Može li pretjerano treniranje utjecati na erekciju?

Savjeti za bolji seks

Poremećaj erekcije prilično je čest problem kod muškaraca. Može se pojaviti iz različitih razloga. Kako i zašto to može biti povezano sa sportom?

Sport omogućava čovjeku zdrav način života. Pretjerano treniranje, međutim, može imati negativne posljedice. Čak i s erekcijom.

Sport i erekcija

Bavljenje sportom u načelu dobro utječe na erekciju muškarca, jer omogućuje bolju cirkulaciju krvi. Za one koji imaju problema s erekcijom, trebali bi u svoj stil života uvesti sportsku rutinu: 40 minuta aerobnih vježbi, 4 puta tjedno, najmanje 6 mjeseci ako žele postići promjene.

Ako se ne baviš sportom, najbolji pristup je jednostavna aerobna aktivnost, poput svakodnevnog hodanja ili plivanja, a vježbu možeš postupno nadograđivati. Ali što se događa kod pretjerane vježbe?

Pretjerano treniranje

Vježbanje, u "normalnim granicama", kao što je već spomenuto, izvrsno je za bolju cirkulaciju krvi i podiže ili održava razinu testosterona, a pretjerani trening može uzrokovati pad razine testosterona. Očituju se posljedice, poput promjena raspoloženja, poremećaja spavanja, smanjenog libida i također poremećaja erekcije.

Pretjerano treniranje javlja se i kod profesionalnih i kod amaterskih sportaša. Važno je svom tijelu dati dovoljno vremena za regeneraciju i dovoljno kvalitetan san, jer sam umor može utjecati na erekciju.

Biciklizam

Problemi s erekcijom primijećeni su kod sportaša koji su intenzivno uključeni u biciklizam zbog dugotrajnog sjedenja. To vrši pritisak na okolne arterije, što dovodi do kroničnog smanjenog protoka krvi u penisu. Posebno dizajnirana sjedala za bicikle pomažu smanjiti rizik od takvih posljedica.

Doping i erekcija

Nije nikakva tajna da mnogi sportaši, profesionalni ili amateri, koji pretjerano treniraju, pribjegavaju raznim tvarima koje im pomažu u postizanju ciljeva. Poremećaji erekcije također se javljaju kod određenih tvari ili pri nepravilnoj, dugotrajnoj uporabi.

Što možemo zaključiti?

Dakle, pretjerano treniranje može dovesti do poremećaja erekcije iz različitih razloga, ali najvažnije je slušati svoje tijelo, dati mu vremena da se obnovi, hraniti kvalitetnom hranom i priuštiš mu dovoljno sna.

Ako imaš bilo kakvih pitanja, uvijek smo ti dostupni putem e-maila, telefona, chata i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu. Kontaktiraj nas, pitaj, napiši komentar.

Za još zanimljiviji sadržaj iz svijeta seksa i erotskih igračaka također se možeš pretplatiti na naš YouTube kanal.

Maja
bio_maja

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura