Dildo 101 - Savjeti za početnike

Erotske igračke

Dildo može koristiti gotovo svatko, i analno i vaginalno! Pitaš se zašto ti je uopće potreban dildo, kako ga koristiti i zašto se trebaš zagrijati prije korištenja? Nastavi čitati!

Može li dildo zamijeniti partnera?!

Moglo bi se reći da je dildo najpoznatija seks  igračka koja obogaćuje seks na razne načine. Stoga nije ni čudo da ih koristimo i s partnerima.

Nažalost, ljudi s penisima često se brinu da partneru nisu dovoljni jer on koristi dildo. Ili se brinu da se ne mogu usporediti s igračkom i da će ih ona  zamijeniti.

Takve brige su potpuno nepotrebne! Istraživanja na ovom području pokazala su da korištenje dildova i drugih seksualnih igračaka dodatno poboljšava seksualno iskustvo i povećava zadovoljstvo kod oba partnera.

dildo

Činjenica je da se blizina voljene osobe nikada ne može zamijeniti igračkom, i neka je ona još tako nevjerojatna. Dakle, ako ti i tvoj partner razmišljate o tome da unesete malo začina u svoj intimni život, onda samo pokušajte. Nećete požaliti!

Savjeti za početnike

Ako nikada nisi kupovao i koristio dildo, onda te vjerojatno zanima na što trebaš obratiti pažnju pri kupnji.

Veličina

Dobro je prvo početi s dildom manje veličine. Naravno, najbolje je vjerovati svojoj intuiciji – ako misliš da si spreman za veću veličinu, onda je ovo definitivno prava odluka. Međutim, ako nisi siguran odakle početi, upotrijebi  onaj koji je velik kao prosječan penis i stoga prikladan za svakoga.

Ali možeš si priuštiti i komplet u kojem dobivaš  dildove različitih veličina. Tako da možeš uzeti veći kad god želiš.

Materijal

Materijal je još jedna prilično važna stvar pri kupnji dilda. Počni s onima koji su izrađeni od mekšeg materijala i malo su fleksibilni – tako će umetanje biti ugodnije.

Najsigurniji materijal je naravno silikon. Nije porozan, što znači da nema mikroskopske rupe u kojima se bakterije mogu razmnožavati. Osim toga, možeš ga i prokuhati i tako ga dodatno dezinficiraš. Tada ga možeš bezbrižno koristiti i analno i vaginalno i podijeliti sa svojim partnerima. Igračke koje ne možeš dobro dezinficirati doista se ne preporučuje dijeliti s drugima, ili koristiti analno i vaginalno.

Ostali mekani materijali također su ugodni na dodir i fantastični za korištenje - guma, jelly, real skin materijal i plastika. Oni su nešto zahtjevniji kada je u pitanju čišćenje i spremanje, ali ako se dobro brineš o njima, dobro će se i oni brinuti o vama.

Lubrikant

Vrlo važna stvar pri korištenju dilda i drugih seksualnih igračaka je lubrikant. Uz njega će sve, od seksa do masturbacije, ići lakše. Dakle, ako ga nemaš, onda je stvarno krajnje vrijeme da razmisliš o tome.

Prilikom odabira, pazi da  sa silikonskim dildovima i dildovima od drugih mekih materijala koristiš samo lubrikant na bazi vode. Silikonski lubrikant će reagirati sa silikonskom površinom igračke i uništiti je.

Dildove od metala, stakla i drugih tvrdih materijala možeš koristiti  bez problema i sa silikonskim lubrikantima.

Prije korištenja dilda, zagrij se

A sada još malo biologije - znaš li da je rodnica  kada si uzbuđena još jednom veća? I da žene trebamo u prosjeku 20 do 40 minuta da se stvarno uzbudimo?

To je prilično dobro znati kada namjeravaš nečim penetrirati u rodnicu. Ako nisi dovoljno uzbuđena, neće se  baš dobro osjećati. Stoga prije nego počneš penetrirati, pobrini se da si dovoljno zagrijana. Tako će cijelo iskustvo biti puno ugodnije.

analni čep

Također je potrebno dobro se zagrijati i za analnu penetraciju. No, anus se, za razliku od rodnice, ne širi sam od sebe, pa samo uzbuđenje često nije dovoljno. Najlakši recept za pripremu udobne analne penetracije je da počneš s prstima i/ili analnim čepom. Prvo masiraj ulaz u anus s puno analnog lubrikanta, a zatim za početak upotrijebi jedan ili dva prsta. Ako je dildo manji, onda možeš polako probati s njim, inače  anus dobro pripremi i analnim čepom. Preporučuje se da ga prije penetracije s dildom nosiš barem nekoliko minuta. Time  mišiće na ulazu malo opuštaš i pripremiš za širenje.

Najvažnije u svemu tome je da uživaš! Opusti se, diši, uzmi si dovoljno vremena i istražuj što ti odgovara.

To je sve za danas, ali nemoj propustiti drugi dio, gdje ćeš upoznati različite vrste dildova - dvostruke, staklene, metalne... Pričat ćemo i o igri s temperaturom i ostalim trikovima koji će ti upotrebu dildova učiniti još zabavnijom.

Sve dildove i ostale proizvode možeš pronaći u našoj online trgovini i fizičkim trgovinama u Ljubljani. Ne zaboravi nas pratiti na društvenim mrežama! Možeš nas pronaći na Instagramu, Facebooku, YouTubeu i TikToku. A možeš čitati i druge postove na blogu i naučiti puno novih stvari. Ako imaš dilemu ili pitanje, možeš nam pisati na [email protected] ili nas nazvati na 0800 804 851 i rado ćemo ti pomoći!

Sara
bio_sara

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura

Također pročitajte: