. Naravno, i svi ostali masturbatori su dobri za trening izdržljivosti, jer je osjećaj pri njihovoj uporabi obično vrlo realan.

Ako je tvoj budget manji, možeš odabrati jedan od FPPR. masturbatora.

Tehnika "start-stop"

Sljedeća tehnika za veću izdržljivost naziva se „start-stop“ tehnika. Prije nego što je počneš prakticirati, dobro je, da si već vježbao i edging. Princip je inače vrlo sličan, samo što se kod "start-stop" tehnike zaustavljaš tijekom seksa, a ne tijekom masturbacije.

Kada staneš, napravi malu pauzu i tijekom nje, obrati pažnju na partnera. Možeš ga zadovoljiti ustima, prstima, igračkom ili bilo čim drugim. Tako i sam malo skreneš pažnju drugdje, što znači da ćeš moći brže nastaviti, a ujedno će se tvoj partner osjećati još posebnije.

Ova tehnika je općenito nešto lakša od edginga, jer s njom ne moraš znati svoje "granice bez povratka"ili “point of no return”. Kod edginga moraš  stati neposredno prije nego što svršiš, dok kod "start-stop" tehnike, možeš stati i ranije.

Tehnika stiskanja ili "the squeeze technique"

squeeze technique za izdržljivost

Sljedeća popularna tehnika je takozvana “squeeze” tehnika.

Kad osjetiš da ćeš svršiti, stisni penis točno ispod glavića. Moraš koncentrirati pritisak na frenulum, te stezati toliko dugo da nestane potreba za ejakulacijom.

Čak i ovu tehniku dobro je, da je prvo sam vježbaš  prije nego što isprobaš i s partnerom. Samo nemoj očekivati da ćeš  uspjeti prvi put. Kao i svugdje drugdje, i tu je potrebno puno vježbe.

Masturbacija prije seksa za veću izdržljivost

Vjerojatno si čuo da nakon prvog orgazma trebaš više vremena za drugi. Sljedeća tehnika je jedna od najočitijih, naime - masturbiraj jedan sat prije seksa, i tako ćeš u seksu izdržati duže. Samo pazi da između masturbacije i seksa prođe dovoljno vremena, da se ne bi u ključnom trenutku dogodilo, da ne možeš postići erekciju

Kegelove vježbe nisu samo za žene

kegelove vježbe za izdržljivost

Sigurno si čuo za Kegelove vježbe i pomislio, da ih mogu raditi samo žene. Krivo misliš!

U studiji iz 2005. godine, 80% muškaraca izjavilo je da su redovite Kegelove vježbe riješile njihove probleme s preuranjenom ejakulacijom.

Ali to nije sve! Čak 75% sudionika reklo je da su im Kegelove vježbe pomogle, ako su u prošlosti imali problema s održavanjem ili čak postizanjem erekcije.

Ali kako uopće da radim Kegelove vježbe?

Kako bi otkrio o kojim se mišićima radi, sljedeći put kada budeš mokrio, na trenutak ćeš prekinuti istjecanje urina. Obrati  pozornost na to, koje mišiće trebaš koristiti za to.

Upravo te mišiće trebaš  aktivirati prilikom izvođenja Kegelovih vježbi. Najlakši način da to počneš je da se gledaš u ogledalo i pokušaš podići testise bez korištenja ruku. Pokušat ćeš ih nekako uvući ili skratiti. Kad to svladaš, možeš redovito trenirati tako da,  mišiće stisneš na 10 sekundi, a zatim ih opustiš na 10 sekundi. Ako svaki dan radiš barem deset ponavljanja, ubrzo ćeš primijetiti veliku razliku.

Predigra je ključ do duljeg seksa

Seks često doživljavamo samo kao vrijeme penetracije, pa bi bilo dobro, da bi za duži seks proširili i promijenili našu definiciju samog seksa. Seks je daleko od puke penetracije, iako sve prije njega radije nazivamo predigrom. U stvarnosti, seks je i oralni seks, kao i korištenje ruku, jezika, igračaka i slično.

Ukratko, ako je predigra duža, dulji će biti i seks. Tako možete uživati u beskrajnim satima prepuštanja jedno drugome.

 Možeš koristiti i kreme za odgađanje orgazma

orgasm delay

Ako tražiš jednostavno i brzo rješenje za veću izdržljivost i duži seks, možeš isprobati kreme ili sprejeve za odgodu orgazma.

Svi ti proizvodi djeluju na sličan način – umrtvljuju glavić penisa. Ovaj je najosjetljiviji i ako ga malo umrtviš, možeš duže izdržati.

Koriste se tako da se nanose 10-15 minuta prije spolnog odnosa, kako bi imali dovoljno vremena da se upiju i počnu djelovati.

Koristi prsten za penis ili tablete

Postoje i mehanička pomagala za povećanje izdržljivosti, i jedno od njih su prstenovi za penis. Parovi kažu, da bez prstena uopće više ne seksaju, jer muškarac s njim može izdržati dulje.

Prsten djeluje tako da zadržava krv u penisu, što čini erekciju težom i duljom. Za razliku od krema i sprejeva, prstenovi za penis ne smanjuju osjetljivost penisa.

Druga opcija za povećanje izdržljivosti su razni dodaci prehrani u obliku tableta, koje svakodnevno uzimaš ili kondomi koji rade na sličnom principu kao kreme i sprejevi.

Sve navedene proizvode možeš pronaći na našoj web stranici ili u našoj trgovini u Zagrebu. Ako imaš pitanja, možeš nas nazvati ili poslati e-mail. Također smo prisutni na Instagramu, YouTube kanalu, Facebooku i TikToku, pa nas ne zaboravi pratiti i tamo.

Sara
bio_sara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura