Lubrikanti 101 - kojeg odabrati?

Savjeti za bolji seks

Ah, lubrikanti ... Svima nam trebaju, ima ih bezbroj, ali još uvijek ne znamo koji odabrati. Danas ćemo se dotaknuti različitih vrsta lubrikanata, tako da konačno možeš odlučiti koji je pravi za tebe!

Lubrikanti na bazi vode

Lubrikanti na bazi vode su najprodavaniji jer su najsvestraniji!

+ Možeš ih koristiti s kondomima i svim vrstama igračaka.

+ Na posteljini i drugim tkaninama ne ostavljaju mrlje.

- Brzo se upijaju u kožu pa ih je potrebno nanositi više puta. Također se brzo i jednostavno peru, što može biti i plus i minus. Ovisi kako na to gledaš. Ako pod vodom želiš koristiti lubrikant na bazi vode, neće ti se svidjeti.

Svatko bi u svojoj kolekciji trebao imati barem jedan lubrikant na bazi vode. Uvijek dobro dođe i ne morate razmišljati ni o čemu posebno prilikom korištenja.

Ali ako želiš da lubrikant bude otporniji i još glatkiji na dodir, onda je silikonski prikladniji za tebe!

Lubrikanti na bazi silikona

+ Silikonski lubrikanti se ne upijaju u kožu, tako da gotovo nikada nije potrebno ponovno nanošenje.

+ Oni su hipoalergeni, što znači da ne uzrokuju alergijske reakcije.

+ Silikonski lubrikanti mogu se koristiti s kondomima.

- Ne smiješ ih koristiti sa silikonskim igračkama, jer silikon u lubrikantu reagira sa silikonskom površinom igračke, zbog čega igračka postaje ljepljiva i neupotrebljiva.

- Ostavljaju mrlje na posteljini i drugim tkaninama.

To što se ne ispiru jednostavno opet može biti plus ili minus. Ako ga želiš koristiti pod vodom, silikonski lubrikant je idealan za tebe. Stoga ih je malo teže isprati (Savjet: koristi sapun!).

Uljni lubrikanti

crisco lubrikant

Među uljne lubrikante spadaju i ulja poput ricinusovog i maslinovog ulja, au tu kategoriju spada i Crisco. To je u osnovi biljno ulje koje se prodaje kao ulje za pečenje, ali je najčešće poznato kao ulje za fisting. Možeš ga pronaći i u našoj trgovini i zapravo vrlo je popularan!

+ Ponovno nanošenje praktički nije potrebno, jer ulje traje dugo.

- Ulje ostaje dugo u vagini. Ako si osjetljivija, to može uzrokovati neugodne upale. Naravno, to nije nužno! Neki ljudi kunu se u kokosovo ulje i nikad nemaju problema s upalama. Budući da se razlikuje od osobe do osobe, najbolje je da sam isprobaš.

- Uljni lubrikanti ostavljaju mrlje na posteljini i drugim tkaninama.

- NIKADA ih ne smiješ koristiti zajedno s kondomima! Ulje oštećuje lateks pa kondom brže puca.

Osjećaj pri korištenju uljnog lubrikanta općenito je vrlo mastan. Opet, ovo može biti plus ili minus. Nekima se to sviđa, drugima ne.

Lubrikanti s okusom

Na kraju, da vidimo koja je svrha lubrikanata s okusom. Obično se koriste za oralni seks, ali se ne preporučuje koristiti ih za penetraciju. Ovi lubrikanti su uglavnom na bazi vode i sadrže zaslađivače i boje koji mogu iritirati vaginu.

S ovim je slično kao bilo kojim drugim lubrikantima. Neki s njima nemaju problema, dok ih drugi moraju izbjegavati zbog preosjetljivosti. Kad jednom probaš, znat ćeš sigurno.

Ako te zanima koji sve okusi postoje, pogledaj video i procijeni koji ti se najviše sviđa!

Da sažmemo

Poznajemo lubrikante na bazi vode, silikona i ulja.

Lubrikanti na bazi vode se najbrže upijaju i moraš ih nanositi nekoliko puta, ali ih možeš  koristiti sa svim mogućim igračkama i kondomima. Ne ostavljaju mrlje.

Silikonski i uljni lubrikanti dugo traju, pa je dovoljan jedan nanos. Ostavljaju tragove na tkaninama.

Nemoj koristiti silikonski lubrikant sa silikonskim igračkama.

Uljni lubrikant se ne smije koristiti s kondomima od lateksa.

Sve navedene lubrikante lubrikante i ostale proizvode možeš pronaći u našoj online trgovini i fizički trgovini u Zagrebu. Ne zaboravi nas pratiti na društvenim mrežama! Možeš nas pronaći na Instagramu, Facebooku i YouTubeu. A možeš čitati i druge postove na blogu i naučiti puno novih stvari. Ako imaš dilemu ili pitanje, možeš nam pisati na [email protected] ili nas nazvati na 0800 804 851 i rado ćemo ti pomoći!

Sara
bio_sara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: