Masaža prostate - što je to i kako započeti

Savjeti za bolji seks

Istraživanje provedeno u Americi pokazalo je da je masaža prostate najpopularnija kod muškaraca starijih od četrdeset godina, a najveći interes među onima u dobi od 55 do 65 godina.

Ovdje nalazimo sličnu situaciju. Naime, najčešće nam se u vezi masažera prostate javljaju muškarci u zrelijim godinama.

To su i godine kada muškarci imaju problema s erekcijom i masažom prostate mogu nastaviti doživljavati orgazme na jednostavan način, koji su poznati po tome što su mnogo intenzivniji nego inače!

Kome so stimulatori prostate namijenjeni?

Masažeri za prostatu u osnovi su namijenjeni svim osobama s prostatom, ali ih možeš koristiti i ako je nemaš.

Mnogi ljudi su uvjereni da masažere za prostatu koriste samo vrlo kinkyi ili gay muškarci, a to uopće nije slučaj. Može ih koristiti baš svatko, jer je glavni razlog kupnje ove igračke prvenstveno želja za boljim seksom i većim užitkom.

Kakav je osjećaj orgazma prostate?

Kao što je već spomenuto, orgazmi prostate su duži i intenzivniji od normalnih ejakulacijskih orgazama. Muškarci koji su ih već iskusili kažu da ih osjećaju po cijelom tijelu. Normalan orgazam bi trebao biti poput brze navale užitka, a orgazam prostate  usporedivo s tim traje i traje.

Ejakulacija se ne događa nužno tijekom orgazma prostate. Ako se penis ne stimulira u isto vrijeme, vjerojatnije je da će iz penisa istjecati samo tekućina prostate, koja je tekućina od sperme. Ima je manje i sporije izlazi. Budući da tekućina na prvi pogled podsjeća na mlijeko, naziva se i mužnja prostate ili prostate milking.

No, može se dogoditi i da do ejakulacije uopće ne dođe.

Gdje se nalazi prostata

masaža prostate

Prostata je žlijezda veličine oraha kroz koju prolazi uretra, smještena između mjehura i korijena penisa. Možeš ju osjetiti prstom ako ga umetneš u anus i okreneš gagore prema penisu. Najlakše ju je osjetiti tijekom uzbuđenja, jer se tada povećava.

Pozitivni učinci masaže prostate

Kako prostata postaje sve veća tijekom godina, ponekad može nabubriti do te mjere da ometa protok mokraće. Uretra, koja teče kroz prostatu, sužava se. Redovita masaža prostate može pomoći muškarcima koji imaju poteškoća s mokrenjem zbog otekline prostate.

Masaža smanjuje nakupljanje tekućine prostate u prostati i tako pridonosi njenom boljem funkcioniranju.

Neka istraživanja također govore da redovita masaža smanjuje mogućnost raka prostate.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, masaža prostate poboljšava seksualni užitak i erekciju.

Kako započeti masažu prostate

Najvažnije je s masažom započeti polako i s puno lubrikanta. Ako to radiš sam, najlakše ćeš to učiniti igračkom. Predstavljam ti neke od najboljih na kraju ovog zapisa.

Ako si zabrinut oko čistoće, prije početka možeš koristiti analni tuš.

Kada je vrijeme za akciju, započni polako i s nečim malim. Najlakše je početi s jednim prstom, pa s dva, a možda čak i s tri. Nakon toga, vrijeme je za igračke i puno analnog lubrikanta!

Ako  je to za tebe nešto potpuno novo, možda ćeš na početku osjećati kao da moraš na stolicu. Nemoj se plašiti toga, jer je to sasvim normalno i proći će. Neki također imaju osjećaj pritiska da pišaju zbog pritiska na prostatu i neizravno na mjehur. Najlakši način da to izbjegneš je da to učiniš prije nego što počneš s masažom.

I još nešto – prvi put je dobro da nemaš prevelika očekivanja. Malo je vjerojatno da ćeš moći odmah doživjeti orgazam, jer će ti biti teže  potpuno opušten zbog doživljavanja potpuno novih senzacija. Ne moraš se zamarati time, radije se pokušaj usredotočiti na ono što ti se sviđa. Možda uspiješ drugi ili treći put, ali možda će biti potrebno još nekoliko pokušaja. Ovo je također sasvim normalno. Samo nemoj odustati, jer prostatu ne zovemo uzalud muška G točka!

Najomiljeniji masažeri prostate

Hueman - Black Hole

Među najprodavanijima svakako je analni vibrator s prstenom Hueman Black Hole, koji osim stimulatora prostate ima i prsten za penis. Za lakši rad možeš prebacivati između postavki pomoću priloženog daljinskog upravljača i tako se lakše prepustiti užitku.

Više o ovom stimulatoru i Hueman liniji možeš saznati u ovom videu!

Easy Toys Anal Collection - analni vibrator

Ako želiš radije započeti s nečim povoljnijim kako bi saznao odgovara li ti masaža prostate, EasyToys silikonski analni vibrator je pravi za tebe. Izrađen je od kvalitetnog silikona i ima blago zakrivljeni vrh za lakšu stimulaciju prostate.

Easy Toys Men Only - stimulator prostate Bent

Masažer prostate ne mora nužno vibrirati. Za početak možeš koristiti i jednog bez vibracija kojeg držiš i ljuljaš te tako stimuliraš prostatu. Stimulator prostate Bent je savršen za to.

Rocks Off - vibrator za prostatu O-Boy

Ako si ljubitelj intenzivne stimulacije, odaberi vibrator prostate O-Boy. Zbog svoje zakrivljenosti pogađa točno tamo gdje je potrebno, a intenzivno stimulira i perineum.

Vibrator Lelo Hugo

Za sve one koji vole uživati u nečem luksuznijem,  vibrator LELO Hugo je idealan. LELO izrađuje stvarno kvalitetne igračke i spomenuti analni vibrator nije iznimka. S ovom kupnjom jednostavno ne možeš pogriješiti!

Ako te zanima više o masaži prostate i užitku općenito, prati nas na društvenim mrežama. Idi na Facebook, Instagram ili YouTube i naučit ćeš puno novih stvari. Ako imaš pitanje ili problem, nazovi nas ili nam napiši e-mail.

Sara
bio_sara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: