Koristi kondom za siguran seks

Ljubav i seksualnost

Kondomi su jedina kontracepcija koja vas štiti od spolno prenosivih bolesti.

Čak i ako koristite neku drugu zaštitu, također je potrebno koristiti kondome, jer te samo oni štite od spolno prenosivih infekcija, uključujući HIV.

Materijali iz kojih su napravljeni kondomi sprječavaju da virus HIV prolazi kroz njega. Stoga zadržavaju tjelesne tekućine koje mogu biti zaražene s druge strane. Jedini način za dobivanje HIV-a iz jednog tijela u drugo kada se koristi kondom jest ako pukne. Međutim, mogućnost toga (naravno, kada se koristi ispravno) je vrlo mala.

Kako koristiti kondome pravilno

  • koristi kondom samo jednom
  • prije upotrebe uvijek provjeri rok trajanja na poklopcu kondoma
  • oni se moraju skladištiti na suhom, hladnom mjestu (ispod 37 ° C) izvan izravnog sunčevog svjetla
  • ako je materijal ljepljiv ili krhak ili očito oštećen, nemoj koristiti kondom
  • ako je boja neujednačena i promijenjena, nemoj koristiti kondom
  • nemoj koristiti kondom u kombinaciji s lubrikantima na bazi ulja (vazelin, mineralna ulja, biljna ulja, kreme za hlađenje)
  • ako se kondom počinje savijati tijekom seksualnog odnosa, odmah ga poništi
  • ako smatraš da će kondom skliznuti sa penisa, ili ako suviše čvrsto stisne penis, zaustavi se i ukloni ga, inače riskiraš da će kondom puknuti
  • odmah nakon ejakulacije i još kada je penis u stanju erekcije, drži kondom čvrsto na mjestu na bazi penisa, a zatim ga jednostavno ukloni, zamotaj i baci u kantu za smeće

Kako pravilno staviti kondom na penis

  1. Otvori omot na rubu i pažljivo uzmi kondom u ruke, jer se može oštetiti nepravilnom upotrebom noktiju i oštrih predmeta, poput nakita i piercinga.
  2. Pobrini se da je dio kondoma koji se odvija izvana. Ako je ovaj dio iznutra, kondom je namješten na pogrešan način. Stisni kapu na vrhu kondoma tako da se zrak ne uvlači.
  3. Kada pritisneš kapu kondoma, stavi kondom na glavu penisa.
  4. Drugom rukom odvij zavrnuti dio.

Što je s veličinom kondoma?

Malo je govora o pravoj veličini kondoma, a to je vrlo važna tema. Pravo podešavanje je to što čini spolni odnos sigurnim i štiti te od neželjenih sklizanja kondoma i oštećenja kondoma. Većina kondoma je srednje veličine, a zatim možeš pronaći neke XL i XXL veličine. Ali, je li to doista dovoljno raznolika ponuda, da svatko može pronaći savršenu veličinu za sebe?

Ovim pitanjem puno se je angažirala tvrtka MY.SIZE. Otkrili su da je ponuda veličine uglavnom neprikladna pa su stvorili 7 različito velikih kondoma, među kojima možeš pronaći onu koja ti odgovara. Na njihovoj web stranici (ili telefonskoj aplikaciji) možeš pronaći detaljne upute koje ti pomažu da znaš koji kondomi su idealni za tebe.

Jer želimo promovirati siguran seks, ovaj vikend smo pripremili posebnu ponudu: od petka, 30. studenog 2018. do nedjelje, 2. prosinca 2018., traje akcija 3 za cijenu 2 kod MYSIZE kondoma.

Jednostavno dodaj 3 jednaka kondoma MY.SIZE u košaru, a zatim unesi MYSIZE kôd i vrijednost jednog proizvoda bit će oduzeta od tvoje narudžbe.

Ema
Znatiželjna djevojka koja voli pisati o najskrivenijim kutovima seksualnosti. A najviše voli istraživati društveni i psihološki utjecaj na seksualnost.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura