Kako odabrati ljuljačku?

Novo u ponudi

Želiš li isprobati nešto novo u spavaćoj sobi? Pomisli na ljuljačku. Pomoću nje možeš isprobati nove položaje koje inače ne možeš učinit, omogućava ti lakši pristup određenim područjima kao i veću slobodu kretanja sa manje napora.

Ljuljačka je pogodna za oralni, analni i vaginalni seks. Izvrsno je za parove u kojima je jedna osoba mnogo viša od druge, jer omogućuje postavljanje na samo pravu visinu. Također su popularni u BDSM svijetu jer osoba koja stoji pored ljuljačke ima više slobode kretanja i kontrole od one koja se nalazi na njoj i to može koristiti za dominaciju. Također pomaže osobama s tjelesnim invaliditetom, jer smanjuje opterećenje na zahvaćene mišiće i olakšava kretanje. Među kupcima imamo ogroman broj onih koji su ograničeni bolovima u kralježnici, kukovima ili koljenima u "normalnim" seksualnim položajima, tj. U erotskim aktivnostima koje zahtijevaju klečanje, fleksibilnost, fizičku kondiciju itd.

Koju ljuljačku odabrati?

Postoje različite vrste ljuljačke. Općenito, razlikujemo ih prema mjestu gdje su pričvršćene - bilo na vrata ili na strop. Skuplji modeli uključuju i postolje za samostalnu ugradnju.

  • Ljuljačke za vrata su vrsta ljuljačke koju instaliraš na svoja vrata. Vrata naravno moraju biti masivna. Takve ljuljačke imaju zadebljane, ponderirane dijelove na vrhu koji pružaju stabilnost. Kod korištenja ljuljačke vrata se moraju zatvoriti i zaključati. Ne samo da te niko ne iznenadi, već i da se vrata slučajno ne sruše sa šarki ili se ne slome ako nisu dovoljno stabilna. Ljuljačke za na vrata imaju ograničen broj položaja, ali su vrlo popularne jer ih možeš brzo instalirati i pohraniti. Ljuljačka je posebno pogodna za oralni seks i nježne bondage igre.
  • Najčešća je ljuljačka koja se sastoji od dvije široke trake za leđa i stražnjicu i petlje u koje umetneš noge i ruke. Petlje su obično prilagođene visini i omogućujuti, na primjer, da noge postaviš visoko u zrak. Za žene je to fantastična opcija da se dosegne i stimulira G-točku.
  • Postoje i veće ljuljačke postavljene na postolju. Imaju veliku površinu za ležanje, obično izrađenu od kože, tkanine ili drveta. Takve ljuljačke su uglavnom stabilnije, ali i skuplje. Pri kupnji uvijek pazi na to što uključuje komplet. U cijenu je često uključena samo ljuljačka, dok trake, kuke i drugu opremu moraš osigurati sam ili ih kupiti zasebno.
  • Stojeće ljuljačke zapravo su trake koje nosiš na tijelu i olakšavaju obavljanje određenog položaja. Traka ima petlje kroz koje partner ubacuje noge i tako visi natebi. Trake su pogodne i za gay parove. Korištenje takve ljuljačke zahtijeva puno snage, jer svog partnera nosiš sam, ali istodobno omogućava veću slobodu kao ako želiš podići partnera bez pomoći. Prilikom odabira imaj na umu da je to fizički zahtjevan podvig, jer moraš biti u stanju nositi težinu svog partnera.

Koje su prednosti ljuljačke

  • RELAKSACIJA, jer te oslobodi, omogućava lakši pristup određenim točkama i određenim položajima koje ne možeš izvesti na kauču ili krevetu. Također možeš ljuljačku koristiti solo. Staviš noge u petlje, sjedneš i opustiš se. Možeš masturbirati, ali ako je ljuljačka dovoljno udobna, možeš je koristiti i za čitanje knjige ili drugih stvari koje te opuštaju.
  • DUBOKA PENETRACIJA: uz pomoć ljuljačke, penis lakše prodire dublje. Budući da možeš prilagoditi visinu, ovo daje penisu pravi položaj za duboku i čvrstu penetraciju. To je, prema našim kupcima, bilo posebno korisno onim ženama koje orgazam nisu tako lako doživjele. Neki od njih otkrili su "squirting" uz pomoć ljuljačke.
  • BESKONAČAN IZBOR POZICIJA: ne samo duboka penetracija, ljuljačka ti omogućuje isprobavanje mnogih drugih položaja za koje si prije mislio da ih mogu obavljati samo akrobati. Usput, swing seks je također sjajna vježba za ruke, kralježnicu i trbušne mišiće.
  • BDSM DINAMIKA: Pored mnogih novih pozicija koje možete isprobati, možete se igrati i vezanjem. Ako koristiš dodatne užadi, ograničavaš partnerovu slobodu kretanja tako da on nigdje ne može pobjeći i igrati se kako želiš. Možeš koristiti i druge BDSM dodatke, samo pazi na sigurnost.

Što moram znati pri odabiru ljuljačke

  • Ljuljačka nije prikladna za svaku sobu, pa odredi pravo mjesto. Za viseću ljuljačku potrebna ti je čvrsta kuka na koju je možeš pričvrstiti. U principu, puno prostora trebaš za stojeću verziju.
  • Uz viseče imaš dvije mogućnosti. Postoje one s jednom kukom koja se može zakretati, dok je s dvostrukom kukom moguće kretanje samo naprijed-natrag. No, zbog vlastite sigurnosti uvijek se pobrini da će strop izdržati opterećenje i dobro pročitaj sve upute. Ako postoji mogućnost pada stropa, ljuljaška na postolju je bolji izbor.
  • Prilikom odabira dobro je provjeriti i materijal. Seks ljuljačke izrađene su od sintetičkog materijala, a postoje i verzije s kožom ili lateksom. Idealno ako imaš fetiš na ovo.
  • Ako ljuljačka služi dužim igrama, predlažem da se pobrineš i za udobnost. U naslonjavanju poza prvo će patiti vrat, pa razmisli o potpori. Isto provjeri i za ostale dijelove ljuljačke - preporučujem odabir tapeciranih, udobnih materijala.
  • Uvijek provjeri koliko težine ljuljačka može nositi. U principu, ljuljačke nose težinu od 150-180 kg. Pročitaj opis proizvoda i specifikacije.
  • Izbjegavaj situacije u kojima postoji opasnost od gušenja petljicama ili pojasevima.
  • Moraš se naviknuti na upotrebu ljuljačke. U početku možeš biti uplašen ili popraćen osjećajem da ćeš pasti. Možda ćeš imati i nekih problema s hvatanjem ravnoteže i prilagođavanjem pojaseva.
  • Pazi da se djeca ne igraju ljuljačkom.

Pravilna instalacija ljuljačke ključna je za izbjegavanje ozbiljnih ozljeda.

Čišćenje ljuljačke

Zahvaljujući jednostavnoj konstrukciji, nema mnogo posla s čišćenjem. Nakon uporabe očisti sjedalo toplom vodom i nekim deterdžentom. Trake i petlje možeš oprati pod tušem. Također možeš natopiti petlje za noge neko vrijeme. Za čišćenje dijelova kože upotrijebi krpu od mikrovlakana i specijalizirano sredstvo za čišćenje.

Želiš isprobati nove položaje, ali seks ljuljačka nije za tebe?

Ako ljuljačka nije ono što tražiš, možeš provjeriti ostale proizvode koji ti također omogućuju isprobavanje pozicija za koje još niste znali ili uopče niste znali. Ponuda također uključuje razne jastuke, stolice, klupe koji ti pomažu da otkriješ novu razinu užitka i olakšaš određene položaje.

Eva
Otvorene i iskrene naravi te širokih nazora. Piše o svemu, a najradije uklanja mitove i predrasude.

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura