Jesu li seksualne igračke uopće sigurne?! Ovo moraš čuti!

Savjeti za bolji seks

Seks igračke i njihova proizvodnja nisu regulirani, što znači da nema kontrole od kojih materijala su igračke napravljene i jesu li uopće sigurne. Budući da regulacije nema, danas ćeš saznati na što moraš posebno obratiti pozornost pri kupnji kako bi tvoje seks igračke bile zaista sigurne.

Neke su seks igračke porozne

Jedna od najvažnijih stvari na koju treba obratiti pozornost je materijal. Najvažnije je da materijal nije porozan. Porozni materijali su oni koji na površini imaju mikroskopske rupice. One su prave veličine da si svoj dom  u njima mogu napraviti bakterije, plijesan i prljavština. Takve igračke praktički je nemoguće očistiti i dezinficirati, pa njihovim korištenjem nepotrebno izlažeš svoje tijelo mogućim infekcijama i upalama.

To može biti posebno problematično s igračkama koje su dizajnirane za penetraciju. Na primjer dildovi, vibratori, analni čepovi itd. Materijali koje treba izbjegavati pri kupnji ovih igračaka su jelly, guma, PVC i vinil. Ako ipak koristiš takve igračke, pametno je preko njih staviti kondom.

Izbjegavaj: jelly, gumu, PVC, vinil

Seks igračke izrađene od sigurnih materijala

ftalati

Neporozni materijali uključuju silikon, staklo, metal i ABS plastiku. Takve igračke ne samo da su sigurnije, već su i kvalitetnije. To znači da će ti služiti neusporedivo duže.

Općenito, većina modernih igračaka ionako je napravljena od ovih materijala.

Sigurni materijali: silikon, staklo, metal, ABS plastika

Moje igračke nisu sigurne, što sad?

Što se dogodi ako koristimo igračke koje su porozne? Ili one koje sadrže ftalate?

Vjerojatno mislite nešto u stilu "Pa,ja  koristim jelly dildo 10 godina, i još uvijek sam prilično zdrav."

 S ovim stvarima je slično kao kod pušenja. Svi poznajemo gospodina koji je pušio od svoje šeste godine, au svojim je 90-ima još uvijek zdrav. Ali to ne znači da cigarete nisu štetne.

Neki su ljudi manje osjetljivi na štetne utjecaje od drugih. Netko može koristiti slabo očišćeni gumeni dildo cijeli život i nema nikakvih problema, a netko drugi ima upalu samo razmišljajući o seksu.

Što su uopće ftalati?

U zadnjem paragrafu spominju se ftalati, ali što to uopće znači?

Ftalati su kemikalije koje povećavaju elastičnost plastike. Koriste se kada želimo da proizvod bude fleksibilniji ili transparentniji.

Na primjer, ftalati su strogo zabranjeni u dječjim igračkama. Istraživanja pokazuju da ftalati mogu uzrokovati astmu, rak dojke, dijabetes tipa 2, probleme u neurološkom razvoju, probleme s reproduktivnim zdravljem i slično.

Naravno, seks igračke nisu regulirane, pa ni upotreba ftalata nije zabranjena. No, koristi ih sve manje proizvođača. Imaju jak miris, a možeš ih pronaći u jeftinim seks igračkama.

seks igračke od sigurnih materijala

Ako tvoje igračke sadrže ftalate, uz njih korist kondom ili ih zamijeni novim igračkama od silikona, metala, stakla ili ABS plastike.

Neka ti ovo bude izgovor za kupnju novih seks igračaka!

Sve navedene igračke od različitih materijala možeš pronaći u našoj online trgovini i fizički trgovini u Zagrebu. Ne zaboravi nas pratiti na društvenim mrežama! Možeš nas pronaći na Instagramu, Facebooku i YouTubeu. A možeš čitati i druge postove na blogu i naučiti puno novih stvari. Ako imaš dilemu ili pitanje, možeš nam pisati na [email protected] ili nas nazvati na 0800 804 851 i rado ćemo ti pomoći!

Sara
bio_sara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura