25 savjeta za analni seks

Savjeti za bolji seks, Za drske i predrske

Srećom, analni seks danas više nije tabu tema, kao nekada. To mogu prakticirati svi, bez obzira na spolnu orijentaciju, biološki spol ili rodni identitet, pa ćeš zasigurno pronaći neke savjete koji će ti dodatno začiniti ili te uzbuditi za buduće analne igre.

Bez obzira jeli li ti već poznat analni seks ili ne, (nadam se da je) vjerojatno već znaš neka osnovna "pravila":

  • UVIJEK upotrebljavaj puno prikladnog lubrikanta. U našoj trgovini možeš pronaći široku paletu analnih lubrikanata; nikada nemoj koristiti silikonski lubrikant sa silikonskim čepovima, kuglicama, vibratorima ili dildoima!
  • Igračke koje si koristio/la za analnu penetraciju prije ponovne upotrebe za vaginalni ili oralni seks uvijek dobro očisti ili.
  • Nakon analne penetracije penisom prije vaginalne penetracije ili oralnog seksa, obavezno promijeni kondom
  • Ne preskači upotrebu kondoma samo zato što tijekom analnog seksa ne možeš zatrudnjeti. I dalje štiti od zaraze spolnim bolestima!

Postoji mnogo načina kako pripremiti svoje tijelo i um za analni seks. Ako ih isprobaš, možda ćeš otkriti da možeš jako uživati ​​u analnoj penetraciji. Dani, kada u to pristaješ samo za Valentinovo, obljetnicu ili rođendan su naravno prošli!

1. U analan seks krenite s entuzijazmom

Kao i sve ostalo u životu i spavaćoj sobi, i za analnu penetraciju potreban je pristanak oba partnera. Bez entuzijazma i želje od samog početka ulaziš u stvar s pogrešnim razmišljanjem i pogrešnim ciljem. Ne pristaj na analni seks samo radi partnerovog nagovaranja, već zato što to stvarno želiš. Ako ne vjeruješ da analna igra može biti ugodna i za tebe, pozivam te da nastaviš čitati i otkriješ kako analni seks može biti zabavan.

2. "Nenamjerna" analna penetracija je neprihvatljiva!

Ne toleriraj izgovore svog partnera da je to učinio nesvjesno. U normalnim okolnostima to je gotovo nemoguće. Stoga, čak i ako si osoba koja razmišlja da bi na ovaj način došla do analne penetracije partnera, odmah promijeni svoj proces mišljenja i počni bolje komunicirati i predstavljati svoje želje u vezi. Zajedno možete pronaći kompromis, a na kraju dana, naravno, samo oduševljeno "da" znači da.

3. Komunicirajte i uspostavite jasne granice

Čak i ako partneru u potpunosti vjeruješ, budi svjestan/na da on ili ona ne može čitati tvoje misli. Ako nešto želiš ili. ako nešto uopće ne želiš probati ili ako imaš određenih briga, razgovaraj o tome. Razgovarajte jedan s drugim prije nego što počnete imati seks, a tijekom penetracije recite što ti odgovara i što ne voliš. Također, nakon seksa, iskreno recite jedan drugom kako bi se iskustvo u budućnosti moglo poboljšati za oboje.

4. Ne opterećuj se izgledom stražnjice

Tijekom analnog seksa će partner/ica stimulirati tvoju stražnjicu na različite načine, pa će, naravno, imati jasan pogled na nju. Ne opterećuj se ovim, iako to možda nije tvoj omiljeni dio tijela. Nitko se neće opterećivati samim izgledom - osoba s kojom imaš spolni odnos usredotočit će svoju pozornost sasvim negdje drugdje. No, ako i dalje želiš barem malo estetski urediti, možeš pogledati našu ponudu pudera koji uklanjaju dlake te kreme i gelove za izbjeljivanje anusa.

5. Odaberi odgovarajući lubrikant

Ako ne namjeravaš koristiti silikonske igračke, najprikladniji izbor za tebe je analni silikonski lubrikant. Ovaj je mnogo izdržljiv od lubrikanta na bazi vode, a možeš ga koristiti i u kadi ili pod tušem ako si zabrinut/a zbog čistoće i nereda nakon završetka analnog seksa.

Za dodatno opuštanje možeš pronaći i lubrikant s opuštajućim učinkom koje neće u potpunosti umrtviti stražnjicu. Ali pokušaj izbjegavati omamljujuće lubrikante - analni seks je za oboje, a ako ništa ne osjećaš, za tebe je potpuno besmislen.

Također je važno da osjetiš bol i istovremeno svog partnera tada upozoriš na to i tako izbjegneš ozljede.

6. Ne skrivaj bol

Kad prvi put doživiš analnu penetraciju, to je za tebe sasvim nova senzacija. Najčešće opisivani osjećaj podsjeća na izvršavanje velike potrebe, iako se to zapravo ne događa, zato ne brini.

U slučaju boli, odmah upozori partnera. Možda treba dodati više lubrikanta, penetrirati sporije i ne toliko duboko ili napraviti pauzu i stimulirati druge erogene zone da se više uzbudiš.

7. Pomozi si igračkama

Prije analnog seksa možeš se sam/a pripremiti za ovakav način penetracije pomoću igračaka, a tvoj ti partner u tome također može pomoći;).

Analni čepovi su najlakši način da se navikneš na osjećaj nečega u stražnjici, ali možeš ih koristiti i tijekom vaginalnog seksa, a da te ne ometaju. Naprotiv, oni mogu pomoći u stimuliranju G-točke.

Postupno povećavaj veličinu analnih čepova ili upotrijebi analni dildo da bi istražio/la osjećaj koji nudi analna penetracija prije nego što počneš spolni odnos s partnerom. To olakšava uvid u to koliko duboko i intenzivno želiš da te penetrira.

Provljerite novu kolekciju analnih igračaka HUEMAN, koja oslanja se na odvažne boje i elegantan dizajn, kao i na široku paletu igračaka u ponudi.



8. Pripremi "odmorište" za igračke i lubrikante

Igračke možeš koristiti i tijekom seksa, zato na noćnom ormariću pripremi prostor na koji ćeš ih staviti prije i poslije upotrebe i tako izbjegni scenarij u kojem ti se analni čep skotrlja pod krevet. Tako i spriječiš dodirivanje igračaka koje koristiš za analnu i vaginalnu penetraciju te prijenos bakterija, što može brzo dovesti do raznih infekcija. Tamo također pripremi lubrikant kako bi uvijek bio pri ruci, a istodobno se ne bi razlijevalo po plahti.

9. I ovdje je važna predigra

Tijekom analnog seksa ne žuri. Odvoji vrijeme za predigru da bi se stvarno uzbudio/la. Fokusiraj se na područje oko stražnjice, jer je to erogena zona koja se lako može stimulirati čak i bez penetracije. Možeš koristiti igračku kao što je npr. vibrator ili se isprobaš u rimmingu.

10. Pripremi prostor

Izbjegavaj dodatni stres i brige i unaprijed pripremi prostor u kojem namjeravaš imati spolni odnos. Pazi da vam nitko ne smeta. Djecu bi trebali čuvati bake i djedovi ili kumovi, inače nakon što zaspu ili pogledaju crtić zatvorite se u spavaću sobu. Ako sobu ili stan dijeli sa sustanarom, pozovi partnera tijekom vikenda, kada će ostali stanovnici biti u posjeti obitelji ili dok su na poslu, a ti imaš slobodan dan.

Može te uplašiti briga nereda. Preko madraca možeš omotati stari ručnik, a ako namjeravaš biti strastveniji/a, odaberite vinil plahtu. To su vodonepropusne plahte koje se također mogu oprati u perilici rublja i ponovno upotrijebiti.



Dodatnu opuštajuću atmosferu stvara osvjetljenje mirisne masažne svijeće. Koje također možeš koristiti tijekom predigre.

11. Počnite polako

Ne upuštaj se bez razmišljanja u dubou i snažnu penetraciju. Može biti vrlo neugodno ili čak bolno. Sporijom penetracijom refleks stiskanja rektalnih mišića i sfinktera znatno je blaži, pa će spolni odnos biti ugodniji i bezbolniji za oboje. Također, na početku penetriraj samo glavom penisa ili vrhom strapona i napreduj polako i kad ti partner da zeleno svjetlo.

12. Izaberite odgovarajući položaj

Podrazumijeva se da je analni seks u određenim položajima lakši, a opet u drugima potpuno nemoguć. Svakako, znaš zloglasan pseći položaj, ali neka te to ne odvrati od istraživanja drugih poza koje možete isprobati. Također može prekinuti vašu rutinu u spavaćoj sobi i nadahnuti vas da isprobate nešto novo, čime razbijate jednolikost u krevetu. Međutim, ako prvi put ulaziš u analni seks, nemoj komplicirati položaje i isprobaj jednostavnu pozu žlice.

13. Preuzmi kontrolu

Također se preporučuju položaji na kojima primatelj ima kontrolu nad intenzitetom analne penetracije. Preuzimanjem kontrole brzine i dubine penetracije, mogućnost neugodnih osjeta ili boli uvelike se smanjuje, a seks će zbog toga biti znatno ugodniji.

14. Opusti se dubokim disanjem

Ne zaboravi disati! Duboki udisaji i izdisaji opustit će tvoje tijelo i smanjiti nehotično stiskanje mišića stražnjice, što brzo može učiniti penetraciju vrlo neugodnom. Također psihološki opušta povećani protok kisika u mozak i pomaže ti da se sjetiš činjenice da analni seks nije glupost i da nesumnjivo može biti ugodan i za tebe.

15. Ne zanemaruj druge erogene zone

Analni seks ne mora biti samo dosadna analna penetracija. Možeš je kombinirati sa stimulacijom klitorisa ili vaginalnom stimulacijom, koristiti stezaljke ili sisaljke za dojke ili vibratorom stimulirati bradavice. Ništa ti ne sprječava upotrebu bullet vibratora ili vibracijskih prstenova da podigneš analni seks na sasvim drugu razinu. Čak i oni koji još nisu iskusili analni seks mogu stimulirati druge erogene zone tijekom analne penetracije, čime će barem malo skrenuti pažnju sa stražnjice i još više uživati.

16. Analni seks nije prljav

Svi znamo koja je svrha naše stražnjice, zbog čega mnogi ljudi pogrešno misle da je analni seks neizbježno prljav. Stolica se zadržava u našem rektumu samo kada nas pritisne na zahod, inače je smještena toliko visoko u crijevima da ne može doći tijekom analnog seksa.

Naravno, postoji mogućnost da tijekom penetracije naletimo na manje ostatke fekalija, kojih se ne biste trebali sramiti - potpuno je prirodno. Međutim, ako misliš da bi takva situacija mogla pokvariti atmosferu, lako je možeš izbjeći.

17. Koristi analni tuš

Analnim tušem lako i brzo možeš očistiti stražnjicu. Dostupni su u obliku klistirnih tikvica u koje pumpaš vodu, a zatim je ubrizgavaš u rektum ili nastavke za na tuš. Koristi ih uklanjanjem nastavka za tuširanje iz vodovodne cijevi i pričvršćivanjem one za analno čišćenje. Također ne moraš brinuti o tlaku vode - ove nastavci ga reguliraju i sprječavaju prevelik protok vode. Ubrizganu vodu zatim ispuštaš iz sebe i ponavljaš postupak dok ti stražnjica ne postane potpuno čista.



Ne preporučuje se često tuširanje anusa, jer može pretjerano isprati crijevnu sluznicu, a to može dovesti do zdravstvenih problema. Stoga je u slučaju redovitog analnog seksa bolje unijeti neke promjene u prehranu i uspostaviti redovitu probavu.

18. Prilagodi svoj jelovnik

Prehrambena vlakna vrlo su dobra za tvoja crijeva i pomažu uspostaviti redovitu probavu. Stoga, dan ili dva prije analnog seksa, u svoju prehranu uvedi što više sirovog voća i povrća, žitarica i cjelovitih žitarica. Također, izbjegavaj mahunarke, smeđu rižu i orašaste plodove te pobrini se da piješ puno vode. Određeni jogurti sadrže i puno korisnih probiotičkih bakterija, ali ove i druge mliječne proizvode treba izbjegavati u slučaju intolerancije na laktozu ili alergije na mlijeko. Smanji i unos crvenog mesa, alkohola i slatkih zalogaja poput slatkiša, peciva i kolača.

19. Na vrijeme obavi veliku nuždu

Da izbjegneš strah od nužde tijekom analnog seksa, učini to nekoliko sati prije penetracije. Najpopularniji vremenski okvir je 4 sata – tako možeš biti miran/na i bez straha od nesreće tijekom seksa, a smanjuješ i mogućnost pojave blata u zadnjici.

20. Ne boj se stimulacije prostate

Nažalost, još uvijek je vrlo često pogrešno misliti da samo homoseksualci uživaju u analnoj penetraciji. Ovo nije istina.

Ono što voliš raditi u krevetu ne određuje tvoju seksualnu orijentaciju, već to s kime to voliš raditi. Dakle, ako te privlače samo pripadnici suprotnog spola, a želiš i iskusiti analni seks, sigurno nisi gay. Isto tako, muškarci koje privlače samo muškarci, ali koji istovremeno ne uživaju u analnom seksu, nisu strejt.

Stimulacija prostate vrlo je ugodna za većinu cis muškaraca - bilo da su oni strejt ili homoseksualne osobe. Prostata se naziva i P-točkom, a njezina stimulacija također može dovesti do vrlo intenzivnih “hands-free” orgazama.

21.Kako stimulirati prostatu

Za stimuliranje prostate možeš koristiti samo prst, ali je lakše je pronaći koristeći igračke stvorene upravo u tu svrhu. Stimulatori prostate posebno su dizajnirani i blago zakrivljeni analni čepovi i vibratori.

Nova marka Hueman na tržištu nudi širok izbor ovih igračaka različitih oblika, a njihovi proizvodi su smanjeni za čak 25% od 1. do 5. ožujka 2021. godine.

U njihovoj kolekciji možeš pronaći sve što ti treba za analni seks: klistir s tikvicom, komplet analnih čepova, analne vibratore - nekima čak možeš upravljati i s priloženim daljinskim upravljačem - kao i vibracijski prstenovi za penis.

Naravno, prostatu stimulira i analna penetracija penisom, dildo-a ili strapona.

22. Pegging može začiniti stvari u spavaćoj sobi

Pegging je samo 20-godina star izraz koji je u početku opisivao analni seks između cisseksualne žene koja s dildoom ili. straponom penetrira u svog cisseksualnog muškog partnera.

Sada se pod označavanjem podrazumijeva analna penetracija dildom ili strap-onom, bez obzira na spol ili rodni identitet pojedinaca, iako još uvijek vrlo često ili. gotovo uvijek koristi u smislu izvorne definicije.

To je igra uloga i predaja moći u kojoj osoba koja nosi strapon preuzima kontrolu nad partnerom. Označavanje je stoga najčešća praksa u vezama gdje partneri također koriste BDSM igre.

Naravno, to ne znači da pegging ne bi trebali pokušavati parovi koje ne zanimaju bičevi i lisice. U krevet donosi potpuno novu dinamiku, koja može razbiti dosadnu rutinu i ponovo obogatiti užitke u spavaćoj sobi.

23. Ne uspoređuj svoje iskustvo s pornografijom

Zaboravi sve što si vidjeo/la u filmovima za odrasle.

Položaji, tehnike i igračke koje prikazuju odabrani su kako bi olakšali snimanje, jer trebaju dobro prikazati stvarnu penetraciju. Zbog toga redatelji koriste neugodne poze, bolne tehnike i ogromne igračke, koje na ekranu doista izgledaju uzbudljivo, ali zapravo ne dovode do ugodnih osjećaja ili orgazama. Imaj na umu da su porno zvijezde i poznate osobe GLUMCI, a video koji gledaš slijedi unaprijed napisanom scenarij.

U stvarnom svijetu, naravno, to nije slučaj u spavaćoj sobi, zato ne pokušavaj rekreirati scene koje vidiš i odmah zaboravi sve što ste "naučili" gledajući pornografiju.

24. Ako ti se prvo iskustvo ne sviđa, ne odustaj

Kada se prvi put isprobamo u nečemu, rijetko dobro znamo što radimo. Vjerojatno si i ranije imao/la nekih neugodnih iskustava u krevetu, ali to te vjerojatno nije u potpunosti odvratilo od spolnih odnosa. Možda ti prvi put analni seks neće biti ugodan, jer će osjećaj za tebe biti nešto sasvim drugo nego kod ostalih vrsta seksa. U ovom slučaju, jednostavno se moraš naviknuti na osjećaj.

Čak i kasnije, kada si nekoliko puta doživio/la ovu vrstu penetracije, možda ćeš ustanoviti da ti određena stvar, poput dubine ili brzine penetracije, ne odgovara. U tom slučaju iskreno razgovaraj s partnerom o tome i tvoje će sljedeće iskustvo biti ugodnije. Možda ti se penetracija  uopće neće svidjeti, ali uživaš koristiti analne čepove i vibratore ili u rimmingu.

Otkrij što ti odgovara, a što ne i reci partneru. Ovo se pravilo ne odnosi samo na analni seks, već i na sve što je povezano sa seksualnošću i životom općenito.

25. Analni seks nije za svakoga

Svi imamo stražnjicu i možemo imati analni seks, ali to ne znači da je ovo iskustvo ugodno za sve. Ako nakon nekoliko neugodnih iskustava s analnim seksom ne pronađeš način da uživaš u ovoj vrsti stimulacije, nemoj se prisiljavati.

Postoji mnogo načina da uživaš u krevetu, ali možda ovaj jednostavno nije za tebe. Nemoj se opterećivati,i nastavi s aktivnostima u kojima istinski i u potpunosti uživaš.

Ako imaš bilo kakvih pitanja, uvijek smo ti dostupni putem e-maila, telefona, chata i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu. Kontaktiraj nas, pitaj, napiši komentar.

Za još zanimljiviji sadržaj iz svijeta seksa i erotskih igračaka također se možeš pretplatiti na naš YouTube kanal.

Aneja
bio_aneja

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura